Messiaan viimeiset varoitukset

Messias Jeesus kertoo lopunajoista kahdelle eri ryhmälle; juutalaisille opetuslapsille ja (ei-juutalaisille) pakanakansoille. Matteuksen ilosanoman lukuun 24 ja Markuksen ilosanoman lukuun 13 on talletettuina Messiaan puhe juutalaisille kansalle ja näiden lukujen viesti on erittäin synkeä, koska he joutuvat menemään läpi suuren seitsen-vuotisen ahdistuksen ajan, jolloin koko maailmaa johtajaa pahan vallassa oleva diktaattori. Luukkaan ilosanoman luku 21 kertoo puoleestan viestin pakanakansoille, joiden puoleen Messias kääntyi kun hänen omansa hylkäsivät Hänet, aivan kuten Kirjoitukset olivat jo ennalta ennustettaneet. Suunnitelma juutalaiselle kansalle ei kuitenkaan ole ohitse, kuten olemme huomanneet Israelin tulona takaisin, ja tämä toteutuu erityisesti tuona seitsen-vuotis kaudella. Tässä artikkelissa paneuden Luukkaan viestiin seurakunnalle.

mount-of-olives-n-19th-century

”Ja hän opetti päivät pyhäkössä, mutta öiksi hän lähti pois ja vietti ne vuorella, jota kutsutaan Öljymäeksi. Ja kaikki kansa tuli varhain aamuisin hänen tykönsä pyhäkköön kuulemaan häntä.” – Luukkaan evankeliumi 21:37-38

Kolme suurta varoitusta

drug_addictsMEXICO SPRING BREAKleipäjono

”Mutta pitäkää vaari itsestänne, ettei teidän sydämiänne raskauta (1) päihtymys ja (2) juoppous eikä (3) elatuksen murheet…” – Luukkaan evankeliumi 21:34

Viimeisestä kolmesta varoituksesta ensimmäinen on päihtymys. Tämä sana tulee kreikan kielen sanasta kraipale (κραιπαλη), jota käytetään Uudessa testamentissa vain yhden kerran tässä kohden ja tästä syystä sen alkuperä ei ole aivan selkeä. Kreikkalainen Septuaginta käyttää tämän sanan eri muotoja kahdessa kohdassa (Jes. 24:20, Jes. 29:9), jotka kertovat humaltumisesta ilman viiniä ja hoipertelemisesta. Nyky kreikan kielen käännös sanasta tarkoittaa mm. ryyppyputkea. Tämä tarkoittaa siis huumeriippuvuutta ja muita päihteitä, kuin toisena mainittu juoppous. Viimeisten vuosikymmenien aikana huumeriippuvuus ja huumeiden käyttö onkin räjähtänyt, niin että nyt monissa paikoissa puhutaan jo ns. keveiden huumeiden laillistamisesta, kuten kannabis. Tämän lisäksi 700,000 suomalaista käyttää mielialalääkkeitä ja lääkkeistä onkin tulossa yleisin laillisin huume.

Toisena kohtana mainitaan juoppous. Alkoholi ei ole mitenkään uusi ongelma ja sitä on käytetty läpi ihmiskunnan historian, mutta senkin käyttö on noussut jatkuvasti vuodesta toiseen. Tänäpäivänä 400,000 suomalaista juo Koskenkorva pullon verran viinaa päivässä. Alkoholi kulttuuri on selkeästi menossa yhä enemmän humalahakuisuuteen ja alkoholi on päivä päivältä yhä enemmän esillä, kun ennen vielä juopottelua yriteltiin piilotella. Edes Messiaaseen uskoville ei ole enää täysin selvä asia olla raitis, vaan yhä enemmän esillä oleva alkoholi vetää uskovia puoleensa.

Messias kertoo aivan viimeiseksi merkiksi ennen yllättävää tuloansa elatuksen murheet eli kutistuvan talouden. Tänäpäivänä näemmekin talouden pilarien heiluvan eikä talouden heilahteluja enää maailman älykkäimmät taloustutkijat pysty ennustamaan tai ymmärtämään. Talous tulee epäilemättä jatkamaan alamäkeänsä kunnes uusi maailman johtaja astuu estradille seurakunnan ylöstempauksen jälkeen tarjoamaan ratkaisun taloudellisiin ongelmiin uuden talousjärjestelmän myötä.

