Egyptin värikäs tulevaisuus

Egypti on arabivaltiosta suurin ja sillä on maailman 17. suurin armeija. Se on myös yksi Kirjoituksissa usein mainituin Israelin naapuri ja se näyttelee lopun aikoina merkittävää roolia tulevassa sodassa. Vanha viisaus sanoo myös, että mitä tapahtuu Egyptissä, tapahtuu kohta muuaallakin maailmassa. Juuri nyt (kesällä 2013) Egyptissä on suuret mellakat ja protestit, ehkäpä jopa ihmiskunnan historian suurimmat. Yhdysvallat presidentti Obaman johdolla rahoittivat edellisen kansannousun ja muslimiveljeskunnan presidentti (vai pitäisikö sanoa faarao) Mursin nousun, jota vastaan egyptiläiset nyt protestoivat, kuten yksi seuraavista kuvista todistaa, ja jollaisia kuvia valtamedia ei julkaise. Kirjoitukset ennustavatkin Egyptille kansannousuja, sisällissotia ja sotaa, mutta myös herätystä.

egypt_protests

”Ennustus Egyptistä. Katso, Herra ajaa nopealla pilvellä ja tulee Egyptiin. Silloin vapisevat Egyptin epäjumalat hänen edessään, ja sydän raukeaa Egyptin rinnassa.” – Jesaja 19:1

Profeetta Jesajan kirjan luvut 13-23 kuvaavat Israelia ympäröivien valtioiden tuhoa tulevassa Lähi-idän sodassa. Koko luku 19 maalaa kuvan Egyptin historiasta, joka on tiivistettynä ensimmäiseen jakeeseen näin: ”Silloin vapisevat Egyptin epäjumalat… ja sydän raukeaa Egyptin rinnassa”. Egyptin hallinto murretaan täysin, jonka jälkeen siellä tapahtuu suuri hengellinen herääminen todellista universumin Luojaa kohtaan ja he unohtavat kuujumalansa.

Egypti revitään sisältä käsin

egypti_sisällissota

”Minä kiihoitan Egyptin Egyptiä vastaan, niin että he keskenänsä sotivat, ystävä ystävää vastaan, kaupunki kaupunkia vastaan, valtakunta valtakuntaa vastaan. Egyptiltä katoaa rohkeus rinnasta, ja minä hämmennän hänen neuvonsa; ja he kysyvät epäjumalilta, henkienmanaajilta, vainaja- ja tietäjähengiltä. Minä annan Egyptin tylyn herran käsiin, ja kova kuningas on hallitseva heitä, sanoo Herra, Herra Sebaot.” – Jesaja 19:2-4

Egyptin ravistelu alkaa profeetta Jesajan saaman ennustuksen mukaan kansannousulla, jossa egypti revitään kahtia. Valtakunta valtakuntaa vastaan voidaan kääntää myös hallinto hallintoa vastaan kuten kreikkalainen Septuaginta sen kääntääkin ja nyt voimme nähdä Egyptissä tämän taistelun radikaali Yhdysvaltojen tukeman muslimiveljeskunnan ja maallistuneemman Egyptin välillä. Tämän taistelun seurauksena egyptiläiset valtaa sekasorto, niin että he hakevat tilanteeseensa apua kaikilta epäjumalilta ja Egypti onkin tunnettu tänäkin päivänä okkultismista. Kun egyptiläiset eivät tee kuitenkaan parannusta ja islamin uskoisten radikalisoidussa tappavat monia Messiaaseen uskovia ja monet ovat joutuneet pakenemaan sieltä, niin universumin Luoja antaa heidät tylyn johtajan käsiin. Presidentti Mursi, jota myös faaraoksi kutsuttiin, oli vasta esimakua ja Egypti tulee saamaan vielä radikaalimman johtajan.

