Helluntai 2.0

On tulossa suuri Hengellinen herätys ja Pyhän Hengen vuodatus kaiken lihan päälle. Uskon, että tämä tapahtuu juuri ennen ylöstempausta, niin että Herra ei hae seurakuntaa sairasvuoteilta ja pyörätuolleista, vaan Hän tuo herätyksen ja Hengen vuodatuksen ”saadakseen asetetuksi eteensä kirkastettuna seurakunnan, jossa ei olisi tahraa eikä ryppyä” (Ef. 5:27). Laulujen laulu kirjassa kerrotaan tästä sateesta ennen uskovien hakemista ”Nouse, armaani, sinä kaunoiseni, ja tule. Sillä katso, talvi on väistynyt, sateet ovat ohitse, ovat menneet menojaan.” (Laul. l.  2:10-11). Maamme hengellinen tyhjiö ja syntinen elämä kuvaavat nyt hengellistä talvea, seuraavana on tulossa sade, joka kuvaa Kirjoituksissa Hengellistä herätystä, ja tätä seuraa sitten seurakunta morsiamen hakeminen pilviin ja tuuliin. Profeetat ovat ennustaneet ja Kirjoítukset puhuvat suuresta ehtoosateesta – toisesta Helluntaista.

”Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle… Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.” – Apostolien teot 2:17,21

???????????????????????????????

”Eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän. Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa.” – Matteus 9:37-38

Varhaisen sateen näimme tapahtuvan ensimmäisenä helluntaina melkein 2000 vuotta sitten, mutta Kirjoitukset antavat ymmärtää, jolloin Henki vuodateen aivan kaikkien päälle. Tällöin syntiset ihmiset tulevat itkemään syntejään tai kuten Messias itse sanoi Kirjoituksissa ”Ja on oleva… ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat. Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa…” (Luuk. 21:25-26). Jooelin kirjan 2. luku on kuuluisa erityisesti Helluntaina osittain toteutuneesta Pyhän Hengen vuodatuksesta (Apt. 2. luku), mutta kyseisessä luvussa ennustetaan myös kevät sateen lisäksi syyssade. ”Ja te, Siionin lapset, iloitkaa ja riemuitkaa Herrassa, teidän Jumalassanne, sillä hän antaa teille syyssateen, vanhurskauden mukaan, vuodattaa teille sateen, syyssateen ja kevätsateen, niinkuin entisaikaan. Ja puimatantereet tulevat jyviä täyteen, ja kuurna-altaat pursuvat viiniä ja öljyä.” (Joel 2:23-24). Kuningas Jaakon käännös tästä kohden taas käyttää alkutekstille uskollisempia termejä varhais- ja myöhäissade. Joka tapauksessa on kasi sadetta, aikainen ja myöhäinen; varhais- ja ehtoosade. Tarkoituksena on saada kaikki jyvät talteen, kuurna-altaat pursuamaan – eli sielut pelastumaan! Tämä sade on myös oleva maailmanlaajuinen (Sak. 10:1).

David Wilkerson

”Jokainen panee ensin esille hyvän viinin ja sitten, kun juopuvat, huonomman. Sinä olet säästänyt hyvän viinin tähän asti. – Johannes 2:10

”En tarkoita, että Jumalan seurakunnan tulee lopun aikana olla toisto tai kopio ensimmäisen vuosisadan seurakunnasta. Ei, tarkoitan, että sen tulee olla vielä suurempi! Se tulee olemaan väkevämpi, voimakkaampi, ja sillä tulee olemaan vieläkin suurempi ilmestys Jeesuksesta. Sillä tulee olemaan Hengen voitelua enemmän kuin koskaan, jopa enemmän voitelua kuin helluntaipäivänä! Jumala säästää aina parhaan viinin viimeiseksi!
Kun tämä tapahtuu, meidän tulee tietää, että Jeesuksen Kristuksen paluu on ovella. Hän tulee välittömästi sen jälkeen, kun Pyhä Henki on vuodatettu… Jumalan Sanan perusteella näyttää siltä, että on asetettu rajoitettu ajanjakso (ehkä vain muutamia viikkoja tai kuukausia), jonka aikana jokainen ihmisen on mahdollista kokea Pyhän Hengen ”valtaus”. Jokaisen ihmisten täytyy joko vastata Pyhän Hengen kutsuun tai torjua se… Torjujat muuttuvat kovapäisiksi ja paatuneiksi. Heidän mahdollisuuten katoavat ikuisiksi ajoiksi ja he sinetöivät tuomionsa… Mutta niistä, jotka vastaavat kutsuun, tulee uusia ihmisiä. He muuttuvat valmistautuakseen suureen muutokseen, joka tulee pian.” 
(Valvo morsiameni, minä tulen pian! 2004)

