Suleiman Suuri ja enkeli Gabrielin sanoma

Suleiman Suuri oli turkkilaisen Osmanien valtakunnansulttaani vuodesta 1520 vuoteen 1566 ja Selim I:n seuraaja. Hänen ajallaan islamilainenn valtakunta saavutti huippukohtansa ja muuttui maailmanvallaksi. Erittäin merkittävän työn hän teki kuitenkin uudelleenrakentamalla Jerusalemin ja toisaalta ottaen myös vastaan juutalaisia, joita tuolloin espanjalainen inkvisaatio jahtasi aina vuoteen 1588, jolloin Espanjan Voittamatton armadan nimellä kulkenut laivasto tuhoutui.

800px-Francois_I_Suleiman

”Ja muukalaiset rakentavat sinun muurisi, ja heidän kuninkaansa palvelevat sinua; sillä vihassani minä löin sinua, mutta mielisuosiossani minä sinua armahdan.” – Jesaja 60:10

Enkeli Gabrielin viesti Danielille

Angel-Gabriel-y-Daniel

”Ja kun minä vielä puhuin rukouksessa, tuli se mies, Gabriel, jonka minä olin nähnyt ennen näyssä, kiiruusti kiitäen minun tyköni ehtoouhrin aikana. Ja hän opetti minua, puhui minulle ja sanoi: ’Daniel, nyt minä olen lähtenyt neuvomaan sinua ymmärrykseen. Kun sinä aloit rukoilla, lähti liikkeelle sana, ja minä olen tullut sitä ilmoittamaan; sillä sinä olet otollinen. Käsitä siis se sana ja ymmärrä näky…'” – Daniel 9:21-23

Daniel syntyi Jerusalemissa vuonna 623 ja eli elämänsä pakkosiirtolaisuudessa Babyloniassa. Siellä hän osottautui universumin Luojan mieleiseksi mieheksi ja pyydettyään kansansa rikkomuksiaan anteeksi pitkässä rukouksessa (jakeet 4-19), enkeli Gabriel ilmestyi Danielille paljastaen Kirjoituksien ehkäpä merkittävimmän ennustuksen, joka kertoo päivälleen koska Messias tulisi ilmestymään. Tämä ennustus on niin merkittävä, että tänäkin päivänä Messiaan hyljänneet juutalaiset kieltävät kirouksen uhalla laskemasta Messiaan tulemusta tämän ennustuksen mukaan.

”70 viikkoa on säädetty sinun kansallesi ja pyhälle kaupungillesi; silloin luopumus päättyy, ja synti sinetillä lukitaan, ja pahat teot sovitetaan, ja iankaikkinen vanhurskaus tuodaan, ja näky ja profeetta sinetillä vahvistetaan, ja kaikkeinpyhin voidellaan.” – Daniel 9:24

Edeltävä jae on kuvaus koko ennustuksesta jakeissa 25-27 ja huomattavaa on myös ennustuksen kohde, joka on universumin Luojan valitsema kansa ja pyhä kaupunki, eli juutalaiset ja Jerusalem. Tämä ennustus ei siis koske sellaisenaan Messiaan seuraajien joukkoa. Kun ennustus on kokonaisuudessaan täyttynyt, on silloin kaikki sovitetty ja sinetöity sekä Messias Jeesus voideltu kuninkaaksi. Tämä ei ole vielä täyttynyt.

Viikoksi käännetty heprean kielen shabuwa-sana tarkoittaa seitsemän vuotista ajanjaksoa (3. Moos. 25:8), jota kutsutaan myös vuosiviikoksi ja näin ollen tätä ennustusta yleisesti kutsutaan Danielin 70 vuosiviikoksi. Nämä 70 vuosiviikkoa ovat heprelaisina 360 päiväisinä vuosina 490 vuotta, joka on siis aika säädetty aika juutalaisen kansan roolille. Ajanjakso ei kuitenkaan ole yhtenäinen, vaan se ikäänkuin pysähtyi 69 vuosiviikon eli 483 vuoden mentyä.

