Luomakunta huokaa

Kirjoitukset kertovat luomakunnan olevan turmion alla ja huokaavan synnytystuskissa odottaessaan tulevansa vapautetuksi kirouksesta, jonka alle se on langetettu. Pitkään ajateltiin, että eläimet eivät voi kuolla sukupuuttoon, koska ennen vedenpaisumusta universumin Luoja pelasti eläimet arkissa, mutta Kirjoitukset eivät kuitenkaan näin kerro, vaan päinvastoin eläimet voivat kuolla sukupuuttoon joko niiden oman toiminnan tai ihmisen toiminnan seurauksena. Nyt voimmekin lukea uutisista, kuinka eläimiä kuolee jatkuvasti sukupuuttoon ja toisaalta kuinka ne hyökkäävät ihmisten kimppuun. Kirjoitukset kertovat, että universumin Luoja huolehtii eläimistä sekä käyttää niitä erilaisiin tarkoituksiinsa, mutta tämän lisäksi myös ihmiset toiminnallaan vaikuttavat eläinkuntaan.

JungleAnimals

”Me tiedämme, että koko luomakunta yhdessä huokaa ja on synnytystuskissa aina tähän hetkeen asti.” – Roomalaiskirje 8:22 (RK)

Petojen vitsaus

snake

”Sillä katso, minä lähetän teidän sekaanne käärmeitä, myrkkyliskoja, joihin ei lumous tehoa, ja ne purevat teitä, sanoo Herra.” – Jeremia 8:17

”Sentähden surmaa heidät metsän leijona, aavikon susi haaskaa heidät, pantteri väijyy heidän kaupunkejansa. Kuka ikinä niistä lähtee, se raadellaan, sillä paljot ovat heidän rikoksensa, suuri heidän luopumustensa luku.” – Jeremia 5:6

Kun israelilaiset muinoin tekivät syntiä, lähetti universumin Luoja heidän luoksensa käärmeitä, jotka purivat ja tappoivat heitä. Myös tänäkin päivänä Hän lähettää jumalattomien ihmisten kimppuun raatelevia susia, karhuja, käärmeitä, skorpioneeja sekä muita eläimiä. Suomessakin olemme saaneet lukea näiden eläinten hyökkäyksistä, niin karjan kuin ihmistenkin kimppuun.  Myös monissa jumalattomissa maissa on villieläimet nousseet vitsauksi ja vitsaksi kansalle.

Jumalattomat ja eläinten kärsimys

dead-fish-louisiana

 ”Vannotaan ja valhetellaan, murhataan, varastetaan ja rikotaan aviot, murtaudutaan taloihin, ja verityö verityötä seuraa. Sentähden maa murehtii, ja kaikki siinä asuvaiset nääntyvät, metsän eläimet ja taivaan linnut; myöskin kalat merestä katoavat.” – Hoosea 4:2-3

”Kuinka kauan täytyy maan surra ja kaiken kedon ruohon kuivettua? Eläimet ja linnut hukkuvat siinä asuvaisten pahuuden tähden; sillä nämä sanovat: ’Ei tule hän näkemään meidän loppuamme’.”  – Jeremia 12:4

Siinä missä Kirjoitukset sanovat, että oikeamieliset tuntevat eläintensä tarpeet, niin jumalattomien sanotaan olevan armottomia eläimiänsä kohtaan (Snl. 12:10). Tämä voidaan ymmärtää myös käänteisesti, että eläinten rääkkäys on todistus jumalattomuudesta. Voidaankin havaita, että siellä missä jumalattomuus on suuri, on myös eläinten kärsimykset suuret. Profeetta Hoosea edellä yhdistääkin eläinten joukkokuolemat siihen, että maassa eletään jumalattomasti ja ettei maassa ole Herran tuntemusta.

”Kuinka huokaa karja, kuinka hädissään ovat raavaslaumat, sillä ei ole niillä laidunta! Myös lammaslaumat joutuvat perikatoon. Sinua, Herra, minä huudan, sillä tuli on kuluttanut erämaan laitumet ja liekki polttanut kaikki kedon puut. Metsän eläimetkin sinua ikävöivät, sillä vesipurot ovat kuivuneet ja tuli on kuluttanut erämaan laitumet.” – Joel 1:18-20

Profeetta Joel taas toteaa, että ennen seitsemän vuotista ahdistuksen aikaa eli Herran päivää niin eläimet kuin koko luomakunta peltoineen ja metsineen kärsii puutetta. Joel ennustaa mm. metsä- ja kulopalojen lisääntymisen viimeisille päiville ja nyt olemmekin nähneet tällaisia suuria maastopaloja niin Yhdysvalloissa kuin Israelissakin. Mutta samalla tavalla kuin on lupaus hengen sateista ja suuresta hengellisestä herätyksestä profeetta Joelin kirjassa, niin itse luomakunta tulee vielä nousemaan loistoonsa.

Luonnon eheytyminen

oklahoma_2743_600x450

”Älkää peljätkö, metsän eläimet, sillä erämaan laitumet viheriöivät, sillä puu kantaa hedelmänsä, viikunapuu ja viiniköynnös antavat voimansa. Ja te, Siionin lapset, iloitkaa ja riemuitkaa Herrassa, teidän Jumalassanne, sillä hän antaa teille syyssateen, vanhurskauden mukaan, vuodattaa teille sateen, syyssateen ja kevätsateen, niinkuin entisaikaan.” – Joel 2:22-23

Ennen kuin ahdistuksen aika koittaa, on tuleva suuri hengellinen herätys jota myös ehtoo- ja syyssateeksi kutsutaan. Eläinkunnan osaltakin on kuitenkin tulevaisuus toivoa täynnä ja kun ihmiset tekevät parannuksen, myös eläimet alkavat voimaan paremmin, sillä tämän herätyksen seurauksena eläinkunta alkaa hetkellisesti kukoistamaan ja pian tämän jälkeen tapahtuukin Messiaaseen uskovien katoaminen. Katsomalla ilmiöihin luonnossa, voimmekin nähdä ajan merkit Messias Jeesuksen tulemuksesta ja Hän itse kehoittaakin katsomaan luomakuntaa kuten lintuja.

Yksi tunnettu linttujen ystävä olikin parannuksen tehnyt Franciscus Assisilainen, jolta Paavi Franciscus lainasi nimensä. Messias Jeesuksen ilosanoma onkin se paras tapa parantaa niin ihmisten kuin eläintekin hyvinvointia.

st-francis-of-assisi-and-birds

”Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne?” – Matteus 6:26

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s