Syyrian kohtalo Kirjoituksissa

Muinaisen Syyrian alue on ollut asutettu tuhansia vuosia ja sen historia ulottuu ihmiskunnan tunnetun historian alkulähteille asti. Syyriasta on löydetty myös monia merkittäviä arkeologisia löytöjä, kuten Eblan savitaulut, jotka osaltaan myös todistavat Kirjoituksien todenperäisyyden. Syyrian pääkaupunki Damaskos on yksi vanhimmista kaupungeista, jota ei ole koskaan täysin tuhottu, niin että se olisi jäänyt asumattomaksi. Kuitenkin, näin Kirjoitukset ennustavat tulemaan tapahtuvan tulevaisuudessa tulevassa sodassa.

syyriankartta

”Sillä, katso, sinun vihollisesi pauhaavat, ja sinun vihaajasi nostavat päätänsä. Heillä on kavalat hankkeet sinun kansaasi vastaan, ja he pitävät neuvoa sinun suojattejasi vastaan… Myös Assur on liittynyt heihin, nämä ovat käsivartena Lootin lapsilla. Sela.” – Psalmit 83:2-8

Damaskos poistetaan kaupunkien luvusta

nucklear_bomb_city

”Ennustus Damaskosta. Katso, Damasko poistetaan kaupunkien luvusta ja tulee raunioiksi; hylättynä ainiaaksi, olemaan karsina ja leposija karjalaumoille, ja eikä kukaan mene heidän peräänsä. Ja enää hän ei tule olemaan Efraimin vahva pakopaikka, ja enää ei tule olemaan valtakuntaa Damaskoksessa, tai jäännöstä syyrialaisista, sillä sinä et ole Israelin lapsia parempi, edes kunniassasi, näin sanoo Herra Sebaot. Sinä päivänä Jaakobin mahti vaipuu, ja sen loiston rikkauksia ravistellaan.” – Jesaja 17:1-4: (Septuagintan mukaan)

Tässä profeetta Jesajan ennustus Damaskon lopullisesta tuhosta kreikkalaisen Vanhan testamentin Septuaginta-käännöksen mukaan. Tuho tulee olemaan niin valtaisa ja lopullinen, että alueen valtaavat eläimet eikä ihmiset sinne enää mene. Koska sieltä tulee lähtemään kaikki ihmiset pois eikä siellä enää tule olemaan valtakuntaa, niin se voi merkitä että tulevassa sodassa voidaan käyttää ydinasetta tai kemiallisia aseita, jotka sitten aiheuttavat pysyvän tuhon.

Efraim kuvaa uskovaa Israelia eli kristittyjä ja Syyria on ollutkin pitkään kristittyjen turvapaikka, mutta ei kauaa tämän ennustuksen mukaan ja jo nyt monet kristityt pakenevat Syyriasta. Jaakob taas kuvaa uskotonta Israelia eli juutalaisia eli nykyistä Israelin valtiota, niin että myös Israel näyttäisi kärsivän tässä tuhossa, jolloin on mahdollista jopa että Israelin valtio on Damaskosken tuhoaja.

syria_presidental_palace

”[Herran päätös] Damaskoa vastaan. ’Hamat ja Arpad joutuvat häpeään, sillä he kuulevat pahan sanoman, he menehtyvät pelkoon – levottomuus kuin meressä, joka ei voi tyyntyä! Damasko lannistuu, kääntyy pakoon, hirmu on sen vallannut; sitä kouristaa ahdistus ja tuska niinkuin synnyttäväistä! Kuinka hyljätty onkaan ylistetty kaupunki, minun iloni kaupunki! Sentähden sen nuorukaiset kaatuvat sen kaduilla, ja kaikki sotamiehet saavat surmansa sinä päivänä, sanoo Herra Sebaot. Ja minä sytytän Damaskon muurit tuleen, ja se on kuluttava Benhadadin palatsit’.” – Jeremia 49:23-27

Itkevänä profeettana tunnettu Jeremia myös ennustaa samasta Damaskon tuhosta. Kaupungit (Hamat ja Arpad), joihin sanoma tuhosta tulee sijatisevat Länsi- ja Pohjois-Syyriassa. Sanoma tuhosta on niin kauhistuttava, että ihmiset jopa kuolevat sen kuultuaan, todennäköisesti sydänkohtauksiin. Tässäkin mainitaan kaupungin hylkääminen ja sen äkilliseen tuhoon ”sinä päivänä”. Ennustus kertoo myös sen nykyisestä sotatilasta, koska siellä on nuorukaisia ja sotamiehiä, mutta vanhuksia, naisia ja lapsia ei mainita, jotka jo nyt pakenevat maasta.  Mielenkiintoisesti lopussa mainitaan myös palatsien tuho ja Syyrian presidenttinä nyt (2013 kesällä) toimiva Bashar al-Assad asuu presidentin palatissa.

Väkevän tuomion syy ja syyrialaisten kohtalo

syria-genocide

”Näin sanoo Herra: kolmen ja neljän Damaskun vian tähden en tahdo minä häntä säästää, että he Gileadin rautaisilla vaunuilla runtelivat. Vaan minä lähetän tulen Hasaelin huoneesen; sen pitää Benhadadin huoneet kuluttaman. Ja rikon Damaskun salvat, ja hävitän Avenin laakson asuvaiset, ja sen, joka valtikkaa pitää, siitä kauniista huoneesta; niin että Syrian kansa pitää Kiriin vietämän, sanoo Herra.” – Aamos 1:3-5 (Biblia)

Profeetta Aamoksen kirja on Kirjoituksien yksi pienistä profetaalisista kirjoista. Jälleen tämäkin profeetta kertoo Damaskosken tuhosta, jolloin se täytyy olla erittäin merkittävä virstanpylväs Israelin ja ihmiskunnan historiassa. Tässä kerrotaan tuomion syyksi ”Gileadin rautaisilla vaunuilla runtelemisen”, joka kuvaa Jordanian (Gilead) ja muiden arabivaltioiden Syyrian kapinallisten kansanmurhaa. Tämä kansanmurha, jossa on kuollut jo kymmeniä tuhansia, on se peruuttamaton syy kaupungin täydelliselle tuholle. Seurauksena valtikan pitäjä, eli presidentti al-Assad, saa surmansa ja kansa pakenee Iraniin (Kiriin) asti. Tämän vitsan iskun seurauksena, niin Egyptistä kuin Syyriastakin (Assur) tulee Israelin liittolaisia. Syntyy suur-Israel, jonka rajat yltävät Egyptin Niilistä Eufratiin asti.

”Sinä päivänä on oleva valtatie Egyptistä Assuriin, ja Assur yhtyy Egyptiin ja Egypti Assuriin, ja he, Egypti ynnä Assur, palvelevat Herraa. Sinä päivänä on Israel oleva kolmantena Egyptin ja Assurin rinnalla, siunauksena keskellä maata, sillä Herra Sebaot siunaa sitä sanoen: ’Siunattu olkoon Egypti, minun kansani, ja Assur, minun kätteni teko, ja Israel, minun perintöosani’.” – Jesaja 19:23-25

2 comments on “Syyrian kohtalo Kirjoituksissa

  1. efraim ei ole mikään kansa erikseen vaan hajautunut kaikkiin kansoihin. romaneissa löytyy varmasti efraimia siinä missä meissä muissakin heimoissa ja kansoissa

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s