Rokan näky Messiaan seuraajista

Jukka Rokka (1913-2002) oli Messiaan ilosanoman levittäjä. Vuonna 1950-luvulla hän oli myös Japanissa kertomassa ilosanomaa ja hän sai monia ihmeellisiä näkyjä tulevista tapahtumista. Vuonna 1980 keväällä hän näki merkillisen näyn patsaasta, joka oli ikään kuin profeetta Danielin mainitsema patsas, mutta se kertoi Messiaan seuraajien muodostamasta joukosta eli niin sanotusta Messiaan ruumiista.

daniel_statue

”Sinä näit, kuningas, katso, oli iso kuvapatsas. Se kuvapatsas oli suuri, ja sen kirkkaus oli ylenpalttinen. Se seisoi sinun edessäsi, ja se oli hirvittävä nähdä.” – Daniel 2:31

Israel, Seurakunta

”Ja jos yksi jäsen kärsii, niin kaikki jäsenet kärsivät sen kanssa; tai jos jollekulle jäsenelle annetaan kunnia, niin kaikki jäsenet iloitsevat sen kanssa. Mutta te olette Messiaan ruumis ja kukin osaltanne hänen jäseniänsä.” – 1. Korinttolaiskirje 12:26-27

Muinaiset Kirjoitukset kertovat, että kaikki maailman uudestisyntyneet Messiaan seuraajat yhdessä muodostavat Messiaan ruumiin, jossa Messias itse on päänä. Tässä Jukka Rokan näyssä hän näki mitenkä tuo maailmanlaajuinen ruumis oli muodostunut ja mitä sille tulisi tapahtumaan.

”Näin edessäni patsaan. Se oli kuin Danielin näkemä kuvapatsas, mutta tämä näkemäni kuvasi Kristusta ja seurakuntaa. Tämän patsaan pää säteili rakkautta. Ruumiskin näytti vahvalta ja voimakkaalta. Sen rintakehässä luki Israel-sana. Pää katseli tuota sanaa ja huokaisi syvään.

Sydämen kohdalle ilmestyi sana alkuseurakunta. Se valtasi koko ruumiin, jopa Israel-sana katosi. Ruumis näytti vahvalta ja elinvoimaiselta.”

Ensimmäiset Messiaan seuraajat olivat alunperin muinaisia juutalaisia ja tietenkin itse Messias oli juutalaista syntyä, joten oli luonnollista että Israel oli tuolloin merkittävässä asemassa, mutta sitten kun juutalaiset ajettiin ulos Israelista ja nimi Israel katsoi kartalta melkein kahdeksi tuhanneksi vuodeksi, niin myös Israel menetti merkityksensä uudestisyntyneille.

Tämä Messiaan seuraajien joukko vahva ja he pääasiallisesti kokoontuivat kotonaan eikä heillä ollut erityisiä temppeleitä tai rakennuksia, vaan he elivät uudestisyntyneen elämää osana arkea aina 300-luvulle saakka…

Laittomuus, Lakihenkisyys

ekumeeninen2009

”Muistuta tästä, ja teroita heille Jumalan edessä, etteivät kiistelisi sanoista, mikä ei ole miksikään hyödyksi, vaan niiden turmioksi, jotka kuulevat.” – 2. Timoteus 2:14

”Mutta sitten vatsan kohdalle ilmestyi kirjoitus roomalaiskatolinen kirkko, yksi ja ainoa, ja koko vatsa joutui kuin synnytyskipuihin, ja se muuttui visvaa valuvaksi paiseeksi; ja totisesti, siitä syntyi eläviä lapsia ulkopuolisen voiman vaikutuksesta!

Mutta sitten tapahtui kauheaa: nämä syntyneet lapset joutuivat kidutettaviksi ja niitä tapettiin. Mutta jatkuvista vainoista huolimatta synnytyskivut jatkuivat. Syntyi sanoja: luterilaiset, anglikaanit, presbyteerit, episkopaalit, metodistit, babtistit, helluntalaiset…

Ja pää itki. Kuulin eri ryhmien taholta samaa, jatkuvaa huutoa: ’Lähtekää ulos, te minun kansani’.”

