Elian ilmestys

Elian ilmestys on 600-luvulla kreikkalaiseen kirkkoon ilmestynyt apokryfinen kirja (käännös Tuomas Levänen)  Ilmeisesti tämä kirja on kotoisin Egyptin kristittyjen keskuudesta ajanlaskun alkupuolelta. Alku osa tästä kertoo paastoamisesta, mutta loput ilmestyksiä tulevaisuudesta ja erityisesti tuomiopäivästä sekä antaa tarkan kuvauksen tulevasta maailman johtajasta. Ilmestyskirja kertoo, että lopun aikoina ilmestyy kaksi todistaa ja monet uskovat toisen heistä olevan Elia ja toisen Eenok (tai Mooses).

elijah_on_chariot_of_fire

”Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennenkuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä. Ja hän on kääntävä jälleen isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet heidän isiensä puoleen, etten minä tulisi ja löisi maata, vihkisi sitä tuhon omaksi.” – Malakia 4:5-6

Maailman johtajan ilmestyminen ja ihmeet

imam-mehdi

”Tuon laittoman tuleminen tapahtuu Saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla tunnustein ja ihmein, kaikin vääryyden viettelyksin niille, jotka joutuvat kadotukseen, koska he eivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen voidakseen pelastua.” – 2. Tessalonikalaiskirje 2:9-10 (RK)

”Tuon kuninkaan neljännen vuoden alussa laittomuuden poika ilmestyy sanoen ’minä olen kristus (messias)’, vaikka hän ei ole. Älkää uskoko häntä! Laittomuuden poika seisoo pyhissä paikoissa. Hän sanoo auringolle ’laske’, ja se laskee. Hän sanoo ’loista’ ja se tekee sen. Hän sanoo ’pimenny’ ja se tekee sen. Hän sanoo kuulle ’muutu veriseksi’ ja se tekee sen. Hän kulkee meren ja jokien päällä kuin kuivalla maalla. Hän laittaa rammat kävelemään. Hän laittaa kuurot kuulemaan. Hän laittaa mykät puhumaan. Hän laittaa sokeat näkemään. Spitaaliset hän puhdistaa, sairaat hän parantaa. Paholaiset hän heittää ulos. Hän moninkertaistaa merkkinsä ja ihmeensä jokaisen läsnäolossa. Hän tekee niitä tekoja, joita Kristus teki paitsi kuolleiden herättämistä. Tästä te tiedätte, että hän on laittomuuden poika, koska hän ei kykene antamaan elämää.”

Tuleva maailman johtaja tulee omaamaan yliluonnolliset voimat ja kyvyt, jotka tulevat suoraan Saatanalta, joka johtaa tätä pahuuden vallassa olevaa maailmaa. Kirjoitukset kertovatkin, että hän tulee olemaan niin vakuttava, että hän yhdessä väärän profeetan kanssa ”tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin”. (Matt. 24:24). Hän tulee olemaan hyvin vaikuttava ja karismaattinen johtaja, joka tulee saamaan ylistystä kaikilta ihmisryhmiltä.

Maailman johtajan tunnusmerkit

ObamaSatan

”Ja heidän valtansa lopulla, kun luopiot ovat täyttäneet syntiensä mitan, nousee kuningas, kasvoilta röyhkeä ja juonissa taitava.” – Daniel 8:23

”Katso, minä kerron minkälainen hän on, niin että voitte tunnistaa hänet. Hän on hoikkajalkainen nuori mies, vähän harmaita hiuksia hänen päänsä etupuolella. Hänen kulmakarvansa yltävät hänen korviinsa. Hänen käsiensä etupuolella on spitaalista muistuttava paljas läikkä. Hän muuttaa itsensä niiden läsnäolossa, jotka näkevät hänet. Hänestä tulee nuori lapsi. Hänestä tulee vanhus. Hän muuttaa itseään joka kohdassa, mutta hänen päänsä merkkejä hän ei kykene vaihtamaan. Siitä te tiedätte, että hän on laittomuuden poika.”

Tämä Elian ilmestyksen kuvaus on hyvin tarkka tuosta maailman johtajasta eli Antikristuksesta ja myös Danielin kirja vahvistaa, että hän on nuori (Dan. 7:8) ja kasvoiltaan röyhkeä. Profeetta Sakarja taas kuvaa häntä hulluksi paimeneksi, ja kertoo, että hän menettäisi oikean kätensä ja silmänsä. Tästä on vedetty johto päätös, että hän kuolisi, mutta kuin ihmeen kaupalla heräisi eloon ja koko maailma ihmettelee tätä, kuten Ilmestyskirja kertoo hänestä.

