Hedonismia ja materialismia

kauppakeskus_sello

”Kuka täällä komentaa? Ketä täällä totellaan? Kahta suurta jumalaa, Ahneutta ja Rahaa, joiden temppeleinä toimivat pörssit ja ilotalot, markkinat, marketit, kaupunkien värivalot.”

Näin kertoo kotimaisen Kotiteollisuus -artistin laulunsanat Minä olen -laulussa. Sanat ovat erittäin osuvat ja kertovat mitä tänä päivänä palvotaan, ja jonka papeilta eli analyytikoilta kysytään, mikä on oikein ja väärin, kun raha ratkaisee kaiken. Ja yhteiskuntamme ja hallituksemme päätehtävä on pitää tämä oravan pyörä pyörimässä. Kun sitten joku tipahtaa tästä hullusta pyörästä, niin hänet nähdään yhteiskunnalle ongelmana, samalla tavalla kuin mammonaa tuottamattomat lapset ja vanhukset, jotka halutaan sulkea omiin laitoksiinsa, jotta tehokkaassa työiässä olevat ihmiset voivat maksimoida tehokkuutensa ja mammonan tuotannon. Työskentele kovemmin, ansaitse enemmän, osta enemmän ja jatka eteenpäin…

00-rat-race-01

”Joka rakastaa rahaa, ei saa rahaa kylläksensä, eikä voittoa se, joka rakastaa tavaran paljoutta.” – Saarnaja 5:10

Nautintojen nousu

eve_temptation

”Ja vaimo näki, että siitä puusta oli hyvä syödä ja että se oli ihana katsella ja suloinen puu antamaan ymmärrystä; ja hän otti sen hedelmästä ja söi ja antoi myös miehellensä, joka oli hänen kanssansa, ja hänkin söi.” – 1. Mooseksen kirja 3:6

Kun saatana oli saanut ensin houkuteltua valheella Eevan mukaan ja herätetty hänen kiinnostuksen, niin sen jälkeen siitä nautinnot kohteesta tulee vastustamaton, sillä Eeva huomasi tämän että se oli ”ihana katsella ja suloinen”, kuten aina kaikki nautinnot ovat; seksi, huumeet ja uudet tavarat, mutta lopulta ne toimivatkin päinvastoin, niin että ihminen joutuu piiloutumaan. Hyvin monesti synti tehdäänkin pimeässä ja yöllä, siinä missä rehellinen ja oikeudenmukainen teko päivänvalossa. Muinaiset Kirjoitukset kertovat, että nautinnot ja niiden tavoittelu nousevat huippuunsa viimeisinä päivinä.

yleisö

”Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä tulee vaikeita aikoja. Ihmiset… [silloin] rakastavat enemmän nautintoja kuin Jumalaa.” – 2. kirje Timoteukselle 3:1-4 (Raamattu Kansalle)

”Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan…” – 2. Pietarin kirje 3:3

”Viimeisenä aikana tulee pilkkaajia, jotka vaeltavat jumalattomuutensa himojen mukaan.” – Juudaan kirje 1:18

Niin Paavali, Pietari kuin Juudakin varoittavat viimeisinä päivinä samasta asiasta; nautintojen perässä juoksevista pilkkaajista. Tämä on siis viimeisien päivien tunnusmerkki, että ihmiset haluavat uppoutua ajallisiin nautintoihin eivätkä peittele sitä, vaan pilkkaavat Messiaaseen uskovia. Messias Jeesus itse sanoikin, että ennen Hänen tuloansa on ihmiset kuten ”ennen vedenpaisumusta: söivät ja joivat, naivat ja naittivat” (Matt. 24:38) juosten erilaisten nautintojen perässä sekä myös Hän sanoi kolmeksi viimeiseksi varoitukseksi juuri hedonismista eli nautinnoista tulevat huumeet, juoppouden ja taloudelliset murheet. Hän sanoi myös, että on oleva kuin Lootin päivinä Sodomassa (Luuk. 17:28) ja samalla tavalla kuin Lootia rietasten vaellus irstaudessa vaivasi ja kiusaantui hurskaassa sielussaan (2. Piet. 2:7-8), niin myös monet uskovat joutuvat kiusaukseen…

säädytön_pukeutuminen

”Minä tahdon… että naiset ovat säädyllisessä puvussa, kaunistavat itseään kainosti ja siveästi, ei palmikoiduilla hiuksilla, ei kullalla, ei helmillä eikä kallisarvoisilla vaatteilla, vaan hyvillä teoilla, niinkuin sopii naisille, jotka tunnustautuvat jumalaapelkääviksi.” – 1. kirje Timoteukselle 2:8-10

”Älköön teidän kaunistuksenne olko ulkonaista, ei hiusten palmikoimista eikä kultien ympärillenne ripustamista eikä koreihin vaatteisiin pukeutumista vaan se olkoon salassa oleva sydämen ihminen, hiljaisen ja rauhaisan hengen katoamattomuudessa; tämä on Jumalan silmissä kallis.” – 1. Pietarin kirje 3:3-4

