Ihmisen profetaallinen elämä

human_life_cycle_by_puputd-d2zn2bg

”Meidän elinpäivämme ovat 70 vuotta taikka enintään 80 vuotta; ja parhaimmillaankin ne ovat vaiva ja turhuus, sillä ne kiitävät ohitse, niinkuin me lentäisimme pois.” – Psalmit 90:10

Universumin Luoja on halunnut todistaa, että synti ei toimi minkäänlaisessa hallintomuodossa ja siksi maailman historiassa Hän on määritellyt seitsemän erilaista armotalouskautta, jolloin toimivat erilaiset lait ja Häneen oltiin eri tavalla yhteydessä. Kaikkien armotalouskausien lopussa Saatana luuli voittavansa, mutta kuitenkin hänelle asetettiin ansa ja hän itse tuli hävinneeksi erän, niin että loppu tulos tulee olemaan 7-0 universumin Luojan hyväksi. Nämä armotalouskaudet sekä 7000 vuoden historia kuvaa ihmisen n. 70-80 ikävuotta, joka onkin monissa tilastoissa ihmisen keski-ikä.

Seitsemän armotalous kautta ja ihmisen elämä

1. Viattomuus (1.Moos. 1:3 – 1.Moos. 3:6)
– Luomisesta syntiin lankeemukseen.
– Saatanan yritys oli saada ihminen tuomiotta Helvettiin ja hän ajatteli, että pääsisi näin itsekin tuomion alta pois, mutta Luoja julistikin Saatanalle: ”hänen (vaimon) siemenensä… on polkeva rikki sinun pääsi” (1. Moos. 3:15) ja näin kävikin kun Messias tuli. Saatana astui siis ansaan!
– Ihmiselämässä tämä kuvaa viattomuuden ja avuttomuuden aikaa syntymästä ensimmäiseen ikävuoteen. Kuten ihminen oli täydessä yhteydessä Luojaan, niin samalla tavalla ihminenkin on vanhempiinsa tänä aikana.

2. Omatunto (1.Moos. 3:7 – 1. Moos. 8:14)
– Syntiinlankeemuksesta vedenpaisumukseen.
– Saatana yritti turmella kaikki ihmiset lähettämällä enkelinsä sekoittamaan ihmisten rodun ja näin ollen ei Messiasta voisi syntyä vaimon siemenestä, mutta Luoja pelasti Nooan perheineen ja langenneet enkelit Luoja ”pani pimeyteen iankaikkisissa kahleissa säilytettäviksi suuren päivän tuomioon” (Juud. 1:6).
– Ihmiselämässä tämä kuvaa lapsuutta 2-16 vuoteen, joka on rajojen murtamista ja erilaisten asioiden kokeilua sekä lopulta lankeamista pois lapsen uskosta, jolloin ihmisestä tulee ”kadonnut lammas” (Matt. 15:24).

3. Maallinen hallinto (1. Moos. 8:15 – 1. Moos. 11:9)
– Vedenpaisumuksesta Baabelin.
– Saatana halusi tämän hallintokauden aikana todistaa voimansa ja saada kaikki palvomaan häntä Baabelissa, mutta Luoja astui alas ja sekoitti kielet ja jakoi kansat.
– Tämä kuvaa ihmisen aikaa mennää maailmaa (Baabeliin) ja kapinoida vanhempiaan vastaan tulemalla nuoreksi aikuiseksi. Nämä ovat ihmiselämän vuodet 17-20.

4. Patriarkkaallinen hallinto (1. Moos. 11:10 – 2. Moos. 18:27)
– Baabelin tornista Egyptin orjuuteen.
– Saatana yritti nyt hävittää israelilaiset Egyptin orjuudessa ja heidän vapahtajansa Mooseksen tappamalla kaikki poika lapset, mutta Israelista tulikin orjuudessa suuri kansa ja he saivat Mooseksen, lain ja profeetat.
– Ikävuodet 21-25 sopivat hyvin patriarkkojen aikaan, jolloin ihminen itsenäistyy ja aloittaa oman elämänsä alkaen olla täysin irti vanhemmistaan.

5. Laki (2. Moos. 19:1 – Joh. 14:30)
– Egyptin orjuudesta Messiaan 1. tulemukseen.
– Tänä aikana Saatana erityisesti halusi saada koko Israelin lankeamaan pois laista ja lopuksi hän riemuitsi saatuaan ristiinnaulittua Messiaan ensin epäonnistuttuan tappaa Hänet lapsena, mutta Messiaan viaton kuolema uhrina toikin ihmiskunnalle vapautuksen ja murskasi Saatana vallan.
– Lain aika ihmisvuosina on 26-40 ja juuri tuolloin ihminen asettaakin omat sääntönsä eli lait ja sitoo avioliitot sekä sopimuksensa.

6. Armo (Apt. 2:1 – Ilm. 19:21)
– Messiaan 1. tulemuksesta 2. tulemukseen.
– Nyt jo hävittyään pelin Saatana yrittää eksyttää ihmisiä todella tuntemasta Messiasta ja erityisesti estämällä israelilaisia tuntemasta Messiastansa, mutta lopulta suuressa ahdistuksessa Israel huutaa Messiaan puoleen jolloin Messias palaa hallitsemaan ja vangitsee Saatanan tuhanneksi vuodeksi.
– Pisin ja paras aika aikuisen elämä kuvaa hyvin armotalous kautta, joka ihmiselämässä on vuodet 41-60, jolloin ihminen tekee työtä ja on löytänyt oman paikkansa maailmassa.

7. Rauhan valtakunta (Ilm. 20:1-15)
– Messiaan 2. tulemuksesta ja hallinnasta viimeiselle tuomiolle.
– Tuhannen vuoden lopulla Saatana vielä kerran päästetään vapaaksi ja yrittääkin saada kaikki eksytettyä sekä tuhottua ihmiskunnan, mutta lopulta hänet itsensä tuomitaan ikuiseen kadotukseen seuraajinensa ja alkaa viimeinen tuomio, jonka jälkeen luodaan uusi taivas ja maa.
– Tämä viimeinen ja paras rauhan aika on ihmisen elämässä ikävuodet 60-70, jolloin ihminen jää levolle työelämästä ja nauttimaan ansaittua eläkettä. Lopulta ihminen kuolee kuten tämäkin ensimmäinen maailmaa ja tulee tuomituksi. Samalla tavalla kuin uusi maailma, niin ihminenkin kuoltuaan pääsee uuteen todelliseen elämään, jos hän on ottanut vastaan Messias Jeesuksen.

Advertisement

One comment on “Ihmisen profetaallinen elämä

  1. Paluuviite: Valvontaa ja propagandaa | Muinaisia Ennustuksia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s