Ole valmis!

Aikaisemmissa artikkeleissa olen tuonut esille monta tuomiota, jotka ovat kohtaamassa maailmaamme. Jo nyt olemme nähneet luonnonkatastrofien lisääntyvän ja luonnon käyvän villimmäksi, talouden käyvän yhä epävarmemmaksi ja meidän yhteiskuntamme käyvän yhä heikommaksi monia uhkia vastaan kyberterrorismista ydinonnettomuuksiin. Jos tai kun yhteiskuntamme romahtaa, voi olla mahdollista että kristityt ovat näkemässä tulevista tuomioista niiden alkua, aivan kuten toisen maailman sodan aikana. Näin ollen herää kysymys, että varautuivatko Kirjoituksien uskovat ja jos niin miten?

sandy_fire_queens

”Kun peruspylväät murretaan maahan, mitä voi vanhurskas tehdä?” – Psalmit 11:3

Profeettojen kehoitukset suojautua myrskyltä

riot_fire

”Minä seison vartiopaikallani, asetun varustukseen ja tähystän, nähdäkseni, mitä hän minulle puhuu, mitä hän valitukseeni vastaa… Sillä näky odottaa vielä aikaansa, mutta se rientää määränsä päähän, eikä se petä. Jos se viipyy, odota sitä; sillä varmasti se toteutuu, eikä se myöhästy.” – Habakuk 2:1-3

David Wilkerson (7.3.2009)
”Kymmenen vuoden ajan olen varoittanut tuhannen tulipalon syttymisestä New Yorkin kaupungissa. Ne tulevat nielaisemaan suur-New Yorkin alueen, mukaan luettuna osia New Jerseystä ja Connecticutista. Suurimmat kaupungit kaikkialla Yhdysvalloissa saavat osakseen mellakointia ja roihuavia tulipaloja – sellaisia joita näimme Wattsissa, Los Angelesissa vuosia sitten. Mellakointia ja tulipaloja tulee olemaan kaupungeissa ympäri maailmaa. Tulemme näkemään ryöväämistä—mukaan lukien Times Squarella, New Yorkin kaupungissa. Se mitä koemme nyt, ei ole taantumaa, tai edes lamaa. Olemme Jumalan vihan alaisuudessa…

Ensinnäkin, annan sinulle käytännöllisen sanoman, jonka sain henkilökohtaiseksi ohjeistuksekseni. Varastoi ruokaa, hygieniatuotteita ja muita perustarpeita 30 päivän ajalle. Suurissa kaupungeissa tavaratalot tyhjenevät tunnissa kun merkit uhkaavasta katastrofista tulevat tietoon…

Sanon itselleni: ei ole tarpeen juosta tai piiloutua. Tämä on Herran vanhurskas teko. Katselen Herraamme hänen valtaistuimellaan hänen lempeän, rakastavan katseensa seuratessa jokaista askeltani—luottaen että hän pelastaa kansansa tulvien, tulipalojen, onnettomuuksien, kaikenlaisten koetuksien keskellä. ”

John Paul Jackson (14.02.2013)

Steve Quayle (10.09.2015)

Kaikki näistä profeetoista siis kehoittavat varastoimaan vähintään muutaman viikon tarpeet, mutta tärkeintä on usko Messias Jeesukseen, jota ilman ei tulevasta voi selvitä tai olla mukana pian tapahtuvassa suuressa evakoinnissa. Varastoimisesta eli kotivarasta artikkelin lopussa lisää.

Haavoittuva maailmamme

Tampere+sade+tulva+k+014

”Ja minä annan näkyä ihmeitä ylhäällä taivaalla ja merkkejä alhaalla maan päällä, verta ja tulta ja savupatsaita. Aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja julkinen. Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.” – Apostolien teot 19-21

Modernia yhteiskuntaamme ei ole rakennettu Kristus-kalliolle, vaan hiekalle, ja on altis monille haavoittuvuuksille. On hyvin todennäköistä, että suuri herätys tapahtuu yhteiskunnan tukipilareiden romahtaessa. Tässä joitakin noista mahdollisista uhkakuvista.