Se päivä yllättää

the rapture

”… niin että se päivä yllättää teidät äkkiarvaamatta niinkuin paula; sillä se on saavuttava kaikki, jotka koko maan päällä asuvat.” – Luukkaan evankeliumi 21:35

Tässä mainittu se päivä on tuleva Herran vihan päivä, joka kestää seitsemän vuotta (Dan. 9:27). Se tulee koettelemaan kaikkia maan päällä olevia, mutta koska uskovat ovat taivaallisia eivätkä maallisia, niin koettelus koskee jumalattomia ja uskostaan luopuneita ihmisiä. Seuraavassa jakeessa 36. kehoitetaan alati valvomaan uskovan omaa tilaa sekä maailmaa ja rukoilemaan, että uskova havaittaisiin havaitaan arvolliseksi pakenemaan. Pakeneminen sana tulee kreikan kielen sanasta ekpheugo (εκφευγω) ja tarkoittaa pakenemista, karkaamista, katoamista tai lentämistä turvaan. Uskovat otetaan siis pois uskonsa kautta tulevasta ahdistuksesta seurakunnan ylöstempauksessa, jonka jälkeen uskovat seisovat yhdessä silmänräpäyksessä rakastamansa Messiaansa edessä.

”Valvokaa siis joka aika ja rukoilkaa, että teidät havaittaisiin arvolliseksi paetaksenne tätä kaikkea, mikä tuleva on, ja seisoaksenne Ihmisen Pojan edessä.” – Luukkaan evankeliumi 21:36 (KJV mukaan)

3 comments on “Messiaan viimeiset varoitukset

 1. Juuri näin ja siihen lopuksi Paavalin 1. Tessalonikalaiskirje 5:6-11. Älkäämme siis nukkuko niinkuin muut, vaan valvokaamme ja olkaamme raittiit. Sillä ne, jotka nukkuvat, ne yöllä nukkuvat, ja jotka juovat itsensä juovuksiin, ne yöllä juovuksissa ovat. Mutta me, jotka olemme päivän lapsia, olkaamme raittiit, ja olkoon pukunamme uskon ja rakkauden haarniska ja kypärinämme pelastuksen toivo. Sillä ei Jumala ole määrännyt meitä vihaan, vaan saamaan pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, joka on kuollut meidän edestämme, että me, valvoimmepa tai nukuimme, eläisimme yhdessä hänen kanssaan. Sentähden kehoittakaa toisianne ja rakentakaa toinen toistanne, niinkuin teettekin.

  Tykkää

  • Oikeita ongelmia ihmisillä on tänä päivänä, mutta niihin ei huumaavat lääkkeet ole oikea ratkaisu, vaan sielunhoito. Lääkkeitä tulisi käyttää vain harkinnan varaisesti tilapäisesti, nimimerkillä Lyricaa napsinut.

   En millään voi uskoa sitä, että 700,000 suomalaista todella tarvitsee jatkuvaa mielialalääkkeiden käyttöä että selviää päivästä toiseen. YLE teki tästä ”Masentavat Lääkkeet” -MOT dokumentin myös vasta, kuinka mielialalääkkeitä yli käytetään Suomessa, kun todellisia ongelmia ei haluta ratkoa.

   Nimittäin, Jeesus ei tullut ainoastaan pelastamaan ihmisiä synnistä ja helvetiltä eikä vain parantamaan fyysisiltä sairauksilta, vaan myös eheyttämään sisältä sekä myös vapauttamaan kaikilta kirouksilta. Ihminen voi tietenkin olla täysin pelastunut, mutta silti sisältä sairas ja hyvän sieluhoidon ja rukouksen kautta monet haavat voisivat parantua sisältä, sillä Hän on tullut myös ”parantamaan särjetyitä sydämiä” (Luuk. 4:18).

   Monelle ihmiselle se tosiasia, että hän on Jeesuksen korvaamattoman arvokas ja ainutlaatuinen ihminen, jolle Hänellä on valtava suunnitelma, voi auttaa paljon enempi kuin pahan olon turruttaminen lääkkeillä.

   ”Tulkaat minun tyköni kaikki, jotka työtä teette ja olette raskautetut, ja minä tahdon teitä virvoittaa.” – Matteus 11:28

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s