Jobin ihmeellinen tieto

universum

”Hän yksinänsä levittää taivaat ja tallaa meren kuohun kukkuloita; hän loi Seulaset ja Kalevanmiekan, Otavan ja eteläiset tähtitarhat; hän tekee suuria, tutkimattomia tekoja, ihmeitä ilman määrää.”

Jobista kertova kirja on Kirjoítuksien vanhin kirjoitus ja noin 4000 vuotta vanha, mutta tänä päivänä on hämmästyttävää huomata kuinka Job tiesi jo tuolloin asioita maailmankaikkeudesta, joista monia ei oltu havaittu modernissa tieteessä vasta kuin aivan hiljattain viimeisten vuosikymmenten ja viimeisen vuosisadan aikana. Tässä joítakin näistä ihmeellisistä tieteellisistä faktoista, joita Job ei olisi pystynyt tietämään ilman universumin Luojan yliluonnollista apua.

1. Maailmankaikkeudella on alku.
”Missä olit silloin, kun minä maan perustin? Ilmoita se, jos ymmärryksesi riittää.” – Job 38:4
Maailmankaikkeudella on alku eikä se ole ollut olemassa aina. ”Yhteenveto tästä luennosta on se, että maailmankaikkeus ei ole ollut olemassa ikuisesti. Paremminkin, maailmankaikkeudella, ja ajalla itsellänsä, oli alku…” (Stephen Hawking). Kirjoítukset alkavatkin tällä Hawkingin tulkinnalla, että ajalla ja maailmankaikkeudella oli alku ”Alussa loi Jumala taivaan ja maan.” (1. Moos. 1:1).

2. Maa on pallo.
”Hän on vetänyt piirin (hepr. ’chuwg’) vetten pinnalle…” – Job 26:10a
Heprean kielen sana chuwg oikea käännös tässä asia yhteydessä pallo eli Job tiesi jo 4000 sitten, että maa on pyöreä.

3. Maata ympäröi pimeys.
”Hän on vetänyt piirin… siihen missä valo päättyy pimeään.” – Job 26:10b
Jae kertoo myös, että missä valo päättyy, siitä alkaa pimeä avaruus.

4. Maaplaneetta on ollut veden peittämä
.
”Ja kuka sulki ovilla meren, kun se puhkesi ja kohdusta lähti, kun minä panin sille pilven vaatteeksi ja synkeyden kapaloksi…” – Job 38:8-9
Uuden tutkimuksen valossa maaplaneetta on alussa vetinen ja veden vallassa, kuten Kirjoitukset monessa kohden kertovat. Kirjoituksien toinen jae kertookin tästä alkuvaiheesta, kun ”… maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.” (1. Moos. 1:2).

5. Maailmankaikkeus laajenee kokoajan.
”Hän yksin levittää taivaat…” – Job 9.8
Maailmankaikkeus ei ole staattinen, vaan maailmaankaikkeus laajenee jatkuvasti. Kirjoitukset puhuvatkin taivaan (avaruuden) levittämisestä monissa kohden preesensissä eli jatkuvana prosessina.

6. Avaruus on tyhjiö ja pohjoisessa on valtava aukko.
”Hän venyttää pohjoisen tyhjän päälle…” – Job 26:7a
Maa on tyhjiössä avaruudessa ja pohjoísella puolelta on löydetty valtava 300 miljoona valovuoden kokoinen aukko.

7. Maa on tyhjiössä painovoiman varassa.
”…ja maa riippuu tyhjän päällä.” – Job 26:7b
Maa on tyhjiössä avaruudessa ja ”riippuu” näkymättömän painovoiman vaikutuksesta kiertoradallaan.

8. Seulaset muodostuu ryhmittymistä ja Orion leveää.
”Osaatko sinä solmia yhteen Seulasten tähdet tai avata Orionin siteet?” – Job 38:31
Seulasten seitsemän tähteä ovat solmittu yhteen, koska ne ovat 250 auringon ryhmittymät. Orionin tähdistön side on aukeamassa, koska sen muodostavat tähdet kulkevat eri suuntiin.

9. Tähdet liikkuvat.
”Osaatko tuoda ajallaan esiin eläinradan tähdet, sinäkö talutat Leijonaa ja sen pentuja?” – Job 38:32
Tähdet eli auringot ja planeetat liikkuvat avaruudessa eri suuntiin ja johtuu siis ajoituksesta, että tähdistöillä on tietty muoto.

