Pimeyden voimat

Kirjoitukset puhuvat monissa kohden monella tavalla henkivalloista. Sanotaankin, että henkimaailma on todellisempi maailma kuin tämä meidän näkemämme materiaalinen maailma. Henkimaailmaan kuuluu hyviä ja pahoja henkiä, tarkemmin ottaen pahoja langenneita henkiä on yksi kolmas osa ja hyviä henkiä kaksi kolmas osaa eli kaksinkertainen määrä. Asiat henkimaailmassa vaikuttavat materiaaliseen maailmaamme ja toisaalta ihmiset taas voivat vaikuttaa henkimaailmaan.

Pahuuden henkivaltojen hierarkia

demon-army

”Ja perkele vei hänet korkealle vuorelle ja näytti hänelle yhdessä tuokiossa kaikki maailman valtakunnat ja sanoi hänelle: ’Sinulle minä annan kaiken tämän valtapiirin ja sen loiston, sillä minun haltuuni se on annettu, ja minä annan sen, kenelle tahdon. Jos sinä siis kumarrut minun eteeni, niin tämä kaikki on oleva sinun’.” – Luukas 4:5-7

”Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.” – Efesolaiskirje 6:12

1. Saatana
Nimi Saatana tulee kreikan kielen sanasta Satanas, joka tarkoittaa vastustajaa. Toinen yleinen nimi hänestä on Perkele, joka tulee kreikan kielen sanasta Diabolos ja tarkoittaa syyttäjää. Saatana, joka tunnettiin Luciferina ennen lankeamistaan, johtaa pahuuden henkivaltoja. Hän lankesi jo ennen ihmisen luomista ja hän johtaa kolmas osaa enkeleistä sekä kaikki riivaajia. Hänen haltuunsa on annettu koko langennut maaplaneetta, mutta hänen valtansakin ulottuu vain tiettyjen lainalaisuuksien alle.

2. Hallitukset
Hallitukset sana tulee kreikan kielen sanasta archon, joka tarkoittaa ensimmäisiä tai päällimmäisiä. Nämä ovat arkkienkeleitä ja pahuuden henkivaltojen pääruhtinaita, jotka vastaavat vain itsellensä Saatanalle.

3. Vallat
Vallat sana tulee kreikan kielen sanasta exousia, joka tarkoittaa voimia tai valtoja. Nämä toimivat pahuuden hallituksien alapuolella.

4. Maailmanvaltiaat
Maailmanvaltiaat tulevat kreikan kielen yhdyssanasta kosmokrator, joka tarkoittaa kosmoksen hallitsijoita tai maailmanvaltiaita. Näitä sanotaan olevan 72 ja he johtavat maailman valtioita.

5. Riivaajat
Riivajat sana tulee kreikan kielen sanasta daimonion, joka tarkoittaa riivaajia tai demoneita. Heistä käytetään myös nimeä saastaiset henget. Nämä ovat ihmisten pääasiallisia kiusaajia, mutta eivät voi mennä ihmiseen ellei ihminen ensin avaa ovea heille sekaantumalla pakanauskontoihin tai okkultismiin. Jos taas ihminen avaa oveen riivaajille synti elämän kautta, niin silloin ihmisestä tulee riivattu. Nämä saastaiset henget eivät ole luotuja, kuten enkelit, vaan nämä ovat enkelien ja ihmisten jälkeläisten ruumittomia henkiä.

Luciferin lankeaminen

fallen angel

”Kuinka olet taivaalta pudonnut, sinä (Lucifer) kointähti, aamuruskon poika! Kuinka olet maahan syösty, sinä kansojen kukistaja!” – Jesaja 14:12

”Sinä olit kerubi, laajalti suojaavainen, ja minä asetin sinut pyhälle vuorelle; sinä olit jumal’olento ja käyskentelit säihkyväin kivien keskellä. Nuhteeton sinä olit vaellukseltasi siitä päivästä, jona sinut luotiin, siihen saakka, kunnes sinussa löydettiin vääryys.” – Hesekiel 28:14-15

Lucifer johti kapinaa Jumalaa vastaan ja sai mukaansa kolmanneksen enkeleistä, jolloin hänestä tuli Saatana ja Perkele. Lucifer nimi tulee latinan kielestä ja se tarkoittaa valonkantajaa. Hän on yksi kerubeista ja alkujaan hän oli ilmeisesti viides Ilmestyskirjan 4. luvun mainitsemista neljästä olennosta. Hänet tunnetaan lohikäärmeenä ja alunperin hänen valtaansa kuuluivatkin kaikki matelijat ja liskot, joista suurimmat kuolivat sukupuuttoon hänen langettuaan ja joita ihmiset inhoavatkin luonnostaaan. Tässä joitakin hänen ominaisuuksiaan Hesekielin 28. luvusta ja Jesajan 14. luvusta, jotka hän säilytti lankeamisestaan huolimatta ja hän sai haltuunsa maailman, onnistuttuaan saamaan ihmisen lankeamaan.

