Kirjoitukset

dead sea scrolls

”Kaikki, mitä pyhät kirjoitukset sisältävät, on kirjoitettu meille opiksi, jotta saisimme siitä kestävyyttä, lohtua ja toivoa.” – Roomalaiskirje 15:4

Tässä katsaus tällä sivustolla käytettäviin Kirjoituksiin.

Pyhät Kirjoitukset

Raamattu tulee kreikan kielen sanasta grammata ja tarkoittaa Kirjoituksia. Kirjoitukset koostuvat 66 erinäisestä kirjasta, jotka 40 henkilöä on kirjoittanut universumin Luojan yliluonnollisessa ohjauksessa melkein 2000 vuoden aikana. Kirjoituksien vanhin kirja on Jobin kirja, joka on n. 4000 vuotta vanha, ja tuorein on Johanneksen Ilmestys, joka sekin on yli 1900 vuotta vanha. Yhdessä nämä kuitenkin muodostavat täysin yhtenevän kokonaisuuden, niin että minkä tahansa yksittäisen sivun voi repäisti irti menettämättä mitään oppia. Nämä Kirjoitukset ovat yliluonnollisen alkuperän ansiosta erehtymättömiä ja kaikkea muuta arvostellaan tällä sivustolla näiden valossa. Näistä Kirjoituksista noin yksi viides osa on ennustuksia eli profetiaa ja yksittäisiä ennustuksia on .n 740, joista on jo toteunut 600 ajallaan ja loput koskevat lähitulevaisuutta ja juuri niitä tämä sivusto avaa. Jollei muuta mainita, niin tällä sivustolla käytetään vuoden 1933/1938 kirkko Raamattua eli Pyhä Raamattu -käännöstä sen sujuvuuden ja hyvän alkutekstin mukaisuuden vuoksi.

kirjoituksien_historia

Biblia

Tämä suomen kielinen käännös valmistautui alunperin jo vuonna 1642, mutta sitä päivitettiin muutaman otteeseen ja lopullisen muodon se sai vuonna 1776. Nimi Biblia tulee latinan kielen sanasta biblia, joka tarkoittaa kirjoja tai kirjastoa. Tätä käännöstä Suomessa käyttävät yhä mm. lestadiolaiset sen luotettavuuden vuoksi. Tätä käännöstä siteraataan tällä sivustolla useita kertoja, koska se on kaikista lähimpänä alkutekstiä ja siinä on muutamia uudemmista käännöksistä puuttuvia jakeita johtuen eri alkutekstin lähteestä.

Kuningas Jaakon käännös

Englannin kuningas Jaakko I:n käskystä tehty käännös, jonka kääntäminen kesti seitsemän vuotta 1604 vuodesta 1611 vuoteen. Käännös on ainoa kuninkaan virallisesti hyväksymä käännös ja siitä käytetään yleisesti lyhennettä KJV eli King James Version. Käännöstyö eritettiin keskeyttää ruutisalaliitossa Guy Fawkesin johdosta 1605, mutta salaliitto epäonnistui ja hänet pidätettiin 5. marraskuuta ja jota juhlitaan kokkoyönä Iso-Britanniassa ja Uudessa-Seelannissa. Käännöstä pidetään erittäin uskollisena alkutekstille ja siitä on tullutkin maailman käytetyin Raamatun käännös. Tällä sivustolla käytetään joitakin kertoja kääntäen sen sanatarkasti suomeksi.

Septuaginta

Septuaginta tarkoittaa yksinkertaisesti suomeksi seitsemää kymmentä, koska sen käänsivät 70 kääntäjää Egyptin Aleksandriassa n. 250 eKr. Tämä lyhennettään joskus roomalaisilla numeroilla LXX. Septuaginta pitää sisällään Vanhan testamentin 39 kirjaa ja tämä oli se versio Kirjoituksista, joita Messiaan aikalaiset ja kirkkoisät käyttivät. Tätä käännöstä käytetään tällä sivustolla sen tarjoaman yli 2200 vuotta vanhan näkemyksen vuoksi. Verkossa on tähän käännökseen perusta hyvä englannin kielinen käännös täällä.

Apokryfiset kirjat

Tällä sivustolla käytetään monissa yhteyksissä joitakin apokryfisia kirjoja. Apokryfinen on kreikka ja tarkoittaa kätkettyä. On huomattava, että näitä ei pidä kuitenkaan pitää varsinaisten Kirjoituksien arvoisina ja erehtymättöminä, mutta ne ovat silti hyödyllisiä historiallisina kirjoina avamaan Kirjoituksien vaikeita kohtia sekä kertomaan juutalaisten rabbien näkemyksiä muinaisista tapahtumista.

