Universumin Luojan ääni

Universumin Luoja ei ole kuollut, mykkä tai sokea, kuten kaikki epäjumalat, vaan päinvastoin Hän on itse elämä, Hän tahtoo puhua ja ilmestyä sekä Hän kuulee kaikki sanat sekä pyynnöt. Kaikki eivät kuitenkaan kuule tai huomaa Häntä ja toiset taas ovat huomaamattaan kuulleet Hänet useita kertoja. Kuinka sinä voit kuulla Hänen äänensä?

”Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua.” – Johannes 10:27

Mitä on universumin Luoja puhe?

1555.jpg~original

”Poikani, kuuntele minun puhettani, kallista korvasi minun sanoilleni. Älkööt ne väistykö silmistäsi, kätke ne sydämesi sisimpään; sillä ne ovat elämä sille, joka ne löytää, ja lääke koko hänen ruumiillensa. Yli kaiken varottavan varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee.” – Sananlaskut 4:20-23

Ihminen ei ole luonnollisessa tilassa ilman uudestisyntymistä yhteydessä universumin Luojaan, koska ihmisellä on kivisydän, mutta kun ihminen nöyrtyy ja ottaa rikkomuksiensa maksuksi vastaan ilmaisen lahjan Messias Jeesuksen sovitustyössä rikkomuksien kärsinäjänä, niin silloin ihmisen sisin muuttuu.

”Ja minä annan teille uuden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne. Minä poistan teidän ruumiistanne kivisydämen ja annan teille lihasydämen. Henkeni minä annan teidän sisimpäänne ja vaikutan sen, että te vaellatte minun käskyjeni mukaan, noudatatte minun oikeuksiani ja pidätte ne.” – Hesekiel 36:26-27

Kivisydämen vaihtamisen lihasydämeen voisi verrata siihen, että matkapuhelimeen vaihdetaan uusi SIM-kortti, joka mahdollistaa uuden yhteyden uuteen maailmaan, siinä missä luonnollisessa tilassa yhteys on vain pimeyden maailmaan.

”Katso, ei Herran käsi ole liian lyhyt auttamaan, eikä hänen korvansa kuuro kuulemaan: vaan teidän pahat tekonne erottavat teidät Jumalastanne, ja teidän syntinne peittävät teiltä hänen kasvonsa, niin ettei hän kuule.” – Jesaja 59:1-2

Kuitenkin, verkon vahvuutta ja äänen kuulemisen selkeyttä taas estää tahallisissa rikkomuksissa eli synnissä eläminen, kun taas puhdistautuminen kaikesta liasta tuo täyden kuuluvuuden eli puhtaan sydämen.

”Sillä Jumala puhuu tavalla ja puhuu toisella; sitä vain ei huomata.” – Job 33:14

Universumin Luoja Messias Jeesuksen kautta puhuu monin tavoin Henkensä kautta meissä. Hän antaa meille tuntemuksia vatsan pohjaan (Fil. 2:13), Hän inspiroi puheen (Apt. 10:44), Hän lähettää enkelinsä antamaan ilmoituksen (Apt. 8:26), Hän puhuu Hengen äänen kautta (Joh. 14:26), Hän antaa näkyjä (Apt. 9:10), Hän puhuu unien kautta (Job 33:15), Hän antaa ennustuksellisia ilmoituksia (Apt. 11:28) ja Hän puhuu Rhema-sanan kautta (Room. 10:17).

Oletko siis saanut pahan tuntemuksen jostakin asiasta? Oletko kuullut joskus todella vaikuttavat sanat uudestisyntyneeltä ihmiseltä? Oletko ehkä kuullut aivan kuin joku olisi sanonut sinulle jotakin korvaan? Kuuletko sydämessäsi äänen? Näitkö vaikka rukouksessa silmissäsi kuvan jostakin tilanteesta? Näitkö merkillisen unen, joka jäi mieleen? Oletko ehkä kuullut merkittävän profetiallisen ennustuksen? Tai onko Kirjoituksia lukiessasi teksti suorastaan hypännyt silmillesi? Nämä kaikki ovat universumin Luojan puhetta.

Sana vai sana?

1621.jpg~original

”Kirjoitettu on: ’Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee’.” – Matteus 4:4

Uuden liiton Kirjoituksissa Kreikan kielen alkutekstissä on kaksi sanaksi käännettyä sanaa; Logos (330 kpl) ja Rhema (70 kpl).

”Pyhitä heidät totuudessa; sinun sanasi on totuus.” – Johannes 17:17

Logos-sanasta on johdettua tietoa tarkoittava logia-sana, joka esiintyy eri tieteiden aloissa kuten Arkeologia, Biologia, Ekologia tai Geologia. Muinaisessa Kreikassa sillä tarkoitettiin yleisesti jumalallisesta lähteestä saatua tietoa tai kommunikaatiota, jota muinaiset pakanat käyttivät terminä kun he saivat tietoa transissa jumaliltansa eli riivaajilta. Uudessa liitossa kuitenkin erityisesti Johannes käyttää tätä Logos-sanaa viitattessaan Jeesukseen yksinkertaisesti Sanana eli elävänä tieto lähteenä. Yleisesti myös puhutaan Kirjoituksista eli Raamatusta kirjoitettuna Jumalan Sanana ja silloin viitataan myös tähän Logos-sanaan. Tämä tarkoittaa siis Hengen inspiraation kautta syntynyttä ja kirjoitettua sanaa.