300-luvulla Konstantinus Suuri lopetti uudestisyntyneiden vainot ja silloin kristinuskosta tuli virallinen Rooman uskonto. Alkuun muutos näytti aidosti hyvältä, mutta pikku hiljaa maailmalliset nautinnot ja helppo elämä sai otteen uudestisyntyneistä, ja niinpä alkoi harhaoppeja tulla yhä lisää, ja lopulta syntyi roomalaiskatolinen kirkko, joka kielsi muinaisien Kirjoituksien lukemisen tavallisilta kansalaisiltaan kokonaan!

Seurauksena syntyi monia kirkkokuntia eli omia kuppikuntia, joista uudestisyntyneet sitten lyövät toisiansa säälimättä sanoilla. Näin tapahtuu, kun Messias Jeesus ei ole enää keskiössä ja rakkaus kylmenee, jolloin keskiöön nousevat oppikysymykset, säädökset ja pykälät.

Kapealta Jeesus-tieltä pudottiin siis ensin laittomuuden ojaan ja sitten sieltä hypättiin tien toiselle puolelle lakihenkisyyden ojaan.

”Jos joku muuta oppia opettaa eikä pitäydy meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen terveisiin sanoihin eikä siihen oppiin, joka on jumalisuuden mukainen, niin hän on paisunut eikä ymmärrä mitään, vaan on riitakysymyksien ja sanakiistojen kipeä, joista syntyy kateutta, riitaa, herjauksia, pahoja epäluuloja, alituisia kinastuksia niiden ihmisten kesken, jotka ovat turmeltuneet mieleltään ja totuuden menettäneet ja jotka pitävät jumalisuutta keinona voiton saamiseen.” – 1. Timoteus 6:3-5

”Mutta tuo huuto oli kuin kuolleiden luiden kolinaa. Huuto ei ollut Pyhän Hengen vaikuttamaa, vaan kiihkeää opinkiistojen ilmaisua.

Yhtäkkiä kävi kuin humahdus, ja se sai liikettä luihin. Käsivarret alkoivat liikkua huitoen sinne tänne. Samoin alkoivat käydä jalat, mutta nekin vetivät eri suuntiin. Ruumiiseen ilmestyi sinne tänne kiskovia jalkoja ja käsivarsia sadoittain. Koko ruumis näytti repeilevän kappaleiksi. Eikä matka edistynyt, kun ruumiinjäsenet, valtava määrä käsiä ja jalkoja, olivat toinen toisensa tiellä.

Kyyneleet valuivat päästä, kun koko ruumis oli kuin rikkirevittyä, runneltua lihaa. Pää itki, sillä olivathan kristityt itse ristiinnaulinneet Herransa ruumiin, repineet pyhien seurakunnan. Se oli täynnä oppia, riitaa, kateutta, vihaa.”

Niin tärkeät ja ihmeelliset kuin muinaiset Kirjoitukset ovatkin, niin ne eivät ole universumin Luoja itsessään, vaan niissä on Hänen sanansa jonka Hänen Henkensä avaa meille, kun Hengessä vaellamme eläen yliluonnollista elämää Hänen yhteydessään. Valitettavasti uskonpuhdistus 1500-luvulla oli vasta askeleita oikeaan suuntaan, mutta väärällä tavalla.

Kirjain kuolettaa, Henki tekee eläväksi

christian_worship

”Tämmöinen luottamus meillä on Messiaan kautta Jumalaan; ei niin, että meillä itsellämme olisi kykyä ajatella jotakin, ikäänkuin se tulisi meistä itsestämme, vaan se kyky, mikä meillä on, on Jumalasta, joka myös on tehnyt meidät kykeneviksi olemaan uuden liiton palvelijoita, ei kirjaimen, vaan Hengen; sillä kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi.” – 2. Korinttolaiskirje 3:4-6

”Nyt ilmestyivät sanat Pyhä Henki ja Karisma.

’Liittykää toisiinne rakkauden sitein, sillä olettehan samaa ruumista’, kaikui pään vaativana huutona.