Eenokin kirja

”Heistäkin Eenok, Aadamista seitsemäs, on ennustanut…” – Juudas 1:14

On laskettu, että Kirjoitukset viittaavat tähän kirjaan n. 100 kertaa ja tällä Eenokin kirjalla onkin erittäin mielenkiintoinen historia. Se oli alkukirkolla ja kirkkoisillä käytössä sekä siitä on löydetty useita palasia Kuolleenmeren kääröistä, jotka ajoittuvat aikaan ennen Messiasta, mutta sitten n. 700 luvulla se katosi liittyen sen kertomuksiin enkeleistä, jotka eivät ollut soveliaita tuon aikaiselle varhaiselle katoliselle kirkolle. Myös juutalaiset kirosivat kirjan, koska se puhuu Messias Jeesuksesta Ihmisen Poikana ja vaikuttaa kristilliseltä teokselta, vaikka sijoittuu arkeologisten löytöjen puolesta selkeästi ennen Messiasta. Vuonna 1773 huhut säilyneestä kopiosta veivät skotlantilaisen tutkimusmatkailija James Brucen Etiopian kaukaisimpiin osiin ja hän löysikin tämän kirjan heidän Raamatustaan ja toi kolme kopioita Eurooppaan. Ensimmäinen englannin kielinen käännös saatiin valmiiksi 1821 ja nyt se on jälleen saataville, myös suomeksi. Kirja alkaakin sanoilla, että se on tarkoitettu ”tulevia kaukaisia sukupolvia varten”. Huomion arvoista on myös sanoa, että pieni Juudan kirje lainaa tätä suoraan jakeissa 14 ja 15.

Riemuvuosien kirja

”Ja Mooses meni pilven keskelle ja nousi vuorelle. Ja Mooses oli vuorella neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä.” – 2. Mooses 24:18

Rabbinistinen juutalaisten muinainen kirja, josta käytetään nimeä Sepher ha’Yobelim. Myös tästä on löydetty osia Kuolleenmeren kääröistä. Tämä on yksi parhaiten tunnettuja apokryfikirjoja ja sitä kutsutaan myös nimellä ”pieni Genesis”, koska se keskittyy Genesiksen eli ensimmäisen Mooseken kirjan tapahtumien kuvaukseen. Myös tämäkin kirja yritettiin aikanaan hävittää ja nykyiset käännökset tästäkin perustuvat etiopialaisiin teksteihin. Tämä kirja on luettavissa myös Suomeksi. Kirja väittää perustuvansa Mooseksen enkeli ilmestyksiin Sinain vuorelle 40 päivän ja yön aikana.

Oikeamielisen kirja

”Niinhän on kirjoitettuna ’Oikeamielisen kirjassa’.” – Joosua 10:13

Oikeamielisen kirja on osa juutalaista Midraš eli Kirjoituksien selitysteosta ja he kutsuvat sitä nimellä Sepher ha’Yashar. Tämä mainitaan Kirjoituksissa nimeltä kaksi kertaa (Joos. 10:13, 2. Sam. 1:18) ja on ainoa jäljellä oleva kirja Kirjoituksien mainitsemasta 13 kirjasta, joista loput ovat kadonneet. Vaikkakin tämän alkuperästä ei ole täyttä varmuutta. Kirja on todella pitkä ja sisältää 91 lukua, joka on ollut syy miksi sitä ei ole kokonaan käännetty Suomeksi, ainoastaan ensimmäiset yhdeksän lukua on Joel Yliluoma kääntänyt Suomeksi. Käännökset tällä sivustolla perustuvat edellä mainittuun tai allekirjoittaneen omaan käännökseen englannista. Muinaisten kirjoituksien tutkija ja teologian tohtori Ken Johnson pitää tätä todela tarkkana ja virheettömänä kirjana, johon myös allekirjoittanut yhtyy siltä osin kun tätä jättiläismäistä kirjaan tunnen.

Mainokset

3 comments on “Kirjoitukset

 1. Ilmestyskirjan voi huudot (hyvä kirjoitus 21.5. aiheesta)

  En tiedä moniko on pannut merkille ilmestyskirjan loogisuuden varoituksista, rangaistuksista ja sitten ns. kovista rangaistuksista, joita on pakko lyhentää jotta jotta joku edes pysyisi hengissä loppuun saakka. Nämä on jaoteltu vielä ikäänkuin kolmeen eri aikaan. Ensin sinetit eli varoitukset, sitten tulevat pasuunat eli lievät rangaistukset, jotka alkavat jo ennen kuin seitsemäs sinetti edes avataan. Lopuksi kaadetaan päälle Jumalan vihan maljat, joista kolmessa on voi-huuto sisällytetty vihan maljaan.

  Ensimmäinen voi-huuto koskee ihmistä, sen suhteessa pedon merkkiin. Sitten tulee kaksi maljaa ilman voi-huutoa ja lopuksi kaksi maljaa, joissa on voi-huuto. Ja ne kaksi viimeistä maljaa kaadetaan maan henkiolennoille. Näin minä tulkitsen, kun luetaan tarkasti ilmestyskirjaa.