”Ota vielä itsellesi hullun paimenen kapineet. Sillä katso, minä olen herättävä maahan paimenen: hukkaantuneista hän ei pidä huolta, hajaantunutta hän ei etsi, ruhjoutunutta hän ei paranna, pystyssäpysyvää hän ei tue; mutta hän syö lihavien lihaa ja halkaisee niiden sorkat. Voi hullua paimenta, joka lampaat hylkää! Käyköön miekka hänen käsivarteensa ja oikeaan silmäänsä. Hänen käsivartensa kuivettukoon, ja hänen oikea silmänsä soetkoon.” – Sakarja 11:15-17

”Ja minä näin yhden sen päistä olevan ikäänkuin kuoliaaksi haavoitetun, mutta sen kuolinhaava parantui. Ja koko maa seurasi ihmetellen petoa.” – Ilmestyskirja 13:3

Kaksi maailman johtajan vastustajaa

moses_and_elijah

”’Ja minä annan kahdelle todistajalleni toimeksi säkkipukuihin puettuina profetoida 1260 päivän ajan’. Nämä ovat ne kaksi öljypuuta ja ne kaksi lampunjalkaa, jotka seisovat maan Herran edessä. Ja jos joku tahtoo heitä vahingoittaa, lähtee tuli heidän suustaan ja kuluttaa heidän vihollisensa; ja jos joku tahtoo heitä vahingoittaa, on hän saava surmansa sillä tavalla. Heillä on valta sulkea taivas, niin ettei sadetta tule heidän profetoimisensa päivinä, ja heillä on valta muuttaa vedet vereksi ja lyödä maata kaikkinaisilla vitsauksilla, niin usein kuin tahtovat.” – Ilmestyskirja 11:3-6

”Sitten kun Elia ja Eenok kuulevat, että häpeämätön on paljastanut itsensä pyhässä paikassa, he tulevat alas ja taistelevat hänen kanssaan sanoen: ’Etkö ole häpeissäsi, kun liität itsesi pyhiin, vaikka olet aina ollut etäinen. Sinä olet ollut vihamielinen niille, jotka kuuluvat taivaaseen. Sinä olet toiminut maahan kuuluvia vastaan. Sinä olet ollut vihamielinen valtaistuimille, sinä olet toiminut enkeleitä vastaan. Sinä olet aina muukalainen. Sinä olet pudonnut taivaalta kuin aamutähdet. Sinut muutettiin ja heimosi tuli sinulle pimeäksi. Mutta sinä et häpeä, kun seisot lujasti Jumalaa vastaan. Sinä olet paholainen’.”

”Ja kun he ovat lopettaneet todistamisensa, on peto, se, joka nousee syvyydestä, käyvä sotaa heitä vastaan ja voittava heidät ja tappava heidät… Ja ihmiset eri kansoista ja sukukunnista ja kielistä ja kansanheimoista näkevät heidän ruumiinsa kolme ja puoli päivää, eivätkä salli, että heidän ruumiinsa pannaan hautaan. Ja ne, jotka maan päällä asuvat, iloitsevat heidän kohtalostaan ja riemuitsevat ja lähettävät lahjoja toisilleen; sillä nämä kaksi profeettaa olivat vaivanneet niitä, jotka maan päällä asuvat. Ja niiden kolmen ja puolen päivän kuluttua meni heihin Jumalasta elämän henki, ja he nousivat jaloilleen, ja suuri pelko valtasi ne, jotka näkivät heidät. Ja he kuulivat suuren äänen taivaasta sanovan heille: ’Nouskaa tänne!’ Niin he nousivat taivaaseen pilvessä, ja heidän vihollisensa näkivät heidät.” – Ilmestyskirja 11:7-10