Smith Wigglesworth

”Jo nyt saa leikkaaja palkan ja kokoaa hedelmää iankaikkiseen elämään, että kylväjä ja leikkaaja saisivat yhdessä iloita. Sillä tässä on se sana tosi, että toinen on kylväjä, ja leikkaaja toinen.” – Johannes 4:36-37

”Kun Sana ja Henki tulevat yhteen, alkaa suurin Pyhän Hengen liikehdintä — mitä maailma on koskaan nähnyt. Se on merkkinä herätyksestä, joka jättää varjoonsa kaiken, mistä olemme tähän asti todistaneet. Näen ihmiskunnan suurimman herätyksen tulevan maaplaneetan päälle. Näen kaikenkaltaisten sairauksien paranevan. Näen kokonaisten sairaaloiden tyhjenevän. Jopa lääkärit juoksevat ulos kaduille huutaen. Lukemattomat kansanjoukot pelastuvat. Kukaan ei voi sanoa, kuinka paljon, koska ei voida laskea niitä, jotka tulevat Jeesuksen luokse. Mikään sairaus ei kestä Jumalan kansan edessä. Tämä tulee olemaan maailmanlaajuinen ilmiö, ei vain paikallinen. Maaillmanlaajuinen Jumalan voiman ja voitelun purkautuminen ihmiskunnan ylle.” (Our Church, 2012)

Alec Wendy

”Viinistä on kaduilla valitus, kaikki ilo on mennyt mailleen, riemu maasta paennut… Sillä niin on käyvä maan päällä, kansojen keskuudessa, kuin öljypuuta karistettaessa, kuin jälkikorjuussa, viininkorjuun päätyttyä. Ne korottavat äänensä ja riemuitsevat, ne huutavat mereltä päin Herran valtasuuruutta: ’Sentähden kunnioittakaa Herraa valon mailla, ja meren saarilla Herran, Israelin Jumalan, nimeä’. Maan äärestä kuulemme ylistysvirret: ’Ihana on vanhurskaan osa!'” – Jesaja 24:11-15

”Totisesti Minä sanon teille, että viimeisen suuren vuodatuksen aikana stadionit täyttyvät kaupunki toisensa jälkeen. Tämä viimeinen vuodatus ei ole vielä alkanut maan päällä, mutta kun se alkaa, mainontaa ja markkinointia ei enää tarvita. Ei tarvita, sanoo Elävän Jumalan Henki. Ei tarktaatteja, ei julisteita, ei lippuja eikä viirejä, ei sanakaan pyhien suusta. Viimeisen ajan alkaessa, ensimmäisen areenan täytyttyä, täyttyvät samana viikonloppuna areenat kaikkialla ja kaikissa maissa. Sen tekee Minun kaikkivaltias käteni, sanoo Jumala, Herra Sebaot.
Sinä päivänä Minun seurakuntani ei täytä stadioneja, vaan ne tulvivat jumalattomista. Maailman media seuraa nimettömiä, kasvottomia ihmeidentekijöitä, ja jumalattomat jonottavat tuntikausia, jopa yötä myöten sisään päästäkseen, sanoo Herra.
… Minä näen jumalattomien jonot ja katson heidän puoleensa rakastaen. Kaikissa maan kansakunnissa syntiset vapisevat ja huutavat Minun puoleeni, eivät peläten, vaan rakkaudesta Minuun. Rakkauden ja armahtavaisuuden Henkeni kohtaa kadoten ja isättömän sukupolven. Minä ilmestyn jopa niin, että ihmiset näkevät käteni ja kasvoni maailman suurimpien areenoiden yllä.
Tämän maailman Maria Magdaleenat heittäytyvät jälleen Minun jalkojeni juureen.
Syntiset kerääntyvät joukoittain kuulemaan armostani, rakkaudestani ja pelottavasta nimestäni. Ja niin kuin Minun päivinäni, myös tämän maailman Maria Magdaleenat heittäytyvät jalkojeni juureen, veronkantaja Matteus istuu seurassani ja HIV-spitaaliset puhdistuvat ja paranevat. Ne, jotka kaikella voimallaan vastustivat Minua ja herjasivat nimeäni televisiossa ja päivän lehdissä, kaatuvat kuin kuolleina maahan heitä kohtaan alati tuntemani rakkauden ja armoni edessä.
Tuhlaajapojat maan neljältä kulmalta lentävät etsimään Minua, kun lopultakin ilmoitan itseni kuriittoman sukupolven kadonneille lampaille. Heidän poskillaan virtaavat kuumat kyneleet Minun tähteni, jonka he ovat lävistäneet.
… Sinä päivänä ei kenenkään tarvitse esittää alttarikutsua, sillä areenoista tulee siinä samassa alttareita. Minä, Jeesus, olen tullut etsimään ja pelastamaan sen, joka on kadonnut.
Rakkaani, tänä päivänä ja tässä hetkessä Minun palvelijani näkevät vain varjon tulevista päivistä. Te tiedätte, että loppu on lähellä, kun näette kaupunkien ja kansakuntien stadionien täyttyvän kadonneista ja syntisistä.”
(Tuntemattoman profeetan päiväkirja, 2003)