Ihmeekseni näin, että yhä uudet ja uudet jalkaparit alkoivat astua tasatahtia. Ja samalla nämä tasatahtiset jalat alkoivat kuin näkymättömän voiman vaikutuksesta irrottautua tästä lahoamaisillaan olevasta ruumiista – jonka yhtäkkiä huomasin olevan ilman päätä. Se oli päätön ruumis. Samalla näin niiden tasatahtiin päässeiden muodostaneen todellisen ruumiin, joka oli nyt kiinteästi liitettynä päähän.

Päästä lähtenyt rakkauden virta pesi pois kaiken lian ja saastan, kaikki haavat ja vammat, jotka kuin kirouksena laskeutuivat tuon vanhan kirkkokuntaruumiin ylle saaden senkin käymistilaan.”

Nyt maailmalla kaikista nopein kristillinen suuntaus on karismaattinen kristillisyys. Karisma sana tarkoittaa armolahjaa, joita universumin Luojan Pyhä Henki antaa ihmisille, jotka ovat täysin antautuneet Hänelle. Tämä on maailman nopeiten kasvavin uskonto, jopa +8% vuosi vauhtia.

Tämä todellinen Messiaan seuraajien joukko ei tunne kirkkokunta rajoja, vaan heille on yhteistä uudestisyntyminen, Pyhä Henki ja rakkaus Messias Jeesukseen. Heitä on yhä useampia monien vanhojen kirkkokuntien sisällä, jotka rakastavat uudestisyntyneitä veljiä ja sisariaan, vaikka he eivät olisikaan kaikista opinkysymyksistä samaa mieltä.

Broken-heart-two-part-heart-wallpaper

”Tieto paisuttaa, mutta rakkaus rakentaa. Jos joku luulee jotakin tietävänsä, ei hän vielä tiedä, niinkuin tietää tulee; mutta joka rakastaa Jumalaa, sen Jumala tuntee.” – 1. Korinttolaiskirje 8:1-3

”Todellinen Kristuksen ruumis seisoi ylväänä, päähän liitettynä, kuin jotakin odottaen. Sen ylle sidottiin leveä kultainen vyö, jossa luki: ’Rakkaus, täydellisyyden side’. Tämä täydellisyyden side, rakkaus, liitti yhteen kaikki patsasruumiin osat: lihaksiston, luuston, elimistön; uudestisyntyneiden ruumiin. Tähän elävään patsaaseen ilmestyivät sanat: ’Kristuksen ruumis, Jumalan seurakunta’.

Sen rinnalla seisoneeseen, ulkonaisesti mahtavalta näyttävään mutta sisältä täynnä kuolleiden luita ja kaikkea saastaa olevaan eri uskontojen kuolleista luista koostuneeseen kyhäelmään kirjoitettiin sanat: ’Suuri Babylon’. Sitä katseli kauhistuneena synnytyskivuissaan kiemurteleva vaimo, Israel.”

Viimeisinä päivinä Messiaan seuraajiksi itseänsä kutsuvat jakautuvat kahteen joukkoon; uskonnollisiin ja uudestisyntyneisiin. Selkein ero näiden kahden välillä on keskinäinen rakkaus ja suhde Israeliin. Uskonnolliset kiroavat Israelia, kun taas uudestisyntyneet siunaavat sitä.

Todellisen uudestisyntyneiden joukon sitoon yhteen rakkaus. Ja rakkaus tulee olemaan viimeisen herätyksen erityinen tunnsmerkki, ikäänkuin vastavoimaksi sille vihalle mitä islamilainen maailma on tuonut terrorismilla.

Messias Jeesus itse sanoikin maan päällä, että ”siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus” (Joh. 13:35) ja viimeisessä rukouksessaan Hän pyysi rakkaudesta tulevaa ykseyttä neljään kertaa. Tästä valtavasta rakkauden herätyksestä kertoo erityisesti Laulujen laulun ennustuksellinen sanoma.