”… Häpeämätön kuulee ja suuttuu. Hän taistelee heidän kanssaan suuren kaupungin torilla. Häneltä menee seitsemän päivää heidän kanssaan taistelemiseen. Ja heiltä menee kolme ja puoli päivää torilla kuolleina kaiken kansan nähdessä heidät. Mutta neljäntenä päivänä he nousevat ja haukkuvat häntä sanoen: ’Oi häpeämätön, oi laittomuuden poika. Etkö häpeä itseäsi, sillä sinä johdat harhaan Jumalan kansaa, jonka puolesta sinä et kärsinyt? Etkö tiedä, että me elämme Herrassa?’ Kun nämä sanat puhutaan, he hallitsevat häntä sanoen: ’Lisäksi me alennamme lihan hengen puolesta ja me tapamme sinut, sillä sinä et kykene puhumaan tuona päivänä, koska me olemme ikuisesti vahvoja Herrassa. Mutta sinä olet ikuisesti vihamielinen Jumalalle’. Häpeämätön kuulee ja hän suuttuu ja taistelee heidän kanssaan, ja koko kaupunki ympäröi heitä. Tuona päivänä he huutavat ylös taivaaseen, kun he loistavat, kaiken kansan ja koko maailman nähdessä heidät. Laittomuuden poika ei voita heitä. Hän on vihainen maassa ja etsii, kuinka voisi tehdä syntiä kansaa vastaan. Hän vainoaa kaikkia pyhiä.

Lampaiden ja vuohien tuomio

Jesussecondcoming

”Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella. Ja hän lähettää enkelinsä suuren pasunan pauhatessa, ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin.” – Matteus 24:30-31

”Tuona päivänä Kristus säälii niitä, jotka ovat Hänen omiaan. Hän lähettää taivaasta 64000 enkeliä, jokaisella niistä kuusi siipeä. Ääni liikuttaa taivasta ja maata, kun he ylistävät ja kiittävät. Nyt ne, joiden otsan ylle on kirjoitettu Kristuksen nimi ja joiden käden yllä on sinetti, sekä pienet että suuret otetaan ylös heidän siipiensä ylle ja nostetaan ylös ennen vihaa. Sitten Gabriel ja Uriel tulevat valopylväiksi johdattaen heidät pyhään maahan. Heille suodaan syödä elämän puusta. He pukeutuvat valkeisiin vaatteisiin ja enkelit vartioivat heitä. He eivät janoa eikä laittomuuden poika kykene hallitsemaan heitä.”

”… Herra Jeesus ilmestyy taivaasta voimansa enkelien kanssa tulen liekissä ja kostaa niille, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä ole kuuliaisia meidän Herramme Jeesuksen evankeliumille.” – 2. Tessalonikalaiskirje 2:7-8

”Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle. Ja hänen eteensä kootaan kaikki kansat, ja hän erottaa toiset toisista, niinkuin paimen erottaa lampaat vuohista.” – Matteus 25:31-32

”Tuona päivänä tapahtuu, että Herra kuulee ja käskee taivasta ja maata suurella vihalla, ja niistä lähtee tuli. Tuli peittää maan 72 kyynärän korkeudelle. Se kuluttaa yhdessä synnintekijät ja paholaiset kuin sänkipellon, oikealla tuomiolla… Jokaisen synnit seisovat häntä vastaan siinä paikassa, missä ne tehtiin, olivatpa ne päivän tai yön syntejä. Ne, jotka kuuluvat vanhurskaisiin, näkevät synnintekijät ja ne, jotka vainosivat heitä ja ne, jotka ojensivat heidät kuolemalle kidutuksissa. Sitten synnintekijät kidutettaessa näkevät vanhurskaiden paikan. Noina päivinä se, mitä vanhurskaat pyytävät, annetaan heille moninkertaisesti ja näin armo tapahtuu. Tuona päivänä Herra tuomitsee taivaan ja maan. Hän tuomitsee ne, jotka rikkoivat taivaassa ja ne, jotka tekivät niin maan päällä. Hän tuomitsee kansojen paimenet. Hän kysyy lammaslaumoista ja ne annetaan Hänelle, eikä niissä ole petosta.”

Kansakunnat ja ihmiset jaetaan lampaisiin ja vuohiin; vanhurskaisiin ja jumalattomiin, niin että kaikki tuomitaan tekojensa perusteella. Ne, jotka ovat ahdistuksen aikana olleet vanhurskaita ja olleet köyhien sekä kurjien puolella, he saavat palkan.  Jumalattomat ihmiset saavat taas oman palkkansa iankaikkisessa tulessa. Erityisen kovan tuomion saavat maailman johtaja ja hänen hengellinen johtajansa, joita myös pedoksi ja vääräksi profeetaksi kutsutaan.

