Viimeinen Turvapaikka

Kirjoitukset kertovat, että kun koittaa suuri ahdistuksen aika ja Jerusalem on piiritettynä, on silloin paettava vuorille. Nämä pakenijat tulevat olemaan juutalaisia ja he pakenevat tiettyyn paikkaan, kun uusi maailman johtaja astuu estradille. Tämä pakeneminen vuorille tapahtuu seitsemän vuotisen ahdistuksen ajan puolessa välissä, kun antikristus saa täyden vallan. Tämän esitäyttymys tapahtui n. 40 vuotta Messiaan jälkeen 70 jKr roomalaisten piirittäessä Jerusalemin, mutta varsinainen täyttymys odottaa vielä tapahtumistaan. Historian kirjoittajat kertovat, että tuolloin yli miljoonan kuollessa ei Jerusalemissa kuitenkaan ollut Messiaan seuraajia eli kristittyjä, vaan pelkästään juutalaisia, koska he muistivat Messiaan sanat ja ottivat niistä vaarin…

jerusalem_in_flames

”Mutta kun te näette Jerusalemin sotajoukkojen ympäröimänä, silloin tietäkää, että sen hävitys on lähellä. Silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille, ja jotka ovat kaupungissa, lähtekööt sieltä pois, ja jotka maalla ovat, älkööt sinne menkö.” – Luukas 21:20-21

Ruumis vai raato

roman_eagle_446us_eagle

”Minä sanon teille: sinä yönä on kaksi miestä yhdellä vuoteella; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään. Kaksi naista jauhaa yhdessä; toinen korjataan talteen, mutta toinen jätetään. Kaksi miestä on pellolla: toinen otetaan, toinen jätetään.’ Ja he vastasivat ja sanoivat hänelle: ’Missä, Herra?’ Niin hän sanoi heille: ’Missä ruumis on, sinne myös kotkat kokoontuvat’.” – Luukas 17:34-37 (KJV mukaan)

”Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus. Missä raato on, sinne kotkat kokoontuvat… Ja hän lähettää enkelinsä suuren pasunan pauhatessa, ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin.” –  Matteus 24:27-31

Elävällä ruumiilla tarkoitetaan Kirjoituksissa uskovien joukkoa, kun taas kuolleella ruumiilla jumalatonta joukkoa. Äkkiä katsottuna kaksi edellistä Kirjoituksien kohtaa kertovat samasta tapahtumasta, mutta näissä onkin eroa. Erityisesti tarkka KJV käännös osaa erotella ruumiin raadosta, sillä Luukkaan kohdassa puhutaan ruumiista (kr. soma) kun taas Matteuksen evankeliumi puhuu raadosta (kr. ptoma) ja myös ihmisten katoaminen tapahtuu eri tavalla. Tämä siksi, että Luukas kertoo ennen ahdistuksen aikaa tapahtuvasta uskovien ylösotosta, mutta Matteus taas osoittaa viestinsä juutalaisille yleisölle, joka tulee uskoon vasta suurissa määrin ahdistuksen aikana. Kotkat kuvaavat sotajoukkoja (Hes. 17) ja ovatkin olleet monen suuren armeijan lipuissa, jolloin ennen ylöstempaus on odotettavissa sota, mutta myös ahdistuksen ajan lopussa.

Messias Sankari

jesus_rider

”Kuka tuolla tulee Edomista, tulipunaisissa vaatteissa Bosrasta, tuo puvultansa komea, joka uljaana astelee suuressa voimassansa? ’Minä, joka puhun vanhurskautta, joka olen voimallinen auttamaan… Ja minä katselin, mutta ei ollut auttajaa, ja minä ihmettelin, kun ei kukaan tueksi tullut. Silloin minun oma käsivarteni minua auttoi, ja minun vihani minua tuki. Ja minä tallasin kansat vihassani ja juovutin heidät kiivaudellani; minä vuodatin maahan heidän verensä’.” – Jesaja 63:1-6

”Katso, kotkan kaltainen kohoaa ja liitää siivet levällään Bosraa kohti; sinä päivänä on Edomin sankarien sydän niinkuin synnytystuskissa olevan vaimon sydän.” – Jeremia 49:22

”Sillä minun miekkani taivaassa on juopunut vimmaan; katso, se iskee alas Edomiin, tuomioksi kansalle, jonka minä olen vihkinyt tuhoon. Herran miekka on verta täynnä, rasvaa tiukkuva, karitsain ja kauristen verta, oinasten munuaisrasvaa. Sillä Herralla on uhri Bosrassa, suuri teurastus Edomin maassa.” – Jesaja 34:5-6

Messias Jeesus tulee takaisin, eikä enää kärsivänä palvelijana vaan kuninkaana, ja Hän tulee taistelemaan sorretun kansansa puolesta. Tuolla ajan hetkellä juutalaiset ovat varmoja omasta lopullisesta tuhostaan ja ovat varmasti jo kaiken toivon menettäneet, mutta silloin Hän saapuu aapuun. Profeetta Jesaja kertoo, että Hän tulee tulipunaisissa vaatteissa, jotka ovat veressä, Edomista ja tarkemmin Bosrasta. Universumin Luoja tulee johdattamaan kansat ”uhriksi” Bosraan, mutta on tämä lammasaitaa tarkoittava kaupunki? Edomilla tarkoitetaan nykyisen Jordanian alueen etelä osaa ja Bosra taas on nykyinen Petra.

Kaupunki vuoressa

Petra-Kazneh

”Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa – joka tämän lukee, se tarkatkoon – silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille.” – Matteus 24:15-16

”Anna minun pois ajettuni asua tykönäs; ole Moab heidän varjeluksensa hävittäjää vastaan; niin vaivaaja saa lopun, kukistaja lakkaa, ja sotkuja taukoo maassa.” – Jesaja 16:4 (Biblia)

”Hän hyökkää myös Ihanaan maahan, ja monta kaatuu. Mutta hänen kädestänsä pelastuvat nämä: Edom ja Mooab ja ammonilaisten pääosa.” – Daniel 11:41

Messias tekee Matteuksen evankeliumissa selkeäksi, että on välittömästi maailman johtajan julistauduttuaan jumalaksi kaikkien paettava vuorille. Tämä vuorilla oleva paikka on Petra, joka on monille tuttu seikkailu elokuvasta Indiana Jones Ja Viimeinen Ristiretki. Vaikka tässä kallioon louhitussa kaupungissa ei Graalin maljaa säilytetäkkään, tulee se toimimaan juutalaisten linnakkeena ahdistuksen ajan 3,5 viimeisenä vuotena. Moab ja Ammon olivat Lootin lapset ja nämä alueina tarkoittavat nykyisen Jordanian aluetta, joka tulee säilymään maailman johtajan sodassa, josta Danielin kirjan 11. luku kertoo. Psalmi 83 sodassa kerrotaan hyökkääjien nimenomaan olevan Lootin lapset ja he tulevat häviämään, eli he tulevat saamaan suuren herätyksen ja lopulta seisovat juutalaisten rinnalla. Tunnettu edesmennyt Raamatun käännöstyötä Israelissa tehnyt Kaarlo Syväntö uskoi tähän ennustukseen niin vahvasti, että hän kuulemma piilotti Petraan heprean kielisia Uusia testamentteja. Ne, joilla on uskoa, saavat siivet eivätkä väsy.

”Mutta vaimolle annettiin sen suuren kotkan kaksi siipeä hänen lentääksensä erämaahan sille paikalleen, jossa häntä elätetään aika ja kaksi aikaa ja puoli aikaa poissa käärmeen näkyvistä.” – Ilmestyskirja 12:14

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s