  Lisäksi kun katsoo pasuunoiden vaikutusta eri kohteisiin, niin niistä voi huomata että sama pasuunan numero koskee vastaavasti samaan maljaan mutta sillä erolla että pasuuna koskettaa 1/3 osaa sen kohdetta ja malja taas kaikkea siihen liittyvää.

  Tykkää

 2. Meinasinkin kirjoittaa noista kolmesta myös noista Ilmestyskirjan Voi-huudoista, mutta niistä tulisi pitkä artikkeli ja Ilmestyskirjan tapahtumat koskevat selkeästi erillistä 7v vihan aikaa niin ne eivät sopineet artikkeeliin Voi-huudoista. Artikkelin Ilmestyskirjan seitsemästä ukkosesta voin kirjoittaa myös jossakin välissä, koska uskon että tiedän mitä niillä tarkoitetaan ja ne tulevat VT:n puolelta.

  Sinettejä ja pasuunoita pidän jo tuomioina, koska vihan maljoissa mainitaan, että niissä viha täyttyy (ei siis ala). Jo ensimmäiset sinetit ovat kovia tuomioita sellaisenaan alkaen Antikristuksen lähdöstä laukkaan, mutta on totta että nuo tuomiot koventuvat koko ajan. Nuo kolme Voi-huutoa Ilmestyskirjassa ovat liitetty kolmeen viimeiseen pasuuna ja vaikka sinetit, pasuunat ja maljat ovat kuin samoja tuomioita vahvennettuna, niin en laittaisi niitä tapahtumaan rinnakkain eikä Ilmestyskirja minusta niin vaadikkaan. Tämä ajatus näiden rinnastamisesta tai työntämisestä ”kasaan”, kuten David Pawson opettaa, tulee post trib ylöstempaus opista, jolloin kaikki raskaat tuomiot ovat työnnettävä myöhemmäksi ja tiivistettävä tapahtumaan lyhyessä ajassa.

  Surullista Ilmestyskirjasta on havaita, että ihmiset eivät tehneet 2. Voi-huudonkaan jälkeen parannusta ja sitten tuli 3. Voi-huuto, jota seuraa vihan majlat. Ihmiset vihan aikana tulevat olemaan erittäin paatuneita, mutta uskon että ennen ylöstempausta tulee vielä suuri herätys, kuten kirjoitinkin Helluntai 2.0 artikkelissa.

  ”Ensimmäinen ’voi!’ on mennyt; katso, tulee vielä kaksi ’voi!’ -huutoa tämän jälkeen. Ja kuudes enkeli puhalsi pasunaan; niin minä kuulin äänen tulevan kultaisen alttarin neljästä sarvesta, Jumalan edestä, ja se sanoi kuudennelle enkelille, jolla oli pasuna: ’Päästä ne neljä enkeliä, jotka ovat sidottuina suuren Eufrat-virran varrella’.
  Silloin päästettiin ne neljä enkeliä, jotka hetkelleen, päivälleen, kuukaudelleen ja vuodelleen olivat valmiina tappamaan kolmannen osan ihmisistä… Ja jäljelle jääneet ihmiset, ne, joita ei tapettu näillä vitsauksilla, eivät tehneet parannusta kättensä teoista, niin että olisivat lakanneet kumartamasta riivaajia ja kultaisia ja hopeaisia ja vaskisia ja kivisiä ja puisia epäjumalankuvia, jotka eivät voi nähdä eikä kuulla eikä kävellä. He eivät tehneet parannusta murhistaan eikä velhouksistaan eikä haureudestaan eikä varkauksistaan.” – Ilm. 9:12-21

  Tykkää

 3. Rakkaat ihmiset, lukekaa etusivulle rustaamani kommentti! Totuus on se, ettei henki elä ajassa eikä missään paikassa (kuten Jeesuskin opetti); kaikki voi huudot on huudettu, pasunat puhallettu; sivistyksemme on rakennettu yksinomaan epäjumalankuvista ja ihmisen jumal’viisaus kadonnut tyystin. ”Maanjäristykset” ja ”raekuurot” ovat tässä ja nyt, ja ne saavat ilmennyksensä ihmisyyden – kirkkaudessaan häikäisevien Jumalan poikien ja tyttärien – täydellisessä romahduksessa, sielujen kuolemassa! Koska henki ei elä ajassa, vaan ikuisessa nykyhetkessä, tarkoittaa tuo ajan tiivistyminen, ”lyhentäminen” sitä, että elämän Isän henki ottaa yhä useimmissa ihmisissä johdon ja kun tämä vaikutus saa aine-maailmassa ilmennyksensä, näyttäytyy se lihan mielelle (maalliselle ymmärrykselle) asioiden kiivaampana tapahtumisena aikajanalla. Olkaamme kirkkauden lapset ja ottakaamme totuus vastaan, totuus jota kaikki johtajat ja uskonnot meiltä pimittävät, nimittäin sen, että ME olemme Jumalat ja me luomme todellisuuden ympärillemme jokaisena elämämme hetkenä. S

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s