Ennustuksia aramealaisista Kirjoituksista

Aramea on länsiseemiläisestä kantakielestä kehittynyt seemiläinen kieli, jota käytettiin myös roomalaisessa Juudeassa eli nykyisen Israelin alueella, ja yleisesti uskotaan sen olleen Messias Jeesuksen äidinkieli noin 2000 vuotta sitten. Idän kirkossa eli ortodoksilaisuudessa on Uuden liiton Kirjoituksien pohjana ollut vahvana aramealaiset tekstit eli syyrialainen Peshitta käännös, joka alunperin käännettiin oletettavasti kreikasta jo vuonna 150 jKr. Peshitta on hyvin lähellä kuningas Jaakon ja Biblian käyttämää kreikan kielistä Textus Receptus alkutekstiä. Vaikka näiden alkutekstien ja niiden perusteella tehtyjen käännösten välinen ero on lähes mitätön, niin aramean kielinen Peshitta tarjoaa joistakin lopun ajan ennustuksesta kuvaamman käännöksen.

”Niin kuin vastasyntyneet lapset janotkaa sanan väärentämätöntä maitoa, jotta te sen avulla kasvaisitte pelastukseen, jos kerran olette maistaneet, että Herra on hyvä.” – 1. Pietarin kirje 2:1-2 (RK)

natural-diasters_18

”Sillä (1) kansa nousee kansaa vastaan ja (2) valtakunta valtakuntaa vastaan, ja tulee (3) suuria maanjäristyksiä monin paikoin, ja (4) nälänhätää, ja (5) ruttoa; ja (6) on oleva kauhuja, ja huolia, ja (7) taivaalla nähdään suuria merkkejä, ja (8) tulee olemaan suuria myrskyjä… Ja on oleva (9) merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä; ja (10) kansoilla hätä maan päällä; ja (11) käsien puristelemista hämmästyksestä meren pauhusta, ja tyrmistys joka ajaa miesten sielut ulos, peljätessään sitä mikä on tulossa maan päälle; ja (12) taivaan voimat liikkuvat.” – Luukas 21:10-26 (Peshittan mukaan)

Tässä kuvaus lopun ajan merkeistä Luukkaan evankeliumin luvusta 21, kuvan aikaa juuri ennen ylöstempausta ja seitsemän vuotisen ahdistuksen alkamista. Tässä tarkempi erittely 12 eri merkistä. Vahvistetulla tekstillä erityisesti Peshitta käännöksestä olevat merkit.

 1. Kansa kansaa vastaan. Nämä kuvaavat ennen kaikkea sisäisiä etnisten ryhmien välisiä taisteluita ja kansannousuja, jotka alkoivat erityisesti vuonna 1948.
 2. Valtakunta valtakuntaa vastaan. Sodat, viimeinen sata vuotta on ollut ihmiskunna historian sotaisin ja verisin. Lähi-idässä uhka sodasta kiihtyy myös päivältä, kun tuleva sota arabien ja juutalaisten välillä lähestyy.
 3. Suuria maanjäristyksiä. USGS:n listaamista 10 suurimmasta maanjäristykset vain yksi sijoittuu vuosille 1900-1949, viisi sijoittuu vuosille 1950-1999, mutta viimeisen 13 vuoden ajalle 2000-2013 sijoittuu jo neljä, joten samalla tahdilla 2050 mennessä tapahtuu 15!
 4. Nälänhätää. Maailmanlaajuisesti nälänhätä kasvaa jatkuvasti ja yli miljardi ihmistä elää nälänhädässä.
 5. Ruttoa. Sikainflunssa ja lintuinfluenssa ovat olleet esimerkkejä kulkutaudeista, mutta myös uhka ruton paluusta on todellinen, kun antibiottien liikakäytön seurauksena niiden teho on laskemassa.
 6. Kauhuja ja huolia. 700,000 suomalaista käyttää mielialalääkkeitä ja 400,000 juo viinapullon päivässä, koska ihmisillä on huolia ja kauhuja elämäntilanteensa johdosta. Kun ihmisillä ei ole pelkoa Luojaansa kohtaan, valtaa heidät kaikki muut pelot bakteereista taloushuoliin.
 7. Suuria merkkejä taivaalla. Nämä merkit taivaalla ovat ennen kaikkea epätavallisia luonnonilmiöitä ja ilmaston radikaaleja ääri-ilmiöitä.
 8. Suuria myrskyjä. Suomessakin olemme nähneet uusina ilmiöinä nyt trombeja sekä epätavallisen rankkoja sateja ja niistä seuranneita tulvia. Maailmalla kuitenkin hirmumyrskyt, tornadot, taifuunit ja monsuunit ovat ylittäneet kaikki ennätykset, niin että niistä puhutaan etuliitteellä super tai ennätyksellinen. Myrskyä tarkoittava sana voidaan tulkita myös talveksi, ja myös viime talvet ovat olleet moninpaikoin erittäin ankaria.
 9. Merkit auringossa, kuussa ja tähdissä. Nämä merkit ovat näkyneet epätavallisina ilmiönä, kuten auringon epätavallinen käyttäyminen, superkuu sekä ”lentäviä tähtiä”.
 10. Kansoilla hätä. Maailmanlaajuinen talousahdinko on vaikuttanut melkein jokaisen maan talouteen, mutta myös lisääntyvä terrorismi on aiheuttanut kansoille hädän. Ja jatkuva uhka Lähi-idässä lisää lännen ja idän välien kiristmistä.
 11. Meren pauhu. Tämän meren pauhun voi tiivistää sanalla tsunami, joka tuli meidän kaikkien sanavarastoon vuonna 2004 ja 2011 Aasian ja Japanin tsunamien seurauksena. Eräät tsunamista selviynneet kuvaavat tsunamin iskeytymistä juuri pauhulla (engl. roaring).
 12. Taivaan voimien liikkuminen. Viimeisenä merkkinä on taivaan voimien liikkuminen. Tämä johtuu voimakkaan magneettikentän omaavan Planeetta X:n tulosta, joka vaikuttaa jo nyt muiden planeettojen kiertokulkuun.

Kun viimeinenkin näistä merkeistä toteutuu, joka voi olla hyvinkin pian, niin silloin ilmestyy Messias Jeesus pilvissä, mutta alkutekstissä ei ole sanaa he, vaan Hän ilmestyy tässä vaiheessa vain omillensa temmaten heidän pilviin. Koska nämä merkit ovat hyvin selkeästi alkanaeet toteutua, niin me uudestisyntyneet uskovat voimme rohkaista itsenne ja nostaa päännä, sillä vapautuksemme on jo aivan lähellä.

”Ja silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvessä suurella voimalla ja kirkkaudella. Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.” – Luukas 21:27-28

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s