”Ja peto otettiin kiinni, ja sen kanssa väärä profeetta, joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa, joilla hän oli eksyttänyt ne, jotka olivat ottaneet pedon merkin, ja ne, jotka olivat sen kuvaa kumartaneet; ne molemmat heitettiin elävältä tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa.” – Ilmestyskirja 19:20

”Näiden jälkeen Elia ja Eenok tulevat alas. He poistavat maailman lihan ja saavat hengellisen ruumiin. He ajavat takaa laittomuuden poikaa ja tappavat hänet, sillä hän ei kykene puhumaan. Tuona päivänä hän hajoaa heidän läsnäolossaan kuin jää, joka hajoaa tulesta. Hän menehtyy kuin käärme, jossa ei ole henkeä. He sanovat hänelle: ’Sinun aikasi on mennyttä. Siksi nyt, sinä ja ne, jotka uskovat sinuun, te menehdytte’. Heidät heitetään syvyyden pohjalle ja se suljetaan heitä varten.”

Elian ilmestys kertoo samat tapahtumat, kuin Johanneksen ilmestys ja loppuu myös lupaukseen tulevasta milleniumista, jossa vanhurskas hallitsee ja viimeinkin kaikki toimii. Valitettavasti tänne ei oteta kaikkia, vaan kuten nämä ilmestykset kertovat, niin synnissä elävät jumalattomat tullaan tuhoamaan lopussa, jotta voidaan aloittaa alusta.

second_coming

”Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta… Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhannen vuotta.” – Ilmestyskirja 20:4-6

”Tuona päivänä Kristus, Kuningas, ja kaikki Hänen pyhänsä tulevat taivaasta. Hän polttaa maan. Hän viettää tuhat vuotta sen yllä. Koska synnintekijät hallitsivat sitä, Hän luo uuden taivaan ja maan. Ei yhtäkään kuolettavaa paholaista ole olemassa niissä. Hän hallitsee pyhiensä kanssa, nousten ja laskeutuen, heidän ollessa aina enkelien kanssa, ja he ovat Kristuksen kanssa tuhat vuotta.”

Tuliko Elias jo?

001-john-baptist

”Ja Johanneksella oli puku kamelinkarvoista ja vyötäisillään nahkavyö; ja hänen ruokanaan oli heinäsirkat ja metsähunaja. Silloin vaelsi hänen tykönsä Jerusalem ja koko Juudea ja kaikki Jordanin ympäristö, ja hän kastoi heidät Jordanin virrassa, kun he tunnustivat syntinsä.” – Matteus 3:4-6

”Sillä kaikki profeetat ja laki ovat ennustaneet Johannekseen asti; ja jos tahdotte ottaa vastaan: hän on Elias, joka oli tuleva.” – Matteus 11:13-14

Johannes Kastajalta oli erittäin suosittu ja juutalainen historioitsija Josefus Flaviuskin kirjoittaa hänestä ja hänen mestaamisestaan. Kun häneltä kysyttiin, että onko hän Elias, niin hän kielsi (Joh. 1:19-21). Kuitenkin, muualla Kirjoituksissa Messias Jeesus yhdistää hänet Eliaan. Onko tässä ristiriita? Ei suinkaan. Juutalaiset, jotka kysyivät Johannekselta onko hän Elias, heille hän ei ollut Elias. Mutta kun uskovat opetuslapset kysyivät Jeesukselta, sanoi Hän Johannekseen olleen Elias – jos tahdotte ottaa vastaan. Tämä tarkoittaa sitä, että uskovat eivät tule näkemään Eliaa (ja Eenokia), sillä heidät haetaan pois ennen näiden kahden todistajan ilmestymistä. Nyt jos koskaan on tämä Johanneksen viesti yhä ajankohtainen.

”Niinä päivinä tuli Johannes Kastaja ja saarnasi Juudean erämaassa ja sanoi: ’Tehkää parannus, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle’.” – Matteus 3:1-2

Mainokset

2 comments on “Elian ilmestys

  1. Kristuksen toinen tulemus ja Tuhatvuotinen valtakunta, näistä tapahtumista kerrot väliotsikon ”Viimeinen tuomio” alla. Voisiko jokin toinen väliotsikko olla tähän kohtaan parempi? Minun mielestäni voisi hyvinkin olla, koska se ihan oikeasti Viimeinen tuomio (eli Valkean valtaistuimen tuomio) on vasta Tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen. Ettei menis käsitteet sekaisin… (Okei, tämä nyt vaan on minun mielipiteeni…) /T

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s