10. Radioastronomia.
”…kun aamutähdet kaikki iloitsivat ja kaikki Jumalan pojat riemuitsivat?” – Job 38:7
Tähdistä ja avaruudesta tulee ääniä radioaaltojen muodossa, jonka tutkimista kutsutaan radioastronomiaksi.

11. Maan vaippa on tuliperäinen
”Maasta kasvaa leipä, mutta maan uumenet mullistetaan kuin tulen voimalla.” – Job 28:5
Maan uumenissa pinnan alla on tuliperäinen kerros, jota kutsutaan maan vaipaksi, jossa lämpötila nousee jopa 4000’C korkeuteen.

12. Ilma ei ole painotonta.
”Niin että hän antaa tuulelle hänen painonsa ja vedelle hänen mittansa.” – Job 28:25
Ilma ei ole painotonta, vaan kuutiometri ilmaa painaa 15?C lämpötilassa noin yhden kilon.

13. Meren pohjasssa vesilähteitä.
”Oletko astunut alas meren lähdesuonille asti …?” – Job 38:16a
Pitkään ajateltiin merien täyttyvän pelkästään virroista ja joista, mutta sittemmin on meren pohjasta löydetty kuumia lähteitä, joita kutsutaan mustiksi savuttajiksi.

14. Meressä on syviä kanjoneita.
”Oletko … kulkenut syvyyden kuilut?” – Job 38:16b
Meressä olevat syvänteet ja kuilut ovat syvempiä, mitä korkeimmat vuoret. Näistä kuiluista syvin on Mariaanien hauta, joka ulottuu 11km syvyyteen.

15. Veden kiertokulku.
”Hän kokoaa vedenpisarat; ne vihmovat virtanaan sadetta, jota pilvet vuodattavat, valuttavat ihmisjoukkojen päälle.” – Job 36:27-28
Vedellä on kiertokulku, niin että vesi haihtuu ja sataa taas alas pilvistä.

16. Jääkausi.
”Onko sateella isää? Kuka on saanut aikaan kastepisarat? Kenen kohdusta (se) jää on tullut? Kuka on synnyttänyt taivaan huurteen? Vesi kätkeytyy kuin kiven alle, syvyyden pinta sulkeutuu.” – Job 38:28-30
Jobin kirja puhuu jääkaudesta, mutta suomen kielisissä käännöksissä se on jäänyt pimentoon määräisen artikkelin puuttumisella, jolloin Job puhuu siitä jäästä. Jääkausi on ollut luonnollinen seuraus vedenpaisumukselle johon tässä Job jään tulon yhdistääkin. Tästä globaalista tulvasta on myös 300 muuta kertomusta perimätiedossa ympäri maailmaa.

17. Fysiikan lait.
”Kun hän antoi tuulelle voiman ja määräsi mitalla vedet, kun hän sääti lain sateelle ja ukkospilvelle tien, silloin hän sen näki ja ilmoitti, toi sen esille ja sen myös tutki.” – Job 28:25-27
Luonnossa ja universumissa kaikki toimii säännönmukaisesti ja luonnonlakien mukaisesti. Albert Einstein totesikin, että ”Jumala ei heitä noppaa universumilla”.

18. Valo jakautuu spektriksi.
”Mitä tietä jakaantuu valo ja itätuuli leviää yli maan?” – Job 38:24
Prisman läpi kulkeva valo tekee spektrin eli tuo esiin valon eri aallonpituudet. Sateenkaari on tästä näyttävin esimerkki.

19. Valo voi kuljettaa ääntä.
”Taidatko lähettää salamat menemään, niin että sanovat sinulle: ’Katso, tässä olemme’?” – Job. 38:35
Valo- ja radioaallot ovat sähkömagneettista säteilyä eri aallonpituuksilla, jotka voidaan valjastaa kuljettamaan ääntä.

20. Valo on liikettä.
”Tunnetko sinä tien valon kotipaikalle… Sinäkö tuot valon maan ylle, sinäkö opastat sen takaisin majaansa?” – Job 38:19-20
Valo on aaltoliikettä ja liikkuu n. 300,000 km/s nopeudella.

21. Pimeä energia.
”… tunnetko paikan, jossa pimeys asuu?” – Job 38:19b
Jobin kirja ennakoi myös pimeän energian olemassaolon.

