Älä lyö kanssapalvelijaa!

Muinaiset Kirjoitukset antavat selkeän kuvan viimeisistä uskovista ja kuva ei ole mitenkään mairitteleva, vaan päinvastoin heitä kritisoidaan lähes kaikesta eikä kehuja juurikaan anneta. Erityisesti Ilmestyskirja kertoo koko seurakunnan historian alkukirkosta viimeiseen kirkko aikaan Vähä-Aasian seitsemän seurakunnan kautta. Tätä toisten Messiaaseen uskovien lyömistä on havaittavissa tänä päivänä ja arvostelusta on tullut tavanomaista, jopa niin että joidenkin uskovien tekojen saatetaan sanovan olevan saatanasta, mutta tämä on erittäin vakava väite. Epäilemättä viimeisen todellisen ja suuren herätyksen tullessa, nousevat nämä ”paremmat uskovat” esille arvostelemaan. Tällaisia Kirjoitukset sanovat viimeisten Messiaaseen uskovien eli kristittyjen olevan, ennen Hänen paluutansa.

liberal-424x288

”Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä palava; oi, jospa olisit kylmä tai palava! Mutta nyt, koska olet penseä, etkä ole palava etkä kylmä, olen minä oksentava sinut suustani ulos. Sillä sinä sanot: Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse; etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston.” – Ilmestyskirja 3:15-17

Kun Herran tulo viipyy

gossip-and-slander

”Älä levitä valheellista huhua, äläkä anna apuasi syylliselle rupeamalla vääräksi todistajaksi.” – 2. Mooses 23:1

”Hyvä ihminen tuo hyvän runsaudesta esille hyvää, ja paha ihminen tuo pahan runsaudesta esille pahaa. Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä.” – Matteus 12:35-36

Sanat ovat voimmakkaita; niillä voidaan vannoa rakkautta, lohduttaa, ratkoa pulmia, sitoa sopimuksia ja tuotta iloa, mutta niillä voidaan lietsoa vihaa, levittää valheita, pilkata, rikkoa sopimuksia ja tuotta surua. Kirjoitukset myös varoittavat meistä vannomasta mitään, sillä ne vannomiset sitovat meitä ja vaikuttavat näkymättömään maailmaan. Lopulta kaikki ihmiset tuomitaan kaikista heidän sanomisistaan – kuiskauksista huutoihin.

”Ja silloin monet loukkaantuvat, ja he antavat toisensa alttiiksi ja vihaavat toinen toistaan. Ja monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta. Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.” – Matteus 24:10-12

”Älkää koskeko minun voideltuihini, älkää tehkö pahaa minun profeetoilleni.” – Psalmit 105:15

Kaikista suurin lopun ajan eksytys uskoville on rakkaudettomuus ja syy tähän rakkaudettomuuteen on laittomuus eli synnin nouseminen. Vaikka jo psalmit varoittavat koskemasta Herran voideltuihin, niin kun uskovat alkavat siis nähdä ympärillä moien kääntyvän pois uskosta (1. Tim. 4:1) ja monien eksyttävän (Matt. 24:5), alkavat uskovat näkemään kaikki vähänkin eritavalla ajattelevat vihollisina ja saatanan kätyreinä. Silloin monet syyllistyvät kanssapalvelijoiden lyömiseen, josta on erittäin vakava tuomio.

”Mutta jos paha palvelija sanoo sydämessään: ’Minun herrani viipyy’, ja rupeaa lyömään kanssapalvelijoitaan ja syö ja juo juopuneiden kanssa, niin sen palvelijan herra tulee päivänä, jona hän ei odota, ja hetkenä, jota hän ei arvaa,  ja hakkaa hänet kappaleiksi ja määrää hänelle saman osan kuin ulkokullatuille. Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.” – Matteus 24:48-51

Henki toimii kuten haluaa

mighty-wind

”Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt.” – Johannes 3:8

”Armolahjat ovat moninaiset, mutta Henki on sama; ja seurakuntavirat ovat moninaiset, mutta Herra on sama; ja voimavaikutukset ovat moninaiset, mutta Jumala, joka kaikki kaikissa vaikuttaa, on sama.” – 1. Korintolaiskirje 12:4-6

Niin Kirjoituksien muinainen heprea kuin kreikkakin käyttävät Hengestä samaa sanaa kuin tuuli. Henki on siis kuin tuuli, joka tuulee silloin kuin tahtoo ja sillä tavalla kuin tahtoo, ja me joudumme menemään vain mukana. Samalla tavalla kuin on monenlaisia seurakuntia ja seurakuntalaisia. Herätyksessä onkin aina kuohunut jollakin tavalla ylitse eikä ihmiset ole kyenneet täysin hallitsemaan tuulta, koska me ihmiset olemme vajavaisia astioita universumin Luojan Hengelle. Kun tätä on sitten yritetty ihmisjärjellä hallita, niin on herätykselle käynyt niin että se on muuttunut herätysliikkeeksi ja lopulta on jäänyt jäljelle vain pelkkä liike!

fruitful_tree

”Henkeä älkää sammuttako, profetoimista älkää halveksuko, mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on.” – 1. Tessalonikalaiskirje 5:19-21

