Kansakuntien esi-isät ja historia

Ihmiset ovat tulleet kaikki tulleet Aadamin ja Eevan jälkeläisistä, mutta vedenpaisumuksessa ihminen meni pullonkaulavaiheen lävitse, josta selviytyi Nooa perheineen. Nooan pojista periytyy koko ihmiskunta ja suuri hajaantuminen tapahtui Baabelin tornissa, jossa kielet syntyivät. Muinaisia kirjoituksia ja kulttuureita tutkimalla tutkija Paul James-Griffiths on selvittänyt kansakuntien, joka on tämän sivun pääasiallisena lähteenä.

ShemHamJapheth

”Tämä on kertomus Nooan poikien, Seemin, Haamin ja Jaafetin, suvusta. Heille syntyi poikia vedenpaisumuksen jälkeen.” – 1. Mooses 10:1

Nooalla oli kolme poikaa, jotka hän sai n. 500 vuoden iässään ja vanhin heistä oli  Jaafet, josta kaikki eurooppalaiset ja aasialaiset periytyvät, keskimmäinen oli Seem, josta periytyvät heprealaiset ja arabit, ja viimeiseksi nuorin Haam, josta periytyvät afrikkalaiset ja intialaiset. Seem listataan näistä yleensä ensimmäisenä, koska hän oli Jumalan suunnitelman mukaisesti tärkein, sillä hänen jälkeläisistään syntyi eräänä päivänä Aabraham, Israelin heimo ja lopulta Messias.

”Kirottu olkoon Kanaan, olkoon hän veljiensä orjain orja… Kiitetty olkoon Herra, Seemin Jumala, ja olkoon Kanaan heidän orjansa. Jumala laajentakoon Jaafetin, ja asukoon hän Seemin majoissa, ja Kanaan olkoon heidän orjansa.” – 1. Mooses 9:25-27

Kanaan, Nooan nuorimman pojan Haamin poika, sai kirouksen varastettuaan Aadamille tehdyt vaatteet, jotka sitten siirtyivät lopulta Nimrodille. Sen sijaan Seem saa siunauksen tulemalla universumin Luojan valituksi suvuksi, niin että hänestä oli periytyivä pappeus kansa Israel ja lopulta Messias. Jaafet sai siunauksen laajentumalla suurimmaksi kansakunnaksi (eurooppalaiset ja aasialaiset) ja ennustus ”asukoon hän Seemin majoissa” tarkoittaa Seemin kautta tulevia siunauksia pakanakansoille, jotka ovat saanet suuren hyödyn juutalaisilta tiedemiehiltä, jotka ovat saaneet 23% Nobelin palkinnoista vaikka heitä on vain 0,2% väestöstä. Niin ikään Messias Jeesus tuli Seemin (juutalaisten ja Lähi-idän) jälkeen Jaafetin jälkeläisille.

Jaafetilaiset

Jaafetin pojat olivat Goomer, Maagog, Maadai, Jaavan, Tuubal, Mesek ja Tiiras. Ja Goomerin pojat olivat Askenas, Riifat ja Toogarma. Ja Jaavanin pojat olivat Elisa, Tarsis, kittiläiset ja doodanilaiset; heistä haarautuivat pakanoiden saarten asukkaat maittensa, eri kieltensä, heimojensa ja kansakuntiensa mukaan.” – 1. Mooses 10:2-5

Itä-suomalaiset löytyvät Riifatin jälkeläisistä, joihin kuuluvat myös unkarilaiset.