 • Maailmanlaajuinen talouden romahdus, kuten tapahtui 1930-luvun laman aikana ja josta seurasi lopulta toinen maailman sota.
 • Ennen näkemättömän voimakkaat myrskyt ja tulvat, kuten vahvemmat trombit ja rankkasateet.
 • Kemiallinen vuoto tai ydinvoimala onnettomuus, kuten Japanissa ja 1980-luvulla Tshernobylin onnetomuus, joka vaikutti tuolloin Suomeenkin.
 • Sähkömagneettinen pulssi (EMP) tai aurinkomyrsky, kuten 1800-luvulla joka tuhosi silloisen lähes olemattoman sähköverkon, mutta tänä päivänä olisi erittäin tuhoisa hävittäen sähköverkon, Internetin, puhelinverkot, GPS-navigoinnin, polttoainepumput ja pankkipalvelut sekä monet muut palvelut.
 • Internetin osittainen tai kokonainen kaatuminen kyberterrorismin seurauksena.
 • Maailmanlaajuinen pandemia, kuten lintu- ja sikaflunssa.
 • Kansannousu tai terroristi-isku, joka tuhoaa jonkin yhteiskunnan elintärkeään laitoksen.
 • Venäjän eli Googin hyökkäys Suomeen, kuten hyökkäys Georgiaan. Tästä hyökkäyksestä myös monet ovat profetioineet.
 • Asteroidin, komeetan tai meteoriitin iskeytyminen maahan. Kirjoitukset lopun aikoina taivaalla näkyvän ihmeellisiä merkkejä, tähtien putoavan ja taivaiden voimien järkkyvän. Venäjälle keväällä 2013 iskenyt meteoriitti aiheutti 500 Hiroshiman ydinpommin tuhon!

Niin kauan kuin yhteiskunnamme yllä on universumin Luojan suojaava ja siunaava käsi, varjelumme näiltä vitsauksilta, mutta mitä enemmän käännymme jumalattomuuteen ja Israelia vastaan, sitä todennäköisempää näiden edellä mainittujen uhkakuvien toteutuminen. Myös Antikristus tulee nousemaan kaaoksen keskeltä ”sankariksi”, jolloin on todennäköistä että ylöstempaus tapahtuu tällaisen kriisin aikana, joka varmasti on myös vahvaa herätyksen aikaa.

Mikä vahva todistus se onkaan jumalattomalle maailmalle, jos kristityt ovat valmiita ja loistavat pimeässä tuolloin kuin tähdet. Yhteiskunta ei pysty huolehtimaan puhtaasta vedestä, ruuasta ja muista tarpeista, kuin muutamia päiviä, jonka jälkeen hyvin nopeasti anarkia valtaa, kuten Yhdysvalloissa tapahtui Hurrikaani Katrinan aikana. Mutta näissäkin Hurrikaaneissa valmistautuneet ihmiset kärsivät vähiten ja pystyivät hyödyntämään varastojansa sekä sen sijaan, että olisivat olleet pelkkiä uhreja, he kykenivät auttamaan muita.

YLEn Suomi alas 15 minuutissa -dokumentti kertoo, kuinka haavoittuva meidän sähköstä riippuva yhteiskunta todellisuudessa onkaan!

Nooa – Kaikkien selviytyjien isä

noah_building_ark

”Minä olen päättänyt tehdä lopun kaikesta lihasta, sillä maa on heidän tähtensä täynnä väkivaltaa; katso, minä hävitän heidät ynnä maan. Tee itsellesi arkki honkapuista, rakenna arkki täyteen kammioita, ja tervaa se sisältä ja ulkoa… Ja hanki itsellesi kaikkinaista ravintoa, syötäväksi kelpaavaa, ja kokoa sitä talteesi, että se olisi ruuaksi sinulle ja heille.” – 1. Mooses 6:13-21

”Uskon kautta rakensi Nooa, saatuaan ilmoituksen siitä, mikä ei vielä näkynyt, pyhässä pelossa arkin perhekuntansa pelastukseksi; ja uskonsa kautta hän tuomitsi maailman, ja hänestä tuli sen vanhurskauden perillinen, joka uskosta tulee.” – Heprealaiskirje 11:7

Kirjoituksista löytyy monta esimerkkiä valmistautumisesta tulevaan katastrofiin, kuten Joosef joka kokosi viljaa seitsemäksi vuodeksi, mutta varmasti Nooa on paras esimerkki selviytymisestä ja valmistautumisesta universumin Luojan lupaamaa katastrofia varten.