22. Ihmisen ruumis on maan tomusta.
”Muista, että Sinä olet muovaillut minut niinkuin saven, ja nyt muutat minut tomuksi jälleen.” – Job 10:9
Ihminen koostuu 28 alkuaineesta, jotka löytyvät kaikki maaperästä eli tomusta. Viimeiset tieteelliset tutkimustulokset myös puoltavat väitettä, että elämä on todellakin tullut maasta eikä merestä.

23. Ihminen on jo kohdussa ihminen.
”Sinun kätesi ovat minut luoneet ja tehneet… Etkö sinä valanut minua niinkuin maitoa ja juoksuttanut niinkuin juustoa? Sinä puetit minut nahalla ja lihalla ja kudoit minut luista ja jänteistä kokoon.” – Job 10:8-11
Noin sata vuotta sitten biologi Ernst Haeckel toi teorian, että ihmisellä olisi kohdussaan kehitysvaiheita sekä ihmisellä olisi jossakin vaiheessa kidukset. Tänä päivänä tämä on tyrmätty ja alusta asti kohdussa ihminen on ainutlaatuinen luomus verrattuna eläimiin. ”Eikö sama, joka äidin kohdussa loi minut, luonut häntäkin, eikö sama meitä äidin sydämen alla valmistanut?” (Job 31:15)

24. Luolamiehet.
”Heidät karkoitetaan ihmisten parista; heitä vastaan nostetaan hälytys niinkuin varasta vastaan. Heidän on asuttava kaameissa rotkoissa, maakoloissa ja kallioluolissa.” – Job 30:5-6
Luolamiehet on kuvattu Jobin kirjassa, mutta he eivät olleet alkeellisia, vaan heidät oli karkoitettu yhteiskunnasta asumaan luoliin.

25. Dinosauruksen anatomia.
”Katso Behemotia, jonka minä loin niinkuin sinutkin; se syö ruohoa niinkuin raavas. Katso, sen voima on lanteissa, sen väkevyys vatsalihaksissa. Se ojentaa jäykäksi häntänsä kuin setripuun, sen reisijänteet ovat lujiksi punotut. Sen luut ovat niinkuin vaskiputket, sen nikamat niinkuin raudasta taotut.” – Job 40:15-18
Anatomiaan perehtyneen lääkäri Pekka Reinikaisen mukaan Jobin kirjan kuvaus Behemotista on hyvin tarkka kuvaus sauropodi-dinosauruksesta, koska dinosauruksilla on havaittu olevan punotut jänteet.

Nämä tieteelliset faktat siis pelkästään yhdestä Kirjoituksien kirjasta. Eternal Productions -sivusto listaa 101 tällaista tieteellistä faktaa DNA:sta ydinfissioon, joita morderni tiede ei ole löytänyt kuin vasta hiljattain. Lisää aiheista sivuilla universumin synty ja eläinkunta.

7 comments on “Jobin ihmeellinen tieto

 1. Ehdotan että lisäisit listaan vielä maan sisimmän, jonka Job tiesi olevan laavaa:

  Job:
  28:5 Maasta kasvaa leipä, mutta maan uumenet mullistetaan kuin tulen voimalla.

  Tykkää

 2. Paluuviite: Elämänkäsityksiä pohtimassa |

 3. Olet varmaankin törmännyt tähän aiheeseen, toivottavasti et ole vain sivuuttanut aihetta ilman kunnon tutkimista..

  Itse olen tullut siihen lopputulokseen tässä parin vuoden aikana, että raamattu ei tue meille opetettua mallia universumista, kun sitä tutkitaan kokonaisuutena. Samoin ”todisteet” pyörivästä pallosta alkavat murentua, kuten todisteet evoluutiosta, kun alkaa asiaa tarkemmin tutkimaan. Heliosentrinen teoria on vain pohja evoluutio teorialle.

  Hyvä sivu tarkastella ja katsoa mitä raamattu sanoo maailmasta.

  http://www.testingtheglobe.com

  genesis 1:6-10

  Tykkää

 4. Kyllä on meillä ihmeellinen Isä, taivaan ja maan Luoja ja ihana Vapahtaja Jeesus Kristus🙂. ikuinen ylistys Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle nyt ja aina❤
  Siunausta työllesi Mauno ja perhekunnallesi ja kiitos hyvistä raamatunopetuksista🙂.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s