Ensimmäinen jälleenrakentaminen ja ensimmäinen tulemus

Nehemia-bouwt-muren

” Niisan-kuussa, kuningas Artahsastan 20. hallitusvuotena, kun viini oli hänen edessään… ja sanoin kuninkaalle: ’Jos kuningas hyväksi näkee ja jos olet mielistynyt palvelijaasi, niin lähetä minut Juudaan, siihen kaupunkiin, jossa minun isieni haudat ovat, rakentamaan sitä uudestaan’.” – Nehemia 2:5

”Ja tiedä ja käsitä: siitä ajasta, jolloin tuli se sana, että Jerusalem on jälleen rakennettava, voideltuun, ruhtinaaseen, asti, on kuluva 7 vuosiviikkoa; ja 62 vuosiviikkoa, niin se jälleen rakennetaan toreinensa ja vallihautoinensa, mutta keskellä ahtaita aikoja.” – Daniel 9:25

Danielin ennustuksen mukaan voideltuun ruhtinaaseen eli Messiaaseen asti olisi aikaa 62+7 eli 69 vuosiviikkoa siitä, kun tuli käsky uudelleenrakentaa Jerusalem. Nehemia sai vuonna 444 eKr ja maaliskuun 5. päivänä (Niisan-kuun 1. päivänä) käskyn uudelleenrakentaa Jerusalemin Persian kuningas Artakserkselta. Laskemalla Nehemian saamasta käskystä eteenpäin 69 vuosiviikkoa, tulee siis päästä siihen ajankohtaan, jolloin Messiaan oli tultava.

69 vuosiviikkoa on 483 heprealaista vuotta, jotka taas ovat meidän ajanlaskumme mukaan 476,057 vuotta tai 173,880 päivää. Ajankohta, johon tällä tavalla laskemalla päädymme on pääsiäisen palmusunnuntai vuonna 33 jKr, jolloin Jeesus ratsasti aasilla Jerusalemiin. Tuolloin Hänet otettiin Messiaana vastaan Hoosianna-huudoin.

Valitettavasti juutalaiset eivät olleet perillä ennustuksesta tai eivät halunneet ottaa Häntä vastaan Messiaana, jolloin Jeesus itki nähdessään Jerusalemin sekä antoi sille hirvittävän ennustuksen, joka toteutui vuonna 70 jKr temppelin roomalaisten tuhotessa temppelin. Kuinka tärkeä onkaan siis tuntea Kirjoituksien ennustukset!

Tuho ja hajaannus määräajaksi

jesus-wept-over-jerusalem

”Ja kun hän tuli lähemmäksi ja näki kaupungin, itki hän sitä ja sanoi: ’Jospa tietäisit sinäkin tänä päivänä, mikä rauhaasi sopii! Mutta nyt se on sinun silmiltäsi salattu.  Sillä sinulle tulevat ne päivät, jolloin sinun vihollisesi sinut vallilla saartavat ja piirittävät sinut ja ahdistavat sinua joka puolelta; ja he kukistavat sinut maan tasalle ja surmaavat lapsesi, jotka sinussa ovat, eivätkä jätä sinuun kiveä kiven päälle, sentähden ettet etsikkoaikaasi tuntenut’.” – Luukas 19:41-44

”Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä! Sillä suuri hätä on oleva maan päällä ja viha tätä kansaa vastaan; ja he kaatuvat miekan terään, heidät viedään vangeiksi kaikkien kansojen sekaan, ja Jerusalem on oleva pakanain tallattavana, kunnes pakanain ajat täyttyvät.” – Luukas 21:23-24

Ensimmäinen juutalaissota kolmesta tapahtui vuonna 70 jKr, kun Jerusalem piiritettiin. Tuolloin toteutu Jeesuksen antama ennustus kaupungin ja pyhäkön tuhosta ja ainoastaan Herodeksen palatsin tornit ja osa länsimuuria säästyivä. Tuolloin juutalaisen historioitsijan Josefus Flaviuksen mukaan kuoli 1,1 miljoonaa juutalaista, kuitenkin ennustuksesta vaarinottaneet Messiaan seuraajat osasivat paeta kaupungista ja tiettävästi heitä ei juurikaan kuollut tuolloin.

Temppelin tuhouduttua rabbi Akiba ben Josef perusti rabbiniisen juutalaisuuden ja julisti Simon bar Kobhan messiaaksi. Bar Kobhan johdolla juutalaiset nousivat kapinaan ja alkoi kolmas juutalaissota vuonna 132 jKr, jonka loputtua vuonna 135 jKr juutalaiset ajettiin ”vangeiksi kaikkien kansojen sekaan” ja Jerusalem joutui ei-juutalaisten tallatavaksi.

Juutalaisten pilkaksi keisari Hadrianus nimesi Jerusalemin Aelia Capitolinaksi ja koko Lähi-idän alueen Syria-Filistaeksi, josta muuntautui alueelle reiluksi 1800 vuodeksi aina vuoteen 1948 asti nimi Palestiina. Jerusalemin ei-juutalaisten tallaaminen loppui lopulta vuonna 1967.