Niilo Yli-vainio

”Katso, minä sanon teille: nostakaa silmänne ja katselkaa vainioita, kuinka ne ovat valjenneet leikattaviksi.” – Johannes 4:35

”Näin suunnilleen hehtaarin kokoisen viljavainion. Seisoin sen reunassa. Minulla oli halu ruveta sitä leikkaamaan, mutta vainio oli vihreä.
Kuva katosi niin kuin filmi katoaa.
Sitten ilmestyi sama vainio taas. Nyt se näytti kypsältä, mutta kun katsoin sitä, siinä oli ohdakkeita ja juolaa. Taaskin minulla oli tunne, että pitäisi ruveta leikkaamaan.
Mutta tämäkin kuva katosi.
Sitten tuli kolmas kerta. Pelto oli muuttunut kullankeltaiseksi. Sellaiseksi kuin pellon pitää leikkuuaikana olla.
Taas kuva katosi ja tuli sitten neljännen kerran. Tuuli nousi, idästä, toi synkkiä pilviä, isoja lonkoja, ne laskeutuivat alaspäin. Minulle tuli tunne, että tulossa on hirmumyrsky. Juuri silloin lähtivät vanhanaikaiset vankkurit liikkeelle. Tuli miehiä, jotka nostivat hirmuisella kiireellä lyhteitä vankkureille, leikattua viljaa, pilvien alla, tuulessa, mustien pilvien alla.
Siihen päättyi näky.
Olin hereillä ja tajusin sellaisen päivän tulevan, jona Jumalan viljaa kootaan kiireesti, myrskyn alta, aivan samanlaisin vanhanaikaisin keinoin kuin aikaisemmin, kuin alkuseurakunnan aikana.
Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, ajattelin, että herätys alkaa myöhään, niin että pelto on ja vilja on jo kasvanut ja ollut, leikkuuta on mietitty. Ja kun herätys alkaa, se alkaa nopeasti, ihmein, merkein ja tunnusteoin. Sen vuoksi se etenee niin, että kuuroille ei tarvitse huutaa. Ei tarvitse temppuilla eikä keksiä konsteja, ei tarvitse kuin antaa mennä, vanhanaikaisilla vankkureilla, ei tarvitse kuin vain julistaa evankeliumia Jeesuksesta.”
(Mauno Saaren kirjasta Saarnaaja, 1956)

Tauno Rantala

”Rukoilkaa Herralta sadetta kevätsateen aikana: Herra tekee ukkospilvet ja antaa heille sadekuurot, antaa kasvit joka miehen pellolle.” – Sakarja 10:1