Egyptin virta kuivuu

egypt_green_horseFOURHORSEMEN

”Ja minä näin, ja katso: hallava hevonen; ja sen selässä istuvan nimi oli Kuolema, ja Tuonela seurasi hänen mukanaan, ja heidän valtaansa annettiin neljäs osa maata, annettiin valta tappaa miekalla ja nälällä ja rutolla ja maan petojen kautta.” – Ilmestyskirja 6:8

Helmikuussa 2011 Egyptissä kuvattiin mellakoiden aikaan video, jossa merkillisen peilautuman johdosta videolle tallentui vihreä hevonen. Ilmestyskirjan neljä hevosta; valkoinen, punainen, musta ja hallava, kuvaavat eksytystä, sotaa, puutetta ja kuolemaa, jotka ovat kuvaavat sodan vaiheita. Ilmestyskirjan sana hallava tulee kreikan kielen sanasta ’chloros’, joka käänettäänkin muualla Kirjoituksissa vihreäksi. Tämä vihertävä hevonen kuvaa kuolemaa ja sairauksia, jotka tulevat sodan ja puutteen jälkeen. Tämä on symbolisesti erittäin vakava varoitus Egyptille!

”Sinä päivänä Egypti on oleva naisten kaltainen; se vapisee ja pelkää Herran Sebaotin käden heilutusta, kun hän heiluttaa kättään sitä vastaan. Ja Juudan maa on oleva Egyptille kauhuksi; niin usein kuin sitä sille mainitaan, pelkää se Herran Sebaotin päätöstä, jonka hän siitä on päättänyt.” – Jesaja 19:16-17

”Ihmislapsi, käännä kasvosi faraota, Egyptin kuningasta, kohti ja ennusta häntä ja koko Egyptiä vastaan… Sillä he ovat ruokosauva Israelin heimolle: kun he kädellä tarttuvat sinuun, niin sinä säryt ja lävistät heiltä olkapäät kaikki; ja kun he nojaavat sinuun, niin sinä murrut ja jäykistät heiltä lanteet kaikki. Sentähden, näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä tuon sinun kimppuusi miekan ja hävitän sinusta ihmiset ja eläimet, ja Egyptin maa tulee autioksi ja raunioksi. Ja he tulevat tietämään, että minä olen Herra… Ei käy siellä ihmisjalka, ei käy siellä eläimen jalka, eikä asuta siellä 40 vuoteen.” – Hesekiel 29:2-11

Egypti tulee autioksi, ja Edom tulee autioksi erämaaksi väkivallan tähden, jota ne ovat tehneet Juudan lapsille, kun ovat vuodattaneet viatonta verta heidän maassansa.” – Joel 3:19

Tulevassa Lähi-idän sodassa, josta myös psalmi 83 ja Obadjan kirja kertovat, tulee Israel tuhoamaan Egyptin. Profeetta Hesekiel, joka eli n. 600 vuotta eKr, ennustaa tässä samasta Egyptin kohtalosta profeetta Jesajan kanssa, että Egypti tule tuhoutumaan Israelin kautta. Juudan maa eli Israel tulee olemaan Egyptille kauhuksi ja he vapiset kuullessaan sen nimen, vaikka tänään Israel on pilkan aihe Egyptissä, ja Egypti tulee särkemään itsensä koskiessaan Israeliin eli Egypti tulee ensin hyökkäämään Israelia vastaan, kuten myös profeetta Joel kertoo. Egyptin tuho tulee olemaan niin kova, että osasta Egyptiä ei ainoastaan lähde ihmiset vaan myös eläimet 40 vuodeksi, joka enteilee ydinaseen käyttöä.

aswanhighdamaswan_map

”Joet levittävät löyhkää, Egyptin kanavat mataloituvat ja ehtyvät, ruoko ja kaisla lakastuvat. Ruohostot Niilivirran varsilla, virran suussa, ja kaikki Niilivirran kylvömaat kuivuvat, kuihtuvat ja häviävät. Kalastajat valittavat ja murehtivat; kaikki, jotka heittävät onkea virtaan ja laskevat verkkoa veteen, nääntyvät. Häpeään joutuvat, jotka häkilöityjä pellavia pitelevät ja jotka kutovat pellavakankaita. Maan peruspylväät murskataan, ja kaikki palkkalaiset ovat murheellisella mielellä.” – Jesaja 19:6-10

”Egyptistä tulee autio, raunioitunut maa, ja silloin kaikki tietävät, että minä olen Herra. Sinä sanot: ’Virta on minun, minä olen sen tehnyt.’ Sen tähden minä käyn sinua ja sinun virtaasi vastaan, sen tähden minä teen Egyptistä aution, raunioituneen maan Migdolista Assuaniin, Nubian rajalle asti.” – Hesekiel 29:9-10 (1992)