 • Suojeleva kerubi eli arkkienkeli.
 • Asui alkuperäisessä Eedenissä taivaassa.
 • Täydellisyyden sinetti – täynnä viisautta ja täydellinen kauneudessaan.
 • Luotu, ei syntynyt, nuhteeton jumal’olento.
 • Arkkienkeli Miikaeli ylempi henkiolento (Juud. 8-9).
 • Sai langettuaan kolmanneksen enkeleistä mukaansa (Ilm. 12:4).
 • Ylpistyi ja sanoi viisi kertaa ”Minä tahdon…”
  1. ”… nousta taivaaseen.”
  2. ”… korottaa istuimeni korkeammalle Jumalan tähtiä.”
  3. ”… istua ilmestysvuorelle.”
  4. ”… nousta pilviä ylemmäksi.”
  5. ”… olla Korkeimman vertainen.

”Sinä olet sopusuhtaisuuden sinetti, täynnä viisautta, täydellinen kauneudessa. Eedenissä, Jumalan puutarhassa, sinä olit. Peitteenäsi olivat kaikkinaiset kalliit kivet; karneolia, topaasia ja jaspista, krysoliittia, onyksia ja berylliä, safiiria, rubiinia ja smaragdia sekä kultaa olivat upotus- ja syvennystyöt sinussa, valmistetut sinä päivänä, jona sinut luotiin.” – Hesekiel 28:12-13

Lucifer oli täynnä viisautta ja täydellinen kauneudessa, joidenka vuoksi hän lopulta lankesi. Hänellä oli koristeena yhdeksän jalokiveä, jotka kuvaavat hänen arvovaltaansa.

 • Karneoli. Kuvaa esikoisuutta ja näin ollen hän oli ensimmäinen luotu olento.
 • Topaasi. Kuvaa rukousta, jota Lucifer johti.
 • Jaspis. Kuvaa oikeutta, jota Lucifer sääti universumin Luojan johdolla.
 • Krysoliitti. Kuvaa voimaa, niin että Lucifer oli Jumalan jälkein voimakkain olento – suojeleva kerubi.
 • Onyksi. Kuvaa ruhtinasta. Lucifer oli johtavassa asemassa oleva enkeleiden hallitsija.
 • Berylli. Kuvaa rakkautta. Lucifer oli suuri rakkaudessa, kunnes…
 • Safiiri. Kuvaa totuutta. Lucifer oli totuudellinen luomisessaan ja ennen lankeamistaan.
 • Rubiini. Kuvaa ylistystä, jota Lucifer johti. Tänäkin päivänä hän on suurten (jumalattomien) muusikoiden takana toimiva henki.
 • Smaragdi. Kuvaa pappeutta, niin että Lucifer oli ylipappi enkeleille ennen lankeamistaan.

Saatanan tulevaisuus

fallen angels

” Ja näkyi toinen merkki taivaassa, ja katso: suuri, tulipunainen lohikäärme, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea, ja sen päissä seitsemän kruunua; ja sen pyrstö pyyhkäisi pois kolmannen osan taivaan tähtiä ja heitti ne maan päälle… Ja syttyi sota taivaassa: Miikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat, mutta eivät voittaneet, eikä heillä enää ollut sijaa taivaassa. Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa.” – Ilmestyskirja 12:3-9

Edellä oleva ennustus on kaksi vaiheinen, niin että se kuvaa jo tapahtunutta, mutta myös tulevaa tapahtumaa.

Se kertoo siitä, kuinka arkkienkeli Miikael heittää Luciferin ja häntä seuranneet yhden kolmanneksen enkeleistä maahan. Kun uskovat otetaan pois maan päältä, niin samalla ajetaan Saatana lopullisesti pois näkymättömästä maailmasta. Jo nyt olemme nähneet hänen enkeliensä tekemiä kaappauksia ja vilauksia heidän aluksistaan, mutta tuolloin he joutuvat julkisesti tulemaan esille. He tulevat esiintymään ”avaruuden sankareina”, mutta ovat todellisuudessa langenneita enkeleitä.