 

Seemiläiset

”Mutta myös itse Semille syntyi lapsia: hän oli kaikkein Eberin lasten isä: Japhetin sen vanhimman veli. Ja nämät ovat Semin lapset: Elam ja Assur: Arphaksad, Lud ja Aram. Ja Aramin lapset: Uts, Hul, Geter ja Mas. Mutta Arphaksad siitti Salan: Sala siitti Eberin. Eberille syntyi kaksi poikaa: yksi kutsuttiin Peleg, että hänen aikanansa maailma jaettiin: hänen veljensä kutsuttiin Joktan… Nämät ovat Semin lapset, sukukuntainsa ja kieltensä jälkeen: heidän maakunnissansa, kansainsa jälkeen.” – 1. Mooses 10:21-31 (Biblia)

Monet tuoreimmat käännökset laittavat Seemin vanhimmaksi veljeksi, mutta vanha kreikkalainen Septuaginta-käännös kuten muutkin viittaukset puoltavat sitä, että Jaafet on vanhin veljistä, kuten tämä vanha suomalainen Biblia-käännös vuodelta 1776.

Länsi-suomalaiset kuuluvat Geterin jälkeläisiin, kuten muutkin skandinaavit.

Haamilaiset

”Ja Haamin pojat olivat Kuus, Misraim, Puut ja Kanaan. Ja Kuusin pojat olivat Seba, Havila, Sabta, Raema ja Sabteka. Ja Raeman pojat olivat Saba ja Dedan. Ja Kuusille syntyi Nimrod… Ja Misraimille syntyivät luudilaiset, anamilaiset, lehabilaiset, naftuhilaiset, patrokselaiset, kasluhilaiset, joista filistealaiset ovat lähteneet, sekä kaftorilaiset…  Nämä olivat Haamin pojat heimojensa, kieltensä, maittensa ja kansakuntiensa mukaan.” – 1. Mooses 10:6-20

Yleisesti voimme havaita, että Jaafetin jälkeläiset ovat olleet johtavia kansakuntia, Haamin jälkeläiset orjia tai jollakin tavalla alistettuja kansoja ja viimeiseksi seemiläiset, jotka ovat olleet uskonnollista pappeuskansaa.

Vaikka on mielenkiintoista tutkia eri kansakuntien historiaa ja sukujuuria, on muistettava että kaikki me olemme kuitenkin samanarvoisia Messias Jeesuksessa.

”Ja tässä ei ole kreikkalaista eikä juutalaista, ei ympärileikkausta eikä ympärileikkaamattomuutta, ei barbaaria, ei skyyttalaista, ei orjaa, ei vapaata, vaan kaikki ja kaikissa on Messias.” – Kolossalaiskirje 3:11

9 comments on “Kansakuntien esi-isät ja historia

 1. Meneekö nuo sukulinjat isälinjojen mukaan? Jos itä-suomalaiset olisivat Riifatin jälkeläisiä, niin silloin Riifatin Y-DNA-isälinjan pitäisi olla haplotyyppiä N1c1, jota itä-suomalaisissa miehissä on n. 70%. Vastaavasti jos länsi-suomalaiset ovat Geterin jälkeläisiä, niin Geterin Y-DNA-isälinjan pitäisi olla haplotyyppiä I, jota länsi-suomalaisissa on noin 50 % tai hiukan yli.. Tietysti pitää muistaa, että itä- ja länsisuomalaisia on sekoittunut ja muuttanut.

  Liked by 1 henkilö

  • Sukulinjat menevät Kirjoituksissa nimenomaan isien mukaan eli tuo Y-DNAn tekemä havainto on aivan oikea. Ja myös se päätelmä, että todellakin sukulinjat eivät ole puhtaasti paikallisia, vaan sekoittumista on tapahtunut, mutta karkeasti katsottuna se menee noin.

   Tykkää

 2. Öh.. . 80 % tämän päivän juutalaisista eivät ole etnisiä juutalaisia ollenkaan. Vaan sekakansojen, slaavien (R-happlo) ja azkenazyt turkinsukuisten kasaarien jälkeläisiä. Jonkin verran heihin on sekoittunut uralilais-ugrilaisten (suomensukuisten) kansojen geenejä, lähinnä N1 happloryhmästä.

  Tykkää

 3. Miten luotettavasti vanhan testamentin sukuluetteloiden perusteella on voitu edetä sukupuissa nykykansoihin asti? Mitä lähteitä on käytetty raamatun jälkeen?

  Tykkää

 4. Paluuviite: Herodilaisten paluu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s