Profetaalliset luomispäivät

Kuva

”Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että ’1 päivä on Herran edessä niinkuin 1000 vuotta ja 1000 vuotta niinkuin 1 päivä’.” – 2. Pietari 3:8

Kirjoitukset kertovat mitenkä maailma luotiin lyhyessä ajassa alle viikossa, mutta tämä kertomus on myös profetaallinen ja ennalta kertoo Maa-planeetan tulevaisuuden. Eli ne seitsemän päivää ovat Maa-planeetan seitsemän milleniumia.

Tässä alhaalla siis 1. Mooseksen kirjan eli Genesiksen 1. luvun kertomus luomisesta tulkittuna profetaallisesti, kun avaamme symboliikan ja mitä mikäkin elementti kuvaa.

1. Päivä – Valo ja pimeys (0-1000)
”Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä. Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä.” (jakeet 4-5)
– Tämä kuvaa Seetin ja Kainin verilinjojen eroutumista hyvän ja pahan välille sekä hyvän ja pahan tiedon puusta syömistä.
– Eenok, joka oli Jumalan mies ja opetti Jumalasta kaikelle kansalla, temmattiin ennen tämän päivän loppua pois.

2. Päivä – Vesien erottaminen (1000-2000)
”Ja Jumala teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä; ja tapahtui niin. Ja Jumala kutsui vahvuuden taivaaksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, toinen päivä.” (jakeet 7-8)
– Tämän päivän lopulla (1656) tapahtui vedenpaisumus, jota edelsi 120 vuoden kausi jolloin ihmisiä kehoitettiin parannukseen.
– Ainoa päivä, jonka kohdalla Jumala ei sanonut sitä hyväksi ja joidenkin arvioiden mukaan satoja miljoonia ihmisiä eli noina päivinä – vain kahdeksan selvisi!

3. Päivä – Maa, meri, ruoho ja puut (2000-3000)
”Ja Jumala kutsui kuivan maaksi, ja paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän kutsui mereksi. Ja Jumala näki, että se oli hyvä… maa tuotti vihantaa, ruohoja, jotka tekivät siementä lajiensa mukaan, ja puita, jotka lajiensa mukaan kantoivat hedelmää, jossa niiden siemen oli. Ja Jumala näki, että se oli hyvä. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kolmas päivä.” (jakeet 10-13)
– Meri, ruoho ja puut kuvaavat ei-juutalaisia kansoja Raamatun symboliikassa, ja näin tapahtui kun Baabelin tornissa sekoitettiin kielet ja kansat syntyivät.
– Maa kuvaa Israelia sekä viikunapuu, jotka syntyivät n. 2000 vuoden kohdalla Abrahamin synnyttyä ja hänen jälkeläistensä luodessaan Israelin kansan.

4. Päivä – Aurinko ja kuu sekä tähdet (3000-4000)
”Jumala teki kaksi suurta valoa, suuremman valon hallitsemaan päivää ja pienemmän valon hallitsemaan yötä, sekä tähdet. Ja Jumala pani ne taivaanvahvuuteen, paistamaan maan päälle ja hallitsemaan päivää ja yötä ja erottamaan valon pimeästä. Ja Jumala näki, että se oli hyvä. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, neljäs päivä.” (jakeet 16-19)
– Aurinko kuvaa Kristusta, josta valo tulee. Jeesus syntyikin ihmiseksi tämän päivän lopulla.
– Kuu ja tähdet, jotka saavat valonsa auringolta kuvaavat taas seurakuntaa, joka syntyi Kristuksen seuraajina.

5. Päivä – Linnut ja kalat (4000-5000)
”Ja Jumala loi suuret merieläimet ja kaikkinaiset liikkuvat, vesissä vilisevät elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikkinaiset siivekkäät linnut, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä… Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, viides päivä.” (jakeet 21-23)
– Kalat ovat vesi/meri eläimiä, ja kuvaavat pelastuvia pakana kansoja (ei-juutalaisia).
– Linnut kuvaavat taas Pyhän Hengen työtä.

6. Päivä – Maa eläimet ja ihminen (5000-6000)
”Jumala teki metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja karjaeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikki maan matelijat, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä… Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kuudes päivä.” (jakeet 25-33)
– Maa eläimet ovat suuria valtioita, jotka lopulta yhdistävät ensin kymmeneksi valtioksi ja siitä siitä yhdeksi globaaliksi uudeksi maailmanjärjestykseksi.
– Ihminen kuvaa tässä ihmisen 2. tulemista, mikä tarkoittaa humanismia ja pahuutta, joka ottaa vallan tämän aikakauden lopulla.

7. Päivä – Lepoäivä (6000-7000)
”Ja Jumala päätti seitsemäntenä päivänä työnsä, jonka hän oli tehnyt, ja lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikesta työstänsä, jonka hän oli tehnyt. Ja Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska hän sinä päivänä lepäsi kaikesta luomistyöstänsä, jonka hän oli tehnyt.” – 1. Mooses 2:2-3
– Jeesuksen paluu tuomitsemaan kansoja.
– Jeesus hallitsee 1000-vuotisessa valtakunnassa, jossa nuorimmat kuolevat vasta 100 vuotiaana.
– Tämän päivän jälkeen on suuri tuomio, jonka jälkeen tehdään uusi taivas ja maa.

Luoja toimii siis päinvastoin mitä me ajassa elävät ihmiset ajattelemme, koska Hän ei ole aikaan sidottu, ja Hän on ennen alkua selvillä mitä tulee tapahtumaan lopussa. Tämä kaikki kertoo, että meidän Pyhät Kirjoítukset eivät olla pelkän ihmiskeinoin kirjoítettu, vaan universumin Luoja on ollut ohjaamassa kirjoíttajien käsiä.

”Muistakaa entisiä ikiajoista asti, sillä minä olen Jumala, eikä toista ole; minä olen Jumala, eikä ole minun vertaistani. Minä ilmoitan alusta asti, mitä tuleva on, ammoisia aikoja ennen, mitä ei vielä ole tapahtunut; minä sanon: minun neuvoni pysyy, kaiken, mitä tahdon, minä teen.” – Jesaja 46:9-10

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s