Pelastusarmeijan perustajan profetia

Pelastusarmeijan perustaja William Booth (1829-1912) sai yli 100 vuotta sitten profetian eli ennustuksen siitä minkälainen maailma ja Messiaaseen uskovien joukko tulisi olemaan juuri ennen Messias Jeesuksen paluuta tulemusta. Hänen ennustuksessaan on vain kuusi lyhyttä lausetta, mutta ne pitävät sisällään hämmästyttävän tarkasti toteutuneen ennustuksen.

william-booth

”Sillä ei Herra, Herra, tee mitään ilmoittamatta salaisuuttaan palvelijoillensa profeetoille.” – Aamos 3:7

1. Politiikkaa ilman Jumalaa
”Noina aikoina politiikka ei tunne eikä tunnusta Jumalaa. Koko läntisen maailman virallinen valtiopolitiikka on sellaista, että hallinnon eri tasoilla ei enää pelätä Jumalaa. Eurooppaa hallitsee uusi poliittisten johtajien sukupolvi, joka ei pienessäkään määrässä ota päätöksissään huomioon Jumalaa.”

”Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.” – Matteuksen evankeliumi 24:12

2. Taivas ilman helvettiä
”Tulee päivä, jolloin tapahtuu suuri irrottautuminen siitä, mitä Raamattu nimittää täyden totuuden evankeliumiksi. Silloin Raamatun profetian mukaisesti saarnataan korvasyyhyyn. Kuulijat määräävät, mitä saarnatuoleista julistetaan: ’Puhukaa lempeitä, makeita sanoja. Puhukaa taivaasta, jättäkää meidät vapaiksi, jotta emme joutuisi rasittumaan, kun saarnaatte helvetistä’.”

”Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin.” – 2. kirje Timoteukselle 4:3-4

3. Anteeksianto ilman parannusta
”Tuolloin kristikunta on täynnä anteeksiantamusta ilman parannuksen tekemistä. Kristikunnasta katoaa se Raamatun oppi, että anteeksisaamista ei voi olla ilman parannuksentekoa synnistä.”

”Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.” – Apostolien teot 2:38

4. Pelastusmista ilman uudestisyntymistä
”Päivinä ennen Jeesuksen tuloa monet ovat täynnä pelastusiloa, vaikka eivät ole uudestisyntyneet ylhäältä.”

”Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa.” – Johanneksen evankeliumi 3:3

5. Uskontoa ilman Pyhää Henkeä
”Noina aikoina tulee olemaan paljon uskontoa ilman Pyhää Henkeä.”

”’Viimeisenä aikana tulee pilkkaajia, jotka vaeltavat jumalattomuutensa himojen mukaan’. Nämä juuri saavat aikaan hajaannusta, he ovat sielullisia, henkeä heillä ei ole.” – Juudaan kirje 1:18-19

6. Kristinuskoa ilman Kristusta
”Kristus ei ole siellä, missä veri ja tuli eivät ole voimassa – kieltäkää noista sanoista toinen, ja teillä on kristillisyyden muodot, mutta teillä ei ole Kristusta.”

”Jolla Poika on, sillä on elämä; jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää.” – 1. Johanneksen kirje 5:12

Nämä kohdat ovat toteutuneet niin hämmästyttävän tarkasti, että ne eivät kaipaa selitystä. Olemme siirtyneet täydellisesti Laodikean seurakunta aikaan. Todellinen usko Messias Jeesuksen on melkein kokonaan kadonnut ja tilalle on jäänyt muotomenot ja rituaalit sekä traditiot. Näin länsimaissa, mutta muaalla maailmassa kristinusko taas voi paremmin kuin koskaan. Tässä lopuksi vielä hieno sitaatti hienolta mieheltä.

”Joidenkin intohimo on taide. Joidenkin intohimo on kuuluisuus. Joidenkin intohimo on kulta. Minun intohimoni on ihmisten sielut.”

2 comments on “Pelastusarmeijan perustajan profetia

Jätä kommentti