Nooan sanotaan olevan vanhurskauden saarnaaja (2. Piet. 2:5) ja hän julisti parannusta kunnes arkki oli valmis. Varmasti kärsivällistä valmistumista pilkattiin vuosikaudet. Samalla tavalla meidänkin on jatkettava loppuun asti ahkerana Messias Jeesuksen julistamista ja Kristus arkin valmistamista. Ja koska Kirjoitukset sanovat, että viimeisinä päivinä on oleva kuin Nooan päivinä, niin silloin meidänkin jokaisen on hyvä olla kuin Nooa ja hankkia kaikkinaista ravintoa ja tarvikkeita tulevaa varten.

”Ja niinkuin kävi Nooan päivinä, niin käy myöskin Ihmisen Pojan päivinä: he söivät, joivat, naivat ja menivät miehelle, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin; ja vedenpaisumus tuli ja hukutti heidät kaikki.” – Luukas 17:26-27

Älä huolehdi, vaan valmistaudu

store_room_Utah-Preppers

”Järkevä näkee vaaran ja piiloutuu, mutta yksinkertaiset käyvät kohti ja joutuvat kärsimään.” – Sananlaskut 22:3 (RK)

Ensinnäkin, sinun on kysyttävä itse universumin Luojalta, että näkeekö Hän sinun tarvetta varautua mahdollista tulevaa katastrofia varten, sillä Hänellä on joka tapauksessa kaikki hallinnassa koko ajan eikä mikään tule Hänelle yllätyksenä. Toistaiseksi, tarkoitus ei ole pelotella tai luoda paniikkia, vaan kuten edellinen viisaan kuningas Salomonin sananlasku sanoo, niin on järkevää valmistautua kun näkee vaaraan. Se ei ole siis uskon puutetta, vaan päinvastoin luottamista Hänen sanansa toteutumiseen ja ojentautumista sen mukaan. Parhaassa tapauksessa mitään tuomiota ei tule ja tapahtuu Herran pikainen paluu, niin että varastosi jää jäljelle jääneille, jotka kiittelevät uskostasi ja viisaudestasi.

Erityisesti, jos olet perheellinen, niin olet silloin vastuussa koko perheesi hyvinvoinnista ja sinulle on annettu käsky huolehtia heistä. Ja mikä olisi hädän hetkellä esimerkillisempi isä tai äiti, kuin sellainen joka niinä päivinä voi olla apuna etkä vaivana muillekin ihmisille.

kotivara

”Mutta jos joku ei pidä huolta omaisistaan ja varsinkaan ei perhekuntalaisistaan, niin hän on kieltänyt uskon ja on uskotonta pahempi.” – 1. Timoteus 5:8

Suomessa viranomaiset suosittelevat varmuusvarastoa eli kotivaraa viikoksi, niin että tarvittaessa selviydyt kaupassa käymättä yhden viikon. Tämä oli tietenkin täysin normaali toiminta vielä muutama vuosikymmen sitten, kun ihmisillä oli kellarit ja omat ruokavarastot asuttaessa maalla ja ollessa omavaraisia. Tässä lista joistakin tavaroista, joita on hyvä varata varastoon.

 • Elintarvikkeita, jotka säilyvät hyvin.
 • Vettä (tai vesilähde kuten kaivo).
 • Lääkkeitä (myös joditabletteja) ja hoitovälineitä.
 • Hygieniatarvikkeita kuten pesuaineet ja WC-paperi.
 • Radio, joka toimii paristoilla sekä paristoja siihen.
 • Taskulamppu.
 • Kynttilöitä.
 • Tulentekovälineet.

Tässä joitakin esimerkkejä, mutta kotivara ei tarvitse olla sen ihmeellisempi, kuin pieni lisä normaalin ruuan varaamiseen, vaikakkin voi olla myös kattavampikin. Lisää varautumisesta kannattaa lukea Suomen puolustusministeriön oppaasta ”Pahasti poikki”.

Yhteiskuntamme on monella tasolla kaatumassa ja jatkuva sodan uhka on aivan ovella, kuten 1930-luvun lopulla, jolloin nyt on aika valmistautua hengellisesti ja materialistikin. Tekeminen monesti myös vahvistaa uskoa, kun teet sitä mihin uskot. Kuten partiolaiset sanovat: ”Ole valmis!”

”Kun he sanovat: ’Nyt on rauha, ei hätää mitään’, silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon. Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niinkuin varas.” – 1. Tessalonikalaiskirje 5:3-4

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s