Saatanan eräs nimitys onkin ilmavallan hallitsija (Ef. 2:2). Saatanan siunaama ja voitelema mies tulee tuolloin nousemaan maailman hallitsijaksi ja jumalattomat maan päälle jäävät ihmiset tulevat saamaan selityksen tältä mieheltä ihmisten katoamiseen ja hän tulee ratkaisemaan talousongelmat sekä sodat, mutta vain vähäksi aikaa.

fallen_angel_bound

”Ja minä näin tulevan taivaasta alas enkelin, jolla oli syvyyden avain ja suuret kahleet kädessään. Ja hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänet tuhanneksi vuodeksi ja heitti hänet syvyyteen ja sulki ja lukitsi sen sinetillä hänen jälkeensä, ettei hän enää kansoja villitsisi, siihen asti kuin ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet; sen jälkeen hänet pitää päästettämän irti vähäksi aikaa.” – Ilmestyskirja 20:1-3

Kun Messias Jeesus palaa ahdistuksen ajan jälkeen maan päälle, vangitaan Saatana tuhanneksi vuodeksi jolloin uskovat hallitsevat Jeesuksen kanssa yhtä aikaa maan päällä. Saatanan vangitseva enkeli on ilmeisesti syvyyttä eli Tartarosta vartioiva arkkienkeli Uriel. Saatana kuitenkin päästetään vielä tuhannen vuoden jälkeen vapaaksi ja vielä kerran jyvät erotellaan akanoista, niin että tuolloinkin Saatana onnistuu saamaan vielä suuren joukon niin että ”niiden luku on kuin meren hiekka” (Ilm. 19:8) ja hyökkäävät uskovia vastaan, mutta lopulta he kaikki saavat tuhonsa tulessa ja Saatana heitetään lopullisesti helvettiin.

LuciferCastOut

”Ja he nousevat yli maan avaruuden ja piirittävät pyhien leirin ja sen rakastetun kaupungin. Mutta tuli lankeaa taivaasta ja kuluttaa heidät. Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli- ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät, aina ja iankaikkisesti.” – Ilmestyskirja 20:9-10

Mainokset

6 comments on “Pimeyden voimat

 1. Erittäin hyvät sivut, yksi parhaita.Olen nyt alkanut lukea näitä päivittäin, juuri sellaista asiaa joka kiinnostaa minua todella paljon, Kiitos.

  Tykkää

  • Kiitos kuuluu Messias Jeesukselle ”jossa kaikki viisauden ja tiedon aarteet ovat kätkettyinä.” (Kol. 2:3). Tämä mitätön tomukasa toimii vain välikappaleena ja parhaassakin tapauksessa vaikuttaa sanomaan heikentävästi.

   Kirjoituksissa esiintyy sana ’paska’ vain kerran. Kyllä, se on siellä kuten monta muutakin inhottavaa kuvaavaa sanaa. Tuo sana on ”ilonkirjeessä” ja se tulee kreikan kielen sanasta ’skubalon’.

   Tätä sanaa käytetää kuvatessa ihmisen omia lihastaan tulevia tekoja. Toivon, ettei tämä sivusto ole sitä.

   ”Mutta mikä minulle oli voitto, sen minä olen Messiaan tähden lukenut tappioksi. Niinpä minä todella luen kaikki tappioksi tuon ylen kalliin, Messiaan Jeesuksen, minun Herrani, tuntemisen rinnalla, sillä hänen tähtensä minä olen menettänyt kaikki ja pidän sen paskana…” – Filippiläiskirje 3:8

   Tykkää

  • Useissa kirjoituksissa on viitteitä ja linkkejä erilaisiin lähteisiin, jotka näkyvät mustilla kirjaimina olevina linkkeinä.

   Tässä kirjoituksessa lähteenä on Pyhä Raamattu vuoden 1933/38 käännöksen mukaisesti. Jumalan Sana on ylin auktoriteetti ja ensisijainen lähde.

   Tykkää

 2. Tere Mauno
  Riivaaja jäi kaivertamaan mieltäni: demonin ja ihmisten jälkeläisiä tai jotain sellaita. Ymmärrykseni ei riitä. Vai viitataanko riivaajilla aikakauteen kun jättiläiset mellestivät maan päällä yhtyen tyttäriin ja naisiin.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s