”Rakkaani lausuu ja sanoo minulle: ’Nouse, armaani, sinä kaunoiseni, ja tule. Sillä katso, talvi on väistynyt, sateet ovat ohitse, ovat menneet menojaan. Kukkaset ovat puhjenneet maahan, laulun aika on tullut, ja metsäkyyhkysen ääni kuuluu maassamme. Viikunapuu tekee keväthedelmää, viiniköynnökset ovat kukassa ja tuoksuavat. Nouse, armaani, sinä kaunoiseni, ja tule. Kyyhkyseni, joka piilet kallionkoloissa, vuorenpengermillä anna minun nähdä kasvosi, anna minun kuulla äänesi, sillä suloinen on sinun äänesi ja ihanat ovat sinun kasvosi’.” – Laulujen laulu 2:10-14

Tämä valtava rakkaudellinen kaipaus nähdä morsian kertoo Messias Jeesuksen halusta nähdä Hänelle ihana uudestisyntyneiden koko yhtenäinen joukko, joka on pessyt itsensä kaikesta rikkomuksesta, synnistä ja väärydestä Hänen sovitustyönsä kautta.

Viittaus keväthedelmää tekevään viikunapuuhun on viittaus Israeliin ja juuri nyt voimme nähdä vahvaa kasvua messiaanisissa juutalaisissa, jotka ovat siis juutalaisia uudestisyntyneitä Messias Jeesukseen uskovia. Viimeksi tämä Viikuna eli Israel on tehnyt hedelmää näin paljon kaksi tuhatta vuotta sitten ensimmäisten Messiaan seuraajien aikana.

Viittaus kyyhkyselle piilottelemassa kallionkolossa vuorenpengermällä tarkoittaa uudestisyntyneiden vainoja ja tänäkin vuonna yli 100,000 uudestisyntynyttä kuolee marttyyreina uskonsa tähden. Se myös tarkoittaa kätkeytymistä suureen hengelliseen voimaan Jeesuksessa, sillä vuori kuvaa Kirjoituksissa hengellistä voimaa ja Kallio taas Messias Jeesusta itseänsä.

Koska tässä on kutsu ”nouse”, niin se kuvaa tulevaa ylöstempausta kun Messias Jeesus hakee omansa ja yhtäkkiä maailmasta katoaa miljoonia uudestisyntyneitä. Sitä ennen on kuitenkin ”saateet… ohitse” eli tulee voimallinen maailmanlaajuinen hengellinen herääminen.

”Yhtäkkiä kävi kuin väkevä tuulispää, joka tempasi ylös tämän Hengestä syntyneen, Herransa tuloa odottavan Kristus-ruumiin, joka oli lopullisesti liittyvä päähän.

Alhaalla vaikeroivat maan kansat, ja siellä kuului myös viimeinen ulos-käsky, joka koski Israelia ja kaikkia vielä jäljellä olevia pyhiä: ’Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa’ (Ilm. 18:4).

Mutta Kristuksen ruumis, seurakuntamorsian, kohosi ylös. He nousivat kuin kirkkaat tähdet kaikista kansoista, heimoista, kielistä ja sukukunnista, kaikista uskovien piireistä yli seurakuntarajojen.”

Vain tämä uudestisyntyneiden Messias Jeesuksen rakastuneiden joukko temmataan tuuliin ja pilviin. Yhdessä silmänräpäyksessä he muuttuvat ja saavat uuden ihmeellisen hohtavan ylösnousemusruumiin ja he katoavat taivaalle mennen avaruuden tuolle puolelle valtavaan hääjuhlaan – Messias Jeesuksen ja uudestisyntyneiden joukon välillä. Oletko sinä jo uudestisyntynyt ja valmis tuohon hetkeen, joka voi tapahtua milloin tahansa?

the rapture

”Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme, yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasunan soidessa; sillä pasuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme.” – 1. Korinttolaiskirje 15:51-52