Monet Kirjoituksien kohdat kertovat, että naisten ei tulisi elää irstaasti ja jumalattomuuden perikuvana pidetäänkin porttoa eli prostitoitua naista, kun taas hyveellistä uskovaista pidetään neitsyyenä. Paavali ja Pietari molemmat tässä nostavat esille, että erityisesti uskovien naisen pukeutuminen tulisi olla säädyllistä ja kauneus ennen kaikkea sisäistä. Jos et siis ole mukana ”bisneksessä”, älä mainosta…

Lisää tavaraa, lisää tavaraa…

christmas-tree-with-presents

”Niin myös, samoin kuin kävi Lootin päivinä: he söivät, joivat, ostivat, myivät, istuttivat ja rakensivat, mutta sinä päivänä, jona Loot lähti Sodomasta, satoi tulta ja tulikiveä taivaasta, ja se hukutti heidät kaikki, samoin käy sinä päivänä, jona Ihmisen Poika ilmestyy.” – Luukkaan evankeliumi 17:28-30

”Katso, tämä oli sisaresi Sodoman synti: ylpeys, leivän yltäkylläisyys ja huoleton lepo hänellä ja hänen tyttärillään; mutta kurjaa ja köyhää hän ei kädestä ottanut. He korskeilivat ja tekivät kauhistuksia minun edessäni, ja minä, kun sen näin, toimitin heidät pois.” – Hesekiel 16:49-50

Ihmiset hukkuvat tänä päivänä tavaroihin, mutta kuitenkin itsemurha tilastot synkkenevät ja monet lopettavat päivänsä havaittuaan, että he eivät voineet löytää materiaalista tai nautinnoista pysyvää iloa tai rauhaa. Kirjoitukset sanovatkin, että ”jumalattomilla ei ole rauhaa” (Jes. 48:22). Saatana on myös pyrkinyt korvaamaan kristilliset juhlapyhät, kuten Jouluna on Jeesus korvattu Joulupukille, Pääsiäisenä Jeesus on korvattu Noidilla (tai Pääsiäispupulla) ja Pyhäinpäivän viesti kuolemasta on yritetty muutta kuolemaa pilkkaavalla Halloweenilla, ja kaikissa näissä juhlissa materiaali esittää nykyisin tärkeää osaa.

Bileet ovat ohitse!

lama

”Kuulkaa nyt, te rikkaat: itkekää ja vaikeroikaa sitä kurjuutta, joka on teille tulossa. Teidän rikkautenne on mädännyt, ja teidän vaatteenne ovat koin syömät; teidän kultanne ja hopeanne on ruostunut, ja niiden ruoste on oleva todistuksena teitä vastaan ja syövä teidän lihanne niinkuin tuli. Te olette koonneet aarteita viimeisinä päivinä.” – Jaakobin kirje 5:1-3

Koska niin hedonismin eli nautintojen ja materialismin eli tavaroiden takana on raha eli mammona, niin on universumin Luoja alkanut ravistella nyt taloutta. Tämä alkoi Talouden Tornien (World Trade Center) kaatumisella ja se tulee jatkumaan niin kauan, kunnes tehdään parannus tai tulee täydellinen tuho. Kuitenkin, jo 1930– ja 1990- lamojen aikana voitiin havaita, että kun universumin Luoja tällä tavalla kutsui parannukseen, niin osa teki parannuksen ja toinen taas käytti viimeiset rahansa nautintoihin ja materialiin sanoen: ”Syökäämme ja juokaamme, sillä huomenna me kuolemme” (Jes. 22:13).

New-York-City-Skyline

”Ja perkele vei hänet korkealle vuorelle ja näytti hänelle yhdessä tuokiossa kaikki maailman valtakunnat ja sanoi hänelle: ’Sinulle minä annan kaiken tämän valtapiirin ja sen loiston, sillä minun haltuuni se on annettu, ja minä annan sen, kenelle tahdon. Jos sinä siis kumarrut minun eteeni, niin tämä kaikki on oleva sinun’.” – Luukas 4:6-7

Saatanan viesti on tänäkin päivänä sama kuin se oli Messias Jeesukselle 2000 vuotta sitten;  hän on valmis antamaan koko maailman loiston ja rikkaudet, että sinä kumartaisit häntä todellisen universumin Luojan sijaan. Vaikka onkin hyvä varautua tulevaisuutta varten, on tärkeintä omata ikuisen aarre, jota kukaan ei voi sinulta ryöstää, sillä kaikki näkyvä tulee katomaan. Tätä ikuista aarretta ei voi tämän maailman ruhtinasta antaa sinulle, mutta Messias Jeesus voi sen antaa sinulle

”Rikkaan miehen maa kasvoi hyvin. Niin hän mietti mielessään ja sanoi: ’Mitä minä teen, kun ei minulla ole, mihin viljani kokoaisin?’ Ja hän sanoi: ’Tämän minä teen: minä revin maahan aittani ja rakennan suuremmat ja kokoan niihin kaiken eloni ja hyvyyteni; ja sanon sielulleni: sielu, sinulla on paljon hyvää tallessa moneksi vuodeksi; nauti lepoa, syö, juo ja iloitse’. Mutta Jumala sanoi hänelle: ’Sinä mieletön, tänä yönä sinun sielusi vaaditaan sinulta pois; kenelle sitten joutuu se, minkä sinä olet hankkinut?’  Näin käy sen, joka kokoaa aarteita itselleen, mutta jolla ei ole rikkautta Jumalan tykönä.” – Luukkaan evankeliumi 12:16-21

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s