”Hän käy ahdistuksen meren lävitse, hän lyö meren aaltoja, ja kaikki Niilivirran syvyydet kuivuvat, Assurin ylpeys painuu alas, ja Egyptin valtikka väistyy pois.” – Sakarja 10:11

Juutalainen tietosanakirja vuodelta 1906 kertoo vanhan käännöksen sanan Sevenen olevan Assuan, kuten uudempi 1992 käännös tuon Hesekielin jakeen kääntääkin. Nubia taas on muinainen Pohjois-Sudanin ja Etelä-Egyptin alue. Assuanissa on kuuluisa suuri Assuanin pato ja vuonna 1970 padon valmistuttua on käynyt toteen ennustuksen sanat ”Sinä Sanot: ’Virta on minun'”. Koska Egyptin tuhon seurauksena Niili kuivuu ja tästä Etelä-Egyptin alueesta tulee autio, niin tarkoittaa se tuon padon tuhoutumista. Tämän Egyptin virran kuivumisen ennustaakin kolme profeetta; Jesaja, Hesekiel ja Sakarja. Egypti on tänä päivänä pellavan tuottaja ja kalastus on myös yksi merkittävistä elinkeinoista, mutta nämä loppuvat Egyptissä padon murrutta ja Niilin kuivuttua. Maa joutuu sekasorron valtaan, kun ”maan peruspylväät” eli sen elinkeino murskataan.

Egyptin suuri herätys

rio_de_janeiro_statue_jesus

”Sinä päivänä on viisi kaupunkia Egyptin maassa puhuva Kanaanin kieltä ja vannova valan Herralle Sebaotille. Yhtä mainitaan nimellä Iir-Heres. Sinä päivänä on oleva Herran alttari keskellä Egyptin maata ja sen rajalla Herran patsas. Ja se on oleva merkkinä ja todistuksena Herralle Sebaotille Egyptin maassa; sillä he huutavat Herraa sortajain tähden, ja hän lähettää heille vapauttajan ja puolustajan, joka pelastaa heidät. Ja Herra tekee itsensä tunnetuksi egyptiläisille, ja egyptiläiset tuntevat Herran sinä päivänä ja palvelevat häntä teuras- ja ruokauhreilla, ja he tekevät Herralle lupauksia ja täyttävät ne. Herra lyö egyptiläisiä, lyö ja parantaa; he palajavat Herran tykö, ja hän kuulee heidän rukouksensa ja parantaa heidät.” – Jesaja 19:18-22

Egyptin tuleen kaiken tämän seurauksena suuri herätys ja he liittyvät Israeliin, niin että viidessa sen kaupungissa tullaan puhumaan hepreaa ja yksi näistä on Kairo (Iir-Heres). Sanotaanpa vielä, että Egyptin rajalle tulee nousemaan patsas, kenties samanlainen kuin on kuuluisa Rio De Janeiron patsas Messias Jeesuksesta. Tämä suuri herätys on kovan rukouksen seurasta: ”huutavat Herraa sortajain tähden”, jota jo nyt monet vainotut egyptiläiset kopti-kristityt rukoilevat päivittäin Herralta. Tämän kammottan seurauksena lopulta Israel, Egypti ja Syyria liittoutuvat ja muodostavat suur-Israelin ja Israel kasvaa niihin mittoihin, mikä Abrahamille ja hänen siemenellensä luvattiin.

grisrael

”Sinun jälkeläisillesi minä annan tämän maan, Egyptin virrasta aina suureen virtaan, Eufrat-virtaan saakka.” – 1. Mooseksen kirja 15:18

”Ja he ottavat perinnöksensä Etelämaan ynnä Eesaun vuoren, Alankomaan ynnä filistealaiset; he ottavat perinnöksensä Efraimin maan ja Samarian maan, Benjaminin ynnä Gileadin.” – Obadja 1:19

”Sinä päivänä on oleva valtatie Egyptistä Assuriin, ja Assur yhtyy Egyptiin ja Egypti Assuriin, ja he, Egypti ynnä Assur, palvelevat Herraa. Sinä päivänä on Israel oleva kolmantena Egyptin ja Assurin rinnalla, siunauksena keskellä maata, sillä Herra Sebaot siunaa sitä sanoen: ’Siunattu olkoon Egypti, minun kansani, ja Assur, minun kätteni teko, ja Israel, minun perintöosani’.” – Jesaja 19:23-26

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s