2 comments on “Rokan näky Messiaan seuraajista

  1. Kommentoisin tuohon maailmanlaajuiseen karismaattisuuteen seuraavaa. Kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää- sanotaan. Niin ei myöskään karismaattisuudessa. Valitettavan usein jotkut tunnetut sananjulistajatkin tuovcat esille, ettö katolisessa kirkossakin on uskovia…puhuvat kielillä jne. Eri puolilla maailmaa sitten järjestetään erityyppisiä ”karismaattisia” konferensseja, joihin valitettavasti menevät monet aidosti uudestsiyntyneetkin ja nielevät hiljaa suuren petoksen. Katselin tässä hiljattain mainosta eräästä kuuluisasta karismaattisesta miesgospellaulajasta, joka pitää suuria konsertteja eri puolilla maailmaa. Heitin Googleen nimensä ja aloin tutkia taustoja. Kuinka ollekkaan ko laulaja löytyi katolisen kirkon artistipalvelusivuilta. Siellä hänet kuvattiin erittäin hartaaksi ”marian palvojaksi ja ylistäjäksi”.
    Minä vakavasti varoitan lukijoita sekaantumasta mihinkään karismaattisuuteen, joka johdattaa uskovia uskomaan yhteyteen, jossa olisi ”uudestisyntyneitä katolisia, ortodokseja tms jne”. Ei kukaan ihminen joka uudestisyntyy, voi jäädä kirkkoon, joka palvoo kuvia ja patsaita, rukoilee kuolleita ns ”pyhimyksiä” ja lisäksi ehtollisen sakramentissaan joka kerta teurastaa kristuksen. Lukekaapa vaikka Paavo Hiltusen kirja ”Marian kolmet kasvot”- siinä on tiivistettyä tietoa, mistä oikein on kyse.
    Itse olen lähes 20 vuotta tiiviisti tullut tuntemaan sekä ortodoksikirkon, että katolisen kirkon systeemit. Niiden kanssa ei YKSIKÄÄN uudestisyntynyt voi koskaan kokea mitään ”hengen yhteyttä”. Rakkauden nojalla uskoville yritetään syöttää kaikenlaista yhteyttä, mutta Raamattu tuntee vain yhdenlaisen rakkauden ja se on RAKKAUS TOTUUTEEN.
    Totuuden ulkopuolista yhteyttä ei ole olemassakaan. Siksi sinä joka kuulet varoitukseni, palaa Sanaan, pysy Sanassa ja harjoita yhtreyttä VAIN sellaisten uudestisyntyneitten kanssa, jotka pysyvät Totuuden Sanassa. Älä koskaan sekaannu ekumeenisiin tilaisuuksiin, koska ne ovat hengellistä huoruutta, josta on seuraamuksena viimein luopumus ja Herran tuomio.
    Siunausta jokaiselle, joka Herran Pyhää Sanaa rakastaa.
    P.S. Suosittelen pysymään irti myöskin 1992 Raamatunkäännöksestä. Lukekaapa vaikkapa Mirja Ronningin + muiden lausumat ko käännöksestä, niin näette miten vakavasta asiasta todellakin on kyse.

    Tykkää

    • Mukava kuulla että kirjoitus kosketti ja ehkä vähän vihlaisikin, näin uskoinkin sen tekevän. 🙂

      Tietenkään kaikki karismaattisuus ei ole Jumalasta, sen enempää kuin kaikki kirjanoppineisuus ei ole Jumalasta, vaan jos Messias Jeesuksen tunteminen puuttuu keskiöstä, on herätettävä epäillys.

      ”Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan. Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;” – 1. Johannes 4:1-2

      Olen myös samaa mieltä, että 1992 käännös on heikoin, mutta suomalaisista käännöksistä mikään ei yllä Kuningas Jaakon käännöksen tarkkuuteen alkutekstissä ja siksi käytän toisinaan myös 1992 käännöstä kuten myös Biblia sekä uutta RK käännöstä. Suositeltavia ovat myös Toivo Koilon ja Aapeli Saarisalon UT, joita olen myös käyttänyt sekä osaksi olen kääntänyt sanatarkasti Kuningas Jaakon englannin kielisestä käännöksestä.

      Kuitenkin, on huomioitava että se on Henki joka avaa tekstin ja huono käännöskin Henkeä täynnä olevan ihmisen käsissä on parempi, kuin hengellisesti kuolleen käsissä hyvä käännös. Muistan itse hyvin, kun yritin lukea Kirjoituksia ennen Pyhää Henkeä ja sehän ei avautunut laisinkaan. Pitää tuntea se Kirjoittaja henkilökohtaisesti ja siinä tuntemisessa on kasvettava jatkuvasti.

      Ole siunattu!

      Tykkää

Jätä kommentti