”Mutta jos teillä on katkera kiivaus ja riitaisuus sydämessänne, niin älkää kerskatko älkääkä valhetelko totuutta vastaan. Tämä ei ole se viisaus, joka ylhäältä tulee, vaan se on maallista, sielullista, riivaajien viisautta. Sillä missä kiivaus ja riitaisuus on, siellä on epäjärjestys ja kaikkinainen paha meno. Mutta ylhäältä tuleva viisaus on ensiksikin puhdas, sitten rauhaisa, lempeä, taipuisa, täynnä laupeutta ja hyviä hedelmiä, se ei epäile, ei teeskentele.” – Jaakob 3:14-17

Henkeä ei tule sammuttaa ja onkin merkittävää, että pieni ihminen voi vaikuttaa asioihin niin, että hän pystyy sammuttamaan universumin Luojan Hengen toiminnan. Pääsyitä sammuttamiseen on juuri Jaakobin mainitsemat katkera kiivaus, riitaisuus ja valehtelu. Mutta todellisesta Hengestä kotoisin oleva on puhdasta, rauhaisee, lempeää, taipuisaa, laupeutta ja on täynnä hyviä hedelmiä. Tämä on myös keino eroittaa oikeat profetiat vääristä – jälkimaku on oltava hyvä. Arvostelu ei siis ole aina pahasta, vaan nuhdella tuleekin, mutta sävyisästi. Muutoin jos vahingossa haukumme Messias Jeesuksen Hengen työtä saatanan työksi, sanoo Kirjoitukset olevan sen anteeksi antamonta syntiä, jos se menee tarpeeksi pitkälle.

”’Totisesti minä sanon teille: kaikki synnit annetaan ihmisten lapsille anteeksi, pilkkaamisetkin, kuinka paljon pilkannevatkin; mutta joka pilkkaa Pyhää Henkeä, se ei saa ikinä anteeksi, vaan on vikapää iankaikkiseen syntiin’. Sillä he sanoivat: ’Hänessä on saastainen henki’.” – Markus 3:28-30

Kolme ärrän ratkaisu

prayer

”Jos minä suljen taivaan, niin ettei tule sadetta, jos minä käsken heinäsirkkain syödä maan tahi jos minä lähetän ruton kansaani, mutta minun kansani, joka on otettu minun nimiini, (1) nöyrtyy, ja he (2) rukoilevat ja (3) etsivät minun kasvojani ja (4) palajavat pahoilta teiltänsä, niin minä kuulen taivaasta ja annan anteeksi heidän syntinsä ja teen heidän maansa jälleen terveeksi.” – 2. Aikakirja 7:13-14

Herätyksen tulemiseen on lääkkeenä kolmen ärrän ratkaisu; rakkautta, rukousta ja Raamattua. Uskovien on suunnattava katseensa turhista eroavaisuuksistaan yhdistävään Messias Jeesukseen. Edellä olevat 2. Aikakirjan jakeet kertovat ratkaisun ja sen on tapahduttava uskovissa eli Herran nimiin otettujen keskuudessa ensin.

  1. Nöyrtyminen. Uskovien on nöyrryttävä ja tarvittaessa on polvistuttava seurakunnan edessä altarille itkemään syntejä. Nöyrtyminen on muiden nostamista ylöspäin, siinä missä ylpeys on itsensä asettamista muiden ylitse. Siinä missä Lucifer pyrki kaikista ylimmäksi ja hänet tiputettiin alimmaiseksi, niin Herra Jeesus laski itsensä alimmaksi astumalla tuonelaan asti, josta Hänet korotettiin Isän oikealle puolelle.
  2. Rukous. Jos Kirjoitukset ovat miekka (Hepr. 4:12), niin rukousta voisi kutsua sitten tykitykseksi ja se onkin sitä tehokkaampi, mitä usempi saadaan tykittämään samaa kohdetta.
  3. Herran kasvojen etsiminen. Sen sijaan, että mietimme mitä me tarvitsemme ja mitä meidän pitäisi tehdä, tulee uskovien etsiä Hänen tahtoansa ja Hänen kasvojansa. Tähän paras keino on aktiivinen Kirjoituksien tutkiminen.
  4. Palaaminen pahoilta teiltä. Monille uskoville on alkanut kertyä elämään turhamaisuuksia ja helmasyntejä, joista osaa ei enää nähdä edes syntinä. Synti voidaan tiivistää sanoilla: ”Minä tahdon” ja että rakastumme maailmaan emmekä maailman Luojaan. Tämä viimeisen on monille vaikeaa, koska me rakastamme niitä salaisia syntejä emmekä haluaisi päästää niistä irti. Ne kuitenkin ovat se viimeinen este herätykselle.

Näin yksinkertaisille keinoilla voidaan muutta kansakunnan – jos ei koko maailman – kohtalo, mutta tietenkin nämä asiat ovat meille uskoville vaikeita. Tärkeintä on kuitenkin lopettaa kanssapalvelijoiden jatkuva lyöminen ja sen sijaan on rakkaus sytyttävä sydämissämme, nukumatta.

”Mutta kaiken loppu on lähellä. Sentähden olkaa maltilliset ja raittiit rukoilemaan. Ennen kaikkea olkoon teidän rakkautenne toisianne kohtaan harras, sillä ’rakkaus peittää syntien paljouden’. Olkaa vieraanvaraisia toinen toistanne kohtaan, nurkumatta.” – 1. Pietari 4:7-9

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s