”Rakkaani, minä joudun teille sanomaan tänään, että se herätys, jota te odotatte ja olette rukoilleet, se ei tule sillä tavalla kuin te olette ajatelleet sen tulevan, vaan se herätys tulee kyynellaakson kautta, josta te olette kuulleet. Tämän kansan keskelle tulee sellainen este, sellainen, joka näkyy joka päivä kaupungeissa, kylissä, maaseutupitäjissä, tulee sellainen, joka on joka päivä näkyvissä, joka myös samalla leikkaa tätä korkeaa elintasoa matalaksi.
Mutta älkää rakkaani jääkö valittamaan sitä, paluuta ei enää ole siihen entiseen. Älkää jääkö paikoillenne, kun tämä alkaa näkyä ja tuntua, vaan minä sanon teille, silloin on todellinen herätys, jolloin teidän rukouksiinne vastataan, teidän työtovereitanne, naapureitanne, sukulaisianne tulee uskoon. Silloin on väkevät rukousvastaukset näkyvissä, ja samanaikaisesti, kun minä vuodatan väkevän Pyhän Henkeni vaikutuksen ja sateen tämä kansan keskelle, samalla minä tuon esiin ne astiat, joita on valmistettuina, ne ovat monen hiontavaiheen, jopa epätoivoiset laaksot käyneet läpi, sen tähden, että ihminen ei ota kunniaa, sitä kunniaa, joka tulee elävälle Jumalalle, kun minä alan näitä astioitani käyttämään.
Minä vuodatan sellaisen voitelun, ilmestyksen hengen, profeetallisen hengen, voimatekojen lahjat minä vuodatan näihin astioihin. Ja kun nämä astiat ovat kouliintuneet, eivät enää itse ole itsessään mitään, silloin he antavat kaiken kunnian minulle, vaikka minä teen sellaisia uutta luovia ihmeitä, voimatekoja, että syntymästä saakka olevat epämuodostuneet jäsenet, ne tulevat oikenemaan ihmisten silmien edessä. Jopa kuolleita herätetään tähän elämään takaisin. Niin nämä astiat eivät ota enää itselleen mitään kiitosta eikä kunniaa, koska he tietävät, olemme vain tehneet sen, jonka me olemme velvolliset tekemään, me olemme vain astioita, mutta ne ihmeet ovat taivaan Jumalan. Jokainen ne nähtyään ja kuultuaan joutuu toteamaan: tämä ihminen ei ole voinut näitä tehdä, vaan tässä on elävän Jumalan uutta luova voima.
Älkää jääkö ystävät, minä sen teille ilmoitan aikaisemmin, älkää jääkö paikoillenne ihmettelemään, niin kuin tämän maailman ihmiset, vaan lähtekää liikkeelle, silloin minä tarvitsen teitä jokaista. Silloin te tulette, kun te antaudutte minun käsiini, te tulette teillä, kujilla, aitovierillä synnintunnossa olevia ihmisiä päästämään syntisiteistä ja kahleista. Te julistatte heille vapauden Jeesuksen nimessä ja veressä. Silloin teitä tarvitaan. Silloin on väkevät rukousvastaukset näkyvissä, silloin on todellinen herätys, taivas lähtee liikkeelle.
Sen tähden rakkaani olkaa rohkealla turvallisella mielellä, sillä teidän Herranne Jeesus hän valvoo ja hän voittaa ja lähtee voittamaan teidän kanssanne suuren kalansaaliin tästä maailmasta, se irrotetaan ja kun valittujen luku on tullut täyteen, silloin näiden voitettujen sielujen kanssa te nousette minua vastaan yläilmoihin pilviin ja silloin on palkan maksun päivä teille jokaiselle, te saatte siitä haavoitetusta kädestäni palkan kukin uskollisuutenne mukaan.Olkaa kestäväisiä rukouksessa vielä hetken aikaa taistellen ja sitten minä lähden liikkeelle ja te saatte olla tässä työssä mukana sanoo teidän Herranne Jeesus.”
(2007)

Hilja Aaltonen

Niin olkaat siis kärsivälliset, rakkaat veljet, Herran tulemiseen asti. Katso, peltomies odottaa kallista maan hedelmää, ja on kärsivällinen siihenasti kuin hän saa varhaisen ja hiljaisen sateen.” – Jaakob 5:7 (Biblia)