”Ja kahden viikon perästä seitsemättäkymmentä surmataan Kristus, ja ei enää ole. Ja päämiehen kansa tulee ja kukistaa kaupungin ja pyhän [temppelin], niin että ne loppuvat, niinkuin virran kautta. Ja sodan loppuun asti pitää sen hävitettynä oleman.” – Daniel 9:26 (Biblia)

Toinen jälleenrakentaminen ja toinen tulemus

800px-Western_wall_jerusalem_night

”Niin tiedä nyt ja ota vaari, että siitä ajasta kuin käsky annetaan ulos, että heidän pitää jälleen kotia palajaman ja Jerusalem rakennettaman, päämieheen Kristukseen asti, on 7 viikkoa. Niin myös 62 viikkoa, joina kadut ja muurit jälleen rakennetaan, vaikka surkialla ajalla.” – Daniel 9:25 (Biblia)

”Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee (aikakauden) loppu. Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa…” – Matteus 24:14-15

Jeesus itse osoitti Matteuksen kirjaamassa kohdassa, että Danielin ennustus ei koskenut ainoastaan aikaa ennen Hänen tulemustaan ja hävityksen kauhistuksella ei ainoastaan tarkoitettu Antiokhos Epifanesta, vaan että ne tarkoittaisvat myös tulevia tapahtumia. Näin jälleen Kirjoituksien ennustuksilla on sekä esitäyttymys että varsinainen täyttymys.

Jerusalemin edeltävä jälleenrakentaminen tapahtui Suleiman Suuren toimesta ja arabian historian kirjoihin on merkitty seuraava käsky uudelleenrakentamisesta:

”Hän on määrännyt tämän siunatun Sablin-lähteen rakentamisen, herramme, sulttaani, suurin ruhtinas ja kunnioitettava Hakan, joka johtaa kansakuntien kauloja, Rumin maan arabien ja persialaisten sulttaani, sulttaani Suleiman, sulttaani Selim Khanin poika, Allah ikuistakoon hänen hallintasa ja sulttaniutensa, kymmenentenä päivänä Muharamman-kuuta pyhänä vuonna 943 (29.6.1536).”

Vuonna 1536 Jerusalemin uudelleenrakentaminen alkoi siis Sablin-lähteistä, mutta ennustuksen mainitsemien muurien jälleenrakentaminen aloitettiin kuitenkin vasta 1539. Jos ensimmäisen jälleenrakentamisen tavoin laskemme 62 vuosiviikkoa eli 427,76 vuotta tuosta eteenpäin, niin päädymme kesäkuuhun 1967, jolloin Israelin armeijan sotilaat seitsemäntenä päivänä astuivat Jerusalemiin.

”… ja Jerusalem on oleva pakanain tallattavana, kunnes pakanain ajat täyttyvät.” – Luukas 21:24

Elämme nyt ennustuksen mukaisesti siis aikaa, jolloin juutalaisten ”pitää jälleen kotia palajaman ja Jerusalem rakennettaman” ennen Messiaan tulemusta.

Jotta koko 69 vuosiviikkoa tulevat täyteen Messiaaseen asti, niin ennustus erittelee kuitenkin vielä 7 vuosiviikkoa eli 48,3 vuotta. Jos laskemme kesältä 1967, jolloin edellinen ennustus alkoi toteutumaan, eteenpäin tuo 48,3 vuotta, niin päädymme tarkalleen 23. päivään syyskuuta 2015. Tuo päivä on Kirjoituksien Herran juhlista Sovituspäivä eli Jom Kippur.

Tiedemiehenä tunnettu Isaac Newton päätyi myös tämän suuntaisiin laskelmiin omissa tutkimuksissa. Tämän lisäksi tuolloin päättyy uutisissakin ollut ilmiö verikuista täydelliseen auringonpimennykseen Lehtimajan juhlan aikaan muutaman päivän myöhemmin, jonka Mark Biltz toi esille Prophecy In The News -sarjassa. Sen lisäksi myös rabbi Jonathan Cahnin ennustus toisesta seitsemästä vuodesta eli juutalaisesta Shemitahsta 9/11 iskuista täyttyy.

On hyvin todennäköistä, että tuolloin tai tuohon mennessä tapahtuu jotakin merkittävää. Oletko sinä valmis pian tapahtuviin mullistaviin Kirjoituksien ennustuksien toteutumiseen?

second_coming

”Hän tekee lujan liiton monien kanssa yhdeksi vuosiviikoksi, mutta viikon puolivälissä hän lakkauttaa teurasuhrin ja ruokauhrin, ja hävittäjä tulee iljetysten siivin. Tämä loppuu vasta, kun säädetty tuomio vuodatetaan hävittäjän yli.” – Daniel 9:27

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s