”Henki on se, joka eläväksi tekee; ei liha mitään hyödytä. Ne sanat, jotka minä olen teille puhunut, ovat henki ja ovat elämä.” – Johannes 6:63

Erilaista hengen inspiroimaa puhetta, sanomaa tai ilmoitusta taas kuvaa Rhema-sana. Muinaisessa Kreikassa filosofit kuten Plato ja Aristoteles käyttivät tätä Rhema-sanaa kuvamaan lausahduksia verbinä, kun taas koko lauseita eli väittämiä Logos-sanalla. Uuden liiton Kirjoituksissa tätä Rhema sanaa käytetään, kun kyseessä on universumin Luojan puhe, enkelin antama ilmoitus, puhuttu ennustus eli profetia tai Jeesuksen puhumat sanat. Tämä taas puolestaan tarkoittaa siis Hengen inspiraation kautta tullutta ja puhuttua sanomaa.

”Niin tulee siis usko kuulosta, mutta kuulo Jumalan san(oma)an kautta.” – Roomalaiskirje 10:17 (Biblia)

Tämä edeltävä jae siitä, että usko tulee Jumalan sanan kautta on yksi väärin ymmärretyimpiä jakeita juuri näiden kahden eri alkukielen sanojen takia. Tämä ei siis tarkoita sitä, että usko tulee Kirjoituksien kautta – monet ateistit, muslimit ja hindut tuntevat Kirjoitukset hyvin – mutta heille ei ole tullut koskaan Jumalan sanomaa, joka olisi henkilökohtaisesti koskettanut sydämeen, joka tapahtuu vain Hengen inspiraation kautta. Näin olisikin oikeammin sanoa, että usko tulee Jumalan sanoman kautta.

Kuitenkin, ovatko kaikki sanomat aina vain universumin Luojalta?

Sanoja taivaasta, helvetistä ja mielen syvyyksistä

good_and_evil

”Mutta jos teillä on katkera kiivaus ja riitaisuus sydämessänne, niin älkää kerskatko älkääkä valhetelko totuutta vastaan. Tämä ei ole se viisaus, joka ylhäältä tulee, vaan se on maallista, sielullista, riivaajien viisautta. Sillä missä kiivaus ja riitaisuus on, siellä on epäjärjestys ja kaikkinainen paha meno.” – Jaakob 3:14-16

Sanoma, joka tulee sielun viholliselta eli Saatanalta aiheuttaa sekavan olon, se on lannistava, siinä ei ole toivoa ja siitä jää huono olo. Jos taas universumin Luoja sanomassaan nuhtelee ihmistä tai jopa julistaa tuomiota, niin siinäkin on rakentava, rohkaiseva ja parannukseen ajava elementti mukana.

”Herra tuntee ihmisten ajatukset; sillä he ovat kuin tuulen henkäys.” – Psalmit 94:11

Saatanan ja universumin Luojan lisäksi sanomia nousee meistä itsestämme omista ajatuksistamme. Tällaisen sielullisen sanoman erottaa ennen kaikkea siitä, että se katoaa pian ja on kuin ”tuulen henkäys” joka tulee ja menee, mutta universumin Luojan ajatukset ovat taas syvät (Ps. 92:5), koskettavat aina sydäntämme (San. 4:21) ja tunnet Hengen palon sydämessäsi (Luuk. 24:32).

”Kuka on viisas ja ymmärtäväinen teidän joukossanne? Tuokoon hän näkyviin tekonsa hyvällä vaelluksellaan viisauden sävyisyydessä… Mutta ylhäältä tuleva viisaus on ensiksikin puhdas, sitten rauhaisa, lempeä, taipuisa, täynnä laupeutta ja hyviä hedelmiä, se ei epäile, ei teeskentele. Vanhurskauden hedelmä kylvetään rauhassa rauhan tekijöille.” – Jaakob 3:13-18

Kun sanoman lähde on universumin Luoja, niin sanoma on aina ennen kaikkea rauhaa täynnä, se on sävyisä ja täynnä laupeutta sekä hyviä hedelmiä. Se ei koskaan lannista tai paina alas, vaan silloinkin kun se osoittaa ongelman se osoittaa aina myös ratkaisun, joka löytyy Messias Jeesuksen kautta.

Voidaankin todeta, että Saatana on ongelmakeskeinen, kun taas universumin Luoja on ratkaisukeskeinen.

Nyt Internet aikana onkin mahdollista lukea Kirjoituksia, kuunnella Kirjoituksia ja jopa katsoa Kirjoituksia. Avaa siis sydämesi tänään kuulemaan mitä salaisuuksia Hänen äänensä sinulle kertoo.

1618.jpg~original

”Minä riemuitsen sinun puheestasi, niinkuin suuren saaliin saanut.” – Psalmit 119:162

Mainokset

One comment on “Universumin Luojan ääni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s