”- Tämä päivä on niin repivä. Ihminen ei löydä rauhaa, ei ole rakkautta. Elämä on murheita ja painojen kanssa kulkemista… Tämä päivä ei ole ihmistä varten, tämä päivä on koneita varten. Tämä päivä on niin kolkko ja kylmä ja jäinen, että ei tahdo tietää miten uskaltaa taivasta mainitakaan tämän pakkasen keskellä.
– Tämä aika kaipaa vanhanaikaista lestadiolaista verenarmosaarnaa.
– Kun Jumalan tuuli puhaltaa, se ottaa ohjelman omiin käsiinsä. Ja siinä ihmiset virkistyvät. Sellainen tunne minulla on, että se on jo alkanut, että ihmisillä on kaipaus ja hätä.
– Olemme menossa suurta herätystä kohti, ei tarvitse paljoa ennen kuin aurinko aukeaa taivaalle.
– Silloin, kun pappi on ollut Jumalan edessä kasvoillaan niin kauan, että kuullut Jumalalta sanoman.
– Silloin sydämet ymmärtävät ja ihmiset saavat vastauksen kysymyksiinsä. Kirkosta lähdetään kyynelin.
– Minä odotan vanhanaikaista herätystä. Odotan, että se alkaisi isosta kirkosta. Ei hurmosliikkeenä, vaan hiljaisena ja jykevänä, Jumalan Sanan mukaisena. Silloin sairas paranee kesken evankeliumin saarnan. Näemme ihmeitä.
– Jotkut sanovat, että ei meille enää anneta herätystä, mutta minun sydämeni ei yhdy siihen. Minulle on näytetty kaksi miestä – kasvoja en ole nähnyt – jotka Jumala ottaa huutavan ääneksi Suomessa. Se on ihana aika, ei pitkä, mutta väkevä ja raitis.
– Silloin kun saarnatuoli syttyy, kirkko on tulessa.”
(2010)

Mainokset

2 comments on “Helluntai 2.0

 1. Olet muutamissa kirjoituksissa kertonut, että herätys alkaa pohjoismaista (Kristinebergin kaivoskuilu…, Mitar Tarabic…), joten haluaisin kysyä mitä mieltä olet ”The Last Reformation”-liikkeestä, jonka perustaja on tanskalainen Torben Søndergaard.

  Kyseinen ”liike” haluaa palata takaisin apostolien tekojen mukaiseen kristinuskoon ja sen jäsenet kulkevat kaduilla tekemässä parannusihmeitä, pari jäsentä näyttäisi löytyvän Suomesta kun katsoin nettisivuilta info/contact.

  http://www.thelastreformation.com/

  http://www.youtube.com/user/viimeinenreformaatio/videos

  http://www.youtube.com/user/DanishEvangelist/videos

  Tykkää

  • En voi sanoa tuntevani kyseistä liikettä tai liikkeen perustajaa. Aivan terveen oloinen oppi, mutta aika näyttää onko tässä Henki myös mukana. Ja viesti on minusta ehkä liian ihme keskeinen, mutta toivottavasti tämä liike tuo valoa pimeään Pohjolaan.

   Odotan erilaista ja yksinkertaista julistusta, joka lähtee nuorien keskeltä. Tämä liike tulee hyvin nopeasti leviämään kuin tulen tavalla seurakunnista toisiin katsomatta kirkkokuntaan ja sen viesti tulee olemaan rakkaus; Jumalan rakkaus Jeesuksen kautta ihmiskunnalle. Tämä rakkaus tulee nuorten huutoon rakkauden puutteesta ja tätä liikettä ei Naatukset, Korholat tai Askolat pysäytä, vaan se on kuin tsunami joka pyyhkii maan ylitse vieden saastan mennessään. Tämä on se paras viini, jonka Jumala on säästänyt viimeiseksi ja tämä kaadetaan uusiin leileihin, joita ei kiinnosta opinkohdat tai väittelyt, vaan sielut. Me muut katsomme ihmetellen ja ylistäen Herraa, kun Hän vuodataa Henkensä kaiken lihan päälle. Nämä tulta täynnä olevat julistajat julistavat ihmeellisen yksinkertaista sanomaa pelastuksesta ja he menevät aittovierille, toreille ja kujille, jotta jokainen apua huutava pelastuisi. Ihmeellisen suuret merkit seuraavat heitä ja kaikki apua